סלט קוסקוס עם צימוקים
כאילו פשוט, ובעצם להיט אמיתי שלא מפסיקים להכין
סלט קוסקוס עם חמוציות מיובשות או צימוקים
8 מנות
המרכיבים
1 חבילה (500 גרם) קוסקוס מהיר הכנה2/3 1 כוסות מים רותחים מעורבבים ב-1 כפית מלח מומס
100 גרם חמאה, חתוכה לקוביות קטנות
1/2 כוס צימוקים או 1/2 כוס חמוציות מיובשות (להשיג בחנויות תבלינים ובחלק מרשתות השיווק)
לרוטב
1/2 כוס שמן זית
מיץ מ-1 לימון
2 כפיות קינמון טחון
מלח, פלפל שחור גרוס
להגשה
3/4 כוס בצל ירוק או עירית, קצוצים דק
1/2 כוס צנוברים קלויים
ההכנה
- שמים את הקוסקוס בקערה, יוצקים עליו את המים הרותחים והמומלחים ומערבבים היטב. מוסיפים את קוביות החמאה ומערבבים היטב בעזרת 2 שני מזלגות כדי לאוורר את הקוסקוס. משהים עשר דקות בטמפרטורת החדר ובסיומן מערבבים שוב במזלגות, לאוורור. בינתיים, שורים את החמוציות או את הצימוקים במים חמימים כ-10 דקות. מסננים. מוסיפים אותם לקוסקוס.
- הרוטב: מערבבים בקערית את שמן הזית, מיץ הלימון, הקינמון המלח והפלפל וטורפים היטב. יוצקים על הקוסקוס ומערבבים שוב באמצעות שני מזלגות. מכסים בניילון נצמד ומשהים בטמפרטורת החדר שעה לפחות.
- ההגשה: זורים מלמעלה את העירית, מפזרים את הצנוברים ומגישים. הכי טעים לדעתי בטמפרטורת החדר, אבל אפשר גם לאחסן במקרר ולשמור למחרת, ויש הטוענים שדווקא אז הסלט במיטבו.
*********
סגנון: נטשה חיימוביץ', סליס סטודיו. לאתר הקליקו כאן.
מהיר וטעים.
צילום: יוסי סליס
הכותבת, איילת הירשמן.
צילום: רן גולני
מומלצים