שתף קטע נבחר

"הקומבינה של פרץ ומג'אדלה - ציניות וזלזול"

אופיר פינס, מי שהיה עד לפני כחודשיים שר התרבות, המדע והספורט, מותח ביקורת קשה על החלטת יו"ר המפלגה למנות לתפקיד שר ערבי ראשון: "אין ספק שראוי כי בממשלת ישראל יכהן שר ערבי, אך המינוי הנוכחי הינו מינוי לצרכי פריימריז בלבד, שמתאים לממשלה מבולבלת וחסרת דרך". גם ח"כ ברכה מגנה: "תרגיל מסריח שנועד לקדם את סיכוייו של פרץ"

החלטתו של יו"ר מפלגת העבודה, עמיר פרץ, למנות את ראלב מג'אדלה כשר המדע, התרבות והספורט, גררה אמש (יום ד') תגובות מעורבות בתוך מפלגתו. לצד העובדה שמדובר ברגע היסטורי בו מתמנה שר ערבי ראשון במדינת ישראל, יש כאלו בתוך המפלגה המצביעים על כך שלא במקרה העיתוי של המהלך בא בימים בהם ריח הפריימריז באוויר הולך וגובר.

 

"הקומבינה של פרץ ומג'אדלה מהווה שיא חדש של ציניות וזלזול באינטלגנציה של הבוחרים ומוכיחה עד כמה קשה מצבה של מפלגת העבודה", אמר אופיר פינס, שר המדע, התרבות והספורט עד לפני כחודשיים. "המפלגה איבדה את דרכה וחייבת לעבור שינוי יסודי, אשר בלעדיו היא תיעלם מהמפה הפוליטית. אין ספק שראוי כי בממשלת ישראל יכהן שר ערבי, אך המינוי הנוכחי הנו מינוי לצרכי פריימריז בלבד, שמתאים לממשלה מבולבלת וחסרת דרך, שעוסקת בהישרדות בלבד", הוסיף.

 

מי שעוד מתח ביקורת קשה על ההחלטה למנות את מג'אדלה לשר היה יו"ר חד"ש, ח"כ מוחמד ברכה: "אין במינוי של מג'אדלה שום צעד לטובת שוויון, אלא זהו חלק מתרגיל מסריח שבא לקדם את סיכויו הקלושים של פרץ להישאר בראשות מפלגת העבודה", אמר ברכה.

 

גם ח"כ טלב א-סאנע (רע"מ-תע"ל) תקף בחריפות את המינוי. לדבריו, מג'אדלה איננו מייצג את הציבור הערבי, "אלא ממלא תפקיד הליצן בתיאטרון האבסורד הפוליטי, כאשר ערבי נכנס לתפקיד ממנו התפטר ח"כ פינס על רקע צירוף ליברמן לממשלה ועמדותיו. במעשה זה הוריד מג'אדלה את הפוליטיקה לזנות".

 

מג'אדלה עצמו אמר כי "שר ערבי מוסלמי ראשון בממשלת ישראל, המייצג למעלה ממיליון ערבים, זהו הישג לשוויון ולשלום הפנימי במדינת ישראל". מזכ"ל העבודה, איתן כבל, בירך על מינויו של מג'אדלה ואמר כי זוהי "תעודת כבוד למפלגת העבודה".

 

"כיצד ליברמן יישב עם שותף שהשווה אותו להיידר?"

ח"כ משה כחלון מהליכוד התייחס אף הוא למינוי מג'אדלה ואמר כי הוא "מברך על שיתופו של שר ערבי, אולם נשאלת השאלה כיצד יכול ליברמן לשבת עם שותף חדש בממשלה, אשר השווה אוותו רק לפני מספר חודשים להיידר. העובדה שלישראל ביתנו ולמפלגת העבודה אותו מספר קולות בממשלה מוכיחה יותר מכל את כוחו האמיתי של ליברמן ואת משקל עקרונותיו".

 

כחלון התייחס לסוגיה שעלתה מיד לאחר הודעתו של פרץ - ישיבתם המשותפת של מג'אדלה וליברמן סביב אותו שולחן. ח"כ מג'דלה אמר בחודש מאי האחרון כי "ליברמן ממשיך לספק סיסמאות גזעניות כדי לפעור תהום בין יהודים לערבים. עם כל הכבוד לו הוא הגיע לפני עשרים שנה לארץ, ואילו אנחנו בנינו והקמנו אותה. הוא לא מכבד הכרעות דמוקרטיות. חברי הכנסת הערבים, חלקם משת"פים לטענתו, נבחרו לכנסת בדיוק כמוהו על ידי מדינת ישראל".

 

דבריו של מג'אדלה באו בתגובה לדברים שהשמיע ליברמן על כך ש"גורל משתפי הפעולה בכנסת צריך להיות זהה לגורל משתפי הפעולה של הנאצים". ליברמן עצמו סירב אמש להגיב על החלטתו של פרץ למנות את מג'אדלה לשר.

 

כזכור, קודמו של מג'אדלה בתפקיד, אופיר פינס, התפטר מתפקידו לפני כחודשיים בעקבות צירופו של אביגדור ליברמן לממשלה. "למרות הקושי הרב ורצוני להיות חלק ממעגל מקבלי ההחלטות, איני יכול לוותר על המצפון שלי", אמר פינס במסיבת עיתונאים. פינס החליט לנקוט בצעד המנוגד ליתר חבריו למפלגת העבודה, שתמכו מוקדם יותר בצירופה של ישראל ביתנו לממשלה.

 

ומצעד המגנים נמשך. ח"כ יוסי ביילין (מרצ) אמר כי "עמיר פרץ, שהפר באופן בוטה את הבטחתו לבוחריו שלא לכהן בממשלה עם ליברמן, לא יתקן זאת במינויו של שר מוסלמי ראשון. פרץ מבקש להושיב את מג'אדלה עם אלוף אסואן טהרן, ומעמיד אותו במצב בלתי אפשרי ההופך את המינוי לחלק מהטרגדיה של הערבים אזרחי ישראל".

 

חברת הכנסת שלי יחימוביץ' (עבודה) בירכה על מינויו של מג'אדלה והגדירה את השר המיועד כ"אדם מוכשר עם ניסיון פרלמנטרי עשיר. הדרך לשוויון לערביי ישראל היא ארוכה, אבל המינוי הזה הוא בלי ספק צעד ראשון סמלי ומעשי חשוב ביותר".

 

גם חברת הכנסת נדיה חילו (עבודה) בירכה על החלטתו של פרץ ואמרה כי זהו מהלך היסטורי למינוי שר ערבי בישראל: "אני רואה בכך צעד נוסף בדרך לחיים של דו קיום ושיתוף".


פורסם לראשונה 10/01/2007 20:43

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דודי ועקנין
פינס. תוקף את היו"ר
צילום: דודי ועקנין
צילום: אתר הכנסת
מג'אדלה. מינוי ציני?
צילום: אתר הכנסת
צילום: ניב קלדרון
ברכה. תרגיל מסריח
צילום: ניב קלדרון
מומלצים