שתף קטע נבחר

"מה שיש במקרר": איך מאכילים אורחים שבאו במפתיע

אורחים שנוחתים בלי התראה מוקדמת יכולים לעורר בעיות - מה מכינים לאכול? מאיפה משיגים מוצרים? ומה זה "מה שיש במקרר"? רפי אהרונוביץ' מספר על מקרה שקרה ומגיש שלושה מתכונים מ"מה שיש בבית"

"מה שיש בבית" היא סוג של הכרזה. כשאתה מזמין אורחים, למשל, ומנסה להנמיך ציפיות, אתה משתמש בביטויים כמו, "נאכל מה שיש בבית", או לעתים, "בואו נאכל מה שנשאר משבת", או אולי, "מה שנמצא במקרר". במקרה שלנו זו לא הכרזה ואפילו לא נסיון להנמיך ציפיות, שכן באמת ובתמים אנחנו אף פעם לא יודעים בדיוק מה שיש במקרר עד שלא מתחילים לבשל. ומקרה שקרה כך קרה:

 

פלישה של אורחים - הש"ג אשם

ערב אחד הכוננות למניעת פלישת זרים הביתה היתה ברמה נמוכה מהרגיל. הש"ג, כלומר עבדכם, נימנם קלות מול המסך, כשכורסת המסאג' (כן, זו שעולה כמו אוטו קטן אבל לא זקוקה לחניה) שדשה בגבי, בדיוק הגיעה לנקודה המדויקת שהציקה לי (כל אחד יש לו נקודה כזאת, ואם אין, אז בטח תהיה לו כשיגיע לגילי), לפתע נשמע צלצול הטלפון. מאחר והייתי שרוי במעין נירוונה היפנוטית, הקדימה אותי הגברת וענתה לשיחה (חוץ מזה, השלט של הדבר הזה נראה כמו לוח שעונים של אף-16 ולוקח לי המון זמן למצוא את הכפתור המתאים המעביר אותי חזרה למצב מאונך). לא התעמקתי יותר מדי בדו שיח, אבל לקראת סיום שמעתי מספר מילים שהעירו אותי טוטאלית והכניסו אותי לכוננות, "בטח, תבואו מתי שתרצו, נאכל מה שיש בבית", ברגע ששם הקוד "מה שיש בבית" נשמע, מתחיל ריטואל קבוע בביתנו, קיטורים של כ- 20 דקות שנופלים על אוזניים ערלות, ואז אני נכנס למטבח ומתחיל לייצר.

 

עגבניות ממולאות בפלמידה מעושנת ואבוקדו

מנה שמורכבת ממוצרים שבטח יש לכל אחד במקרר בבית.

 

המרכיבים (6 סועדים):

6 עגבניות לא גדולות אך שוות בגודלן

1/2 אבוקדו

1 כף בצל ירוק ,קצוץ דק מאוד

1 כף בצל סגול, קצוץ דק מאוד

בערך 100 גרם פלמידה מעושנת (פילה חף מעצמות)

מעט שמן זית

כמה טיפות שמן שומשום

מעט חומץ בן יין לבן

מלח ופלפל שחור

 

אופן ההכנה:

  1. נקטום את ראשה של כל עגבנייה, ובאמצעות כפית נחפור ונוציא את המלית. נשמור את הראש הקטום. נקטום מעט גם את התחתית של כל עגבניה, על מנת שנוכל להעמיד אותן.
  2. נחתוך את הפלמידה המעושנת לקוביות קטנות בדומה לסביצ'ה, נחתוך את האבוקדו לקוביות קטנות גם כן ואם הוא רך מדי נמעך אותו במזלג.
  3. נוסיף תבלינים, שמן זית וחומץ ואת שאר החומרים ונערבב היטב. נדחוס את המלית בעדינות לתוך העגבניות ונטפטף מעט שמן זית מלמעלה. נכסה במכסה. אני השתמשתי בעגבניות אורגניות שקונים בסופר בשקית. לא הרגשתי שום דבר שונה בטעם, אבל היתרון הגדול מבחינתי היה שהן היו שוות בגודלן.

 

ואם כבר בדגים אנחנו עוסקים, הוצאתי מהפריזר שני סטייקים של טונה אדומה קפואה, שלמרות שהיא קפואה, היא איכותית למדי.

 

קוביות טונה אדומה עם כל הירוק שיש בבית

המרכיבים:

2 סטייקים של טונה אדומה

כף שלמה פלפל שחור גרוס

שמן זית

מיץ מלימון אחד

חצי לימון חתוך קטן מאוד ללא הקליפה הצבעונית והלבנה

חופן פטרוזיליה

מעט כוסברה

מעט שמיר

חופן בצל ירוק

מעט נענע

1 כף ג'ינג'ר כבוש

1 שן שום

מספר טיפות רוטב סויה

מי שרוצה יכול להוסיף פלפל חריף לפי הטעם

 

אופן ההכנה:

  1. לאחר שהפשרנו וייבשנו את הטונה, נטבול אותה בפלפל השחור. במחבת חם מאוד על מעט שמן זית, נצרוב אותה כשתי דקות על כל צד, או אפילו פחות.
  2. נניח בצד ובינתיים נקצוץ את כל הירוק, נערבב את כל החומרים, נשפר תיבול, ניגש לטונה שהצטננה מעט ונחתוך לקוביות קטנות. נערבב בעדינות ונניח במקרר ל- 20-30 דקות.

