שתף קטע נבחר

דברים שצריך לספר

קמפיין ההסברה החשוב המקדם את המודעות לווירוס הגורם לסרטן צוואר הרחם, מדגים כיצד בעזרת הטכנולוגיה אנחנו דווקא מדברים יותר אחד עם השני. או כפי שמבקש הקמפיין - "ספרי למישהי"

במשך שנים רבות קראנו תחזיות קודרות רבות לגבי עתיד המין האנושי. התחזיות כללו נבואות לגבי התגברות מגמת ההסתגרות, הניכור והבדידות של האדם בחברה המודרנית.

 

והנה, דווקא עכשיו, כשקצב התפתחות הטכנולוגיה הוא מהיר מתמיד ולאדם המודרני יש את כל הכלים והיכולות לספק לעצמו את כל צרכיו מבלי להזדקק לחברה שמסביבו (ואפילו בלי לצאת מהבית), מתגברות מגמות הפוכות. אתרי אינטרנט שונים מאפשרים לאנשים לעזור אחד לשני או לחלוק אחד עם השני מניסיונם וחוכמתם. אתרים מסחריים כמו ebay בנויים על כך שכולם משאירים משובים על שביעות רצונם מהמוכר או הקונה, כדי שקונים או מוכרים אחרים יוכלו לקנות ולמכור בבטחה.

 

אז מסתבר שדווקא בעזרת הטכנולוגיה, שחששנו כי תגביר את הניכור בין האנשים, אנחנו מדברים יותר עם אחרים, אפילו עם זרים, ואפילו סומכים עליהם. עובדה: מספר העצות, הברכות, המתכונים והאזהרות העוברות יום-יום במייל הוא עצום. אנחנו מתקשרים עם יותר ויותר אנשים ומשתפים אותם ביותר תכנים מאי-פעם.

 

ואחרי ההקדמה הארוכה הזו, ובהנחה שאתם אכן משתפים את כולם בכל-כך הרבה דברים, אני מקווה ששמתם לב לקמפיין ההסברה החשוב המקדם את המודעות לווירוס הגורם לסרטן צוואר הרחם. תחת הסיסמא "ספרי למישהי", מסביר הקמפיין שסרטן צוואר הרחם יכול להיגרם גם מווירוס שאין לו סימפטומים מיוחדים, וכי ניתן להידבק בו מבלי לדעת על כך. לכן מומלץ לעבור בדיקות תקופתיות לגילוי מוקדם של המחלה.

 

הקמפיין מבקש מכל אחת שנחשפת לקמפיין "עכשיו כשאת יודעת – ספרי למישהי!". את יכולה לספר על זה למישהי באמצעות זה שתתני לה את אחת מ- 150,000 הגלויות של שלי, המחולקות חינם במרכזי בילוי ועסקים, או באמצעות שליחת מייל עם גלויה וירטואלית דרך אתר האינטרנט www.hpv.co.il

 

הקמפיין ממומן על ידי חברת MSD ישראל המייצרת את החיסון נגד הווירוס. מאחר שמדובר בשירות לציבור ובתרומה לקהילה של חברה מסחרית, לא מוזכר החיסון בקמפיין ואתר האינטרנט דווקא מלא בעצות כיצד להימנע מהמחלה וכיצד לטפל בה במידה ונדבקת. אין ספק שמדובר בשירות חשוב ול-MSD מגיע הקרדיט על התרומה.

 

זהו. אני סיפרתי. עכשיו, כשאתם יודעים – ספרו למישהו.

 

הכותבת הוא מרצה ויועצת לשיווק ולפרסום

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אפרת רייטן מקליטה את קמפיין הרדיו
אפרת רייטן מקליטה את קמפיין הרדיו
צילום: פאביאן קולדורף
מומלצים