שתף קטע נבחר

הבנקים: עמלות 50% ממשקי הבית נמוכות מ-20 ש' בחודש

כך איגוד הבנקים בעקבות בדיקה שביצעו על תשלומי העמלות. לטענת האיגוד 90% משלמים עד 10 עמלות בנקאיות בלבד. משה פרל, מנכ"ל איגוד הבנקים, אמר: "משקי הבית בישראל נהנים משירותים בנקאיים בעלויות נמוכות". ח"כ גלעד ארדן: "איגוד הבנקים הוא גוף אינטרסנטי ויש להתייחס בחשדנות לנתונים"

הבנקים משיבים מלחמה לאחר הסערה הציבורית שהתעוררה האחרונה בעקבות העלאת העמלות. איגוד הבנקים הוציא היום הודעה, לפיה "מחצית ממשקי הבית משלמים פחות מ-20 שקל בחודש ו-90% משלמים עד 10 עמלות בנקאיות בלבד".

 

משה פרל, מנכ"ל איגוד הבנקים, אמר כי  "משקי הבית בישראל נהנים משירותים בנקאיים בעלויות נמוכות. הבדיקה שערכנו מוכיחה באופן מוחלט, גם לאלה שחושבים שיש בעיה עם ריבוי העמלות ועם אופן העדכון שלהן, שבכל מקרה משקי הבית לא נפגעים".

 

עוד מראה הבדיקה, כי משקל ההכנסה של הבנקים בישראל מעמלות ביחס להכנסה הכוללת שלהם דומה למקובל בעולם. בנוסף, 30% ממשקי הבית אינם משלמים יותר מעשרה שקלים בחודש, ו-64% מכלל משקי הבית משלמים סכום מקסימלי של 30 שקלים על עמלות בחודש.  

 

מאיגוד הבנקים נמסר כי "מאז הוחלט על עסקת החבילה, לקראת סוף שנת 2005, צומצם מספר העמלות הרלבנטיות לפעילות משקי הבית באופן משמעותי ביותר".

 

גלעד ארדן:"יש להתייחס בחשדנות לנתונים"

חבר הכנסת גלעד ארדן (ליכוד), אמר ל-ynet כי "איגוד הבנקים הוא גוף אינטרסנטי ויש להתייחס בחשדנות לנתונים. בנק ישראל פירסם נתונים אחרים לפיהם העמלה החודשית בישראל גבוהה בממוצע ב-20% מחו"ל".

 

"ישנן עמלות שהבנקים לא סופרים כי הם גובים דרך מקומות מסתור כמו בתשלומים לחברות כרטיסי האשראי. הנתונים שפרסם איגוד הבנקים מטעים ולא נכונים".

 

בנוסף, אומר ארדן כי "מדובר במאות אלפי אזרחים חלשים ביותר שאותם הכי דופקים כי אין להם כושר מיקוח ומנהל סניף הבנק לא הולך לקראתם כי אין להם הרבה כסף".

 

אימון הציבור: "הבנקים לא יודעים לספור?"

"קיים פער קיצוני בין טענות הבנקים לממצאים העולים מניתוח הדוחות הכספיים של הבנקים" - כך אומרים במחלקת המחקר של אמון הציבור.

 

"טענות הבנקים אינן רציניות! מאד קל לעשות מניפולציה על הנתונים ולהגיע לסכום העמלות הרצוי. לצערנו, המערכת הבנקאית פועלת במשך שנים בחוסר שקיפות (יש לזכור שלבנקים כ-300 עמלות). כל פעם שעולה לסדר יום הציבורי העניין הם מפזרים דוח מגמתי שממסמס את הדיון".

 

על פי מחקר שערך ארגון אמון הציבור בסיוע חברת שגיא שירותים פיננסיים לפני כחודש, עולה כי ההוצאה השנתית של משקי הבית על עמלות עמדה בשנת 2004 על בין כ-900 שקל לחשבון עו"ש בו פעילות מצומצמת לבין כ-1,800 שקל למשק בית שיש הלוואות וניירות ערך.

 

בנוסף, אומרים באימון הציבור כי "הפער בין טענות הבנקים לממצאים העולים מניתוח הדוחות הכספיים הוא מגמתי. לא ברור איזה נתונים הוכנסו לחישוב כדי להגיע למסקנה זו. הרי בנק ישראל עצמו קבע 80 עמלות כעמלות עיקריות בהן עושים משקי הבית שימוש תכוף איך הצטמצם בדוח האיגוד ל-10? הבנקים לא יודעים לספור?".

 

"בנק ישראל צריך לשים קץ לעניין. לא יכול להיות שהבנקים יפריחו נתונים ובנק ישראל ינהג כאילו הוא נציג האום. הבנקים מפרסמים במשך שנים דוחות מעוותים ואף אחד לא עושה דבר. בנק ישראל חייב לפרסם נתוני אמת שיזימו בזמן אמת את הדוחות המגמתייים שמפרסמים הבנקים". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"מחצית ממשקי הבית משלמים פחות מ-20 שקל בחודש"
צילום: קובי קנטור
"איגוד הבנקים הוא גוף אינטרסנטי ויש להתייחס בחשדנות לנתונים"
צילום: קובי קנטור
מומלצים