 

בזמן שהטונה במקרר ניתן לגשת להכנת המנה הבאה, ושוב ממוצרים שניתן למצוא "אצל כל אחד במקרר".

 

צלעות טלה על טחינה וחציל  עם רוטב סודי

המרכיבים:

12 צלעות טלה

1 חציל קלוי על האש

1/2 כוס טחינה מוכנה

4 פלפלים אדומים קלויים

מעט שום

שמן זית

מלח ים

פלפל שחור

מעט חומץ

לרוטב הסודי:

1 כפית טריאקי

1 כפית דבש

1 כפית שטוחה חרדל

1 כף מים חמים

 

אופן ההכנה:

  1. תחילה עלינו לדגם את הצלעות, אלא אם כן ביקשנו מהקצב לעשות זאת מראש: באמצעות סכין נוריד את הבר מהעצם הארוכה של הצלע, כולל שכבת השומן המקיפה את הצד העבה של הצלע, ונשאיר רק עיגול בגודל מטבע של 5 ש"ח על העצם (אין סיבה להתקמצן. א' – לא חוסכים על אוכל ו-ב' – את כל מה שהורדנו ניתן להוסיף לתערובת טחינה לקבב בפעם אחרת).
  2. את החציל נקלה על האש, נקלף בזהירות ונמעך.
  3. את הפלפלים נקלה במחבת ברזל, נסגור בכלי מכוסה למספר דקות, נקלף, נוציא את הגרעינים ונכניס לבלנדר יחד עם מעט שמן זית, שן שום, מעט חומץ ומלח ונטחן למעין רוטב אדום.
  4. את הטחינה נכין לפי ההוראות שעל האריזה, אבל גם כאן לא נחסוך ונשתמש בטחינה מאיכות ממש טובה.
  5. נערבב היטב את כל מרכיבי הרוטב הסודי בקערית קטנה.
  6. ממש כאשר אנחנו מוכנים לאכול, נטגן את הצלעות כשתי דקות במחבת חמה מאוד עם מעט שמן זית ונתבל במעט מלח ים. כאשר נהפוך את הצלעות לצד השני, נבריש כל אחת או נטפטף מעל כמה טיפות מהתערובת הסודית של הטריאקי שהכנו, מה שייצור מעין קרמל על הצלע. נבחר צלחת יפה, נניח כף מבשר החציל הקלוי ועליו כפית מהטחינה, ועליהם נסדר באסתטיות את הצלעות ולצידן נמרח מעט מרוטב הפלפלים האדום.
  7. אם המנה מוגשת כמנה עיקרית יש להכפיל את כמות הצלעות, ז"א 4 צלעות לסועד, וכן את הכמויות של הרוטב הסודי.

 

אחרית דבר והמלצה

בשעה היעודה התייצבו החברים. על השולחן חיכה להם נישנוש של צלחת לבנה, בצד אחד עגבניה ממולאת ובצד השני תלולית של סלט הטונה האדומה. מיד אח"כ צלחות של הצלעות, שעמדו יפה מאוד על הבסיס הצבעוני של החציל, הטחינה והפלפל הקלוי. בקבוק יין יראון של ייקב הרי הגליל, עמד יפה בעומס, ועוגת שוקולד שזיפים של ארז, יחד עם כדור גלידת קוקוס התחברו מצוין גם כן. אשתי הרימה ידיים כמתנצלת, "אמרתי לו שנעשה טוסטים אבל מה אפשר לעשות, זה מה שהיה לנו בבית".

 

המלצה למטיילי אמצע השבוע - הפעם אמליץ הפעם על חומוס שנמצא בעכו, והסיבה שאני ממליץ למטיילי אמצע השבוע עליו, היא שהוא פשוט סגור בשבת. לא בשוק צבעוני ואקזוטי, אלא במרכז מסחרי בורגני קטן בעיר עכו, יושב דוד, שהוא, כמו ששמעתי, איש חומוס מיתולוגי. לא רק שהחומוס טעים וחף מכל שמץ של סודה לשתייה, אלא שהאיש עצמו מהווה מופע סטנד אפ חי. על השולחן ניתן למצוא את כל הדברים הרגילים, כולל שקשוקה טריפוליטאית.

 

נאכל עוד חומוס, נלגום עוד כוס תה, עוד סיפור של דוד, שוב נראה איך הוא "רודה" באיזה לקוח, עו"ד מכובד ומעונב ושולח אותו לשטוף לעצמו צלחת, שני חיילים נכנסים לשאול רק כמה זה עולה ומקבלים מיד חומוס על חשבון הבית. שווה לאכול, שווה לארוז לקחת הביתה, אין שום תופעות לוואי או תחושה משונה ואפילו הגדול, החומוסולוג המוסמך, הסכים איתנו שלמרות שזה "חומוס של יהודים", הוא באמת ברמה. דוד סגור בשבת. אבל הוא יעזור לכם להעביר את החורף בנעימים.  חומוס שחר 050-7107419.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ויז'ואל/פוטוס
מה אוכלים? מה שיש במקרר
צילום: ויז'ואל/פוטוס
מומלצים