שתף קטע נבחר

הצעה: שהמדינה תפקח ותמכור מריחואנה רפואית

מצד אחד, המדינה מאשרת לחולים מסוימים לרכוש מריחואנה לצרכים בריאותיים. מצד שני, היא לא מפקחת על איכות ואספקת החומר. בכנס מיוחד דרשו רופאים התערבות של המדינה בנושא

האם בעתיד המדינה תספק מריחואנה לחולים? בכנס שהתקיים אתמול (ד') בנושא השימוש במריחואנה בקרב חולי סרטן, נשאי איידס וחולים הסובלים מכאב, הציעו חלק מהדוברים להגביר את הפיקוח של המדינה על אספקת הסם לחולים.

 

"יש לבנות רשת אספקה מקומית שתוכל לספק את המריחואנה על פי מרשמים ולאחר קבלת האישורים ולהגיע לכך שתהיה בקרת איכות על רמת החומרים הפעילים במריחואנה המסופקת לחולה", כך הציע ד"ר איתי גור-אריה, מנהל יחידת הכאב בבית החולים "שיבא". "כשקונים את הסם ברחוב, לא יודעים מה חוזקו של החומר ומה הוסיפו לו. צריכה להיות ביקורת של משרד הבריאות על איכות החומר. ידוע על מקרים שחומר שנקנה ברחוב הכיל חומרים אחרים שמסוכנים לחולים. אני לא מדבר על כך שלפעמים מוסיפים סמים קשים לחומר, אלא על מזהמים כמו חומרי הדברה, פיטריות ועובשים, שעלולים לגרום לזיהומים קשים, במיוחד בקרב חולים עם פגיעה במערכת החיסון".

 

ד"ר גור-אריה ציין כי הוא רושם לחולים הסובלים מכאב טיפול במריחואנה אם אינם מגיבים לטיפול התרופתי הרגיל. התרופות הקונבנציונליות לדבריו "מכילות הרבה תופעות לוואי ופרופיל בטיחותי ירוד", בהשוואה למריחואנה ש"הפרופיל הרפואי שלו מצויין, פרופיל תופעות הלוואי זהה וטוב מחלק מהתרופות המקובלות והפגיעה הרפואית כתוצאה משימוש מתמשך קטנה ביותר".

 

ד"ר גור-אריה ציין כי מרבית החולים מעדיפים להשתמש בסם ולא בכדורים המכילים את החומר הפעיל שבסם, משום שהדבר מאפשר להם שליטה טובה יותר על המינון. בנוסף בכדור ישנו פרק זמן ארוך יותר עד לתגובה.

 

על הפרק: מריחואנה באינהלציה

ד"ר גור-אריה ציין כי כאשר חולה מספר לו שהתנסה קודם לכן בעישון מריחואנה והדבר הקל על כאביו, נוח לו יותר לרשום את המרשם, משום שהוא יודע שהמריחואנה מועילה לחולה. לעומתו ציינה ד"ר פאולה רושקה מהמחלקה לטיפול בהתמכרויות במשרד הבריאות כי "לפעמים המטופל מנסה את המריחואנה עוד לפני שהוא מגיע לקבל אישור מהרופא ויש עם זה בעיה". עוד ציינה שייתכן שבקרוב חולים יוכלו לצרוך מריחואנה לא רק בעישון או על ידי שימוש בכדור אלא גם בדרך של אינהלציה.

 

היתר לשימוש רפואי במריחואנה ניתן היום לחולי סרטן, לנשאי איידס, לחולי קרוהן, לחולים הסובלים מכאב ניורופתי ולחולי אסתמה.

 

שלושה חולים שמשתמשים במריחואנה סיפרו על השיפור הניכר במצבם, לצד קושי בהשגת החומר. ג' סטודנט בן 25 הסובל מתסמונת טורט ומהפרעות קשב וריכוז סיפר שכבר בגיל ההתבגרות כשעישן עם חברים הבחין שהטיקים בעיניו נרגעים. "הבעייה היתה למצוא רופא שירשום לי המלצה. לאחר כמעט שנתיים וחצי קיבלתי את הרישיון".

 

מוציא 1,500 שקל בחודש על מריחואנה

ג' מעשן כבר ארבע שנים רצוף ומעשן כל יום לפני הלימודים אחרת, לדבריו, הוא פשוט לא מרוכז. "כשאני במצב חרדתי ומעשן כל הלחץ מתייצב ונרגע. אני יכול להתנהג ולחשוב בלי אובססיה חרדתית. לצערי, אין לי דרך להשיג קנביס מספיק איכותי. ההורים שלי משלמים 1500 שקל כל חודש כדי לקנות את החומר".

 

ח', בן 44 ואב לשלושה סובל מגידול בבסיס הגולגולת, שלא ניתן להוציאו בניתוח. בנוסף הוא סובל מכיב בתריסריון ומפריצת דיסק. "הגידול לוחץ על העצבים וגורם לחוסר תחושה בלשון ולשיתוק. אני מרגיש תחושת כאב בכל תנועה פתאומית של הראש והצוואר. ממש עם כל פיהוק".

 

הוא נטל כדורים המכילים THC, החומר הפעיל בצמח הקנביס ובחודש האחרון הוא מעשן חצי ג'ויינט עד ג'ויינט ליום ואף תעד ביומן את תחושותיו האישיות והשפעת הסם עליו. "זה משפיע מיידית, מעלים ומקל על כאבים מתמשכים, מפיג מתחים ופחדים ומאפשר חשיבה חיובית, אין בזה התערבויות כימיות, עוזר להתמודד עם תחושות סופניות ועם מוות והופך את המציאות לנסבלת, מצחיקה ואפילו מאושרת".

 

עוד ציין ח' כי רמת התפקוד היומיומית שלו לא נפגעה כלל. "ההרגשה של ההיי אף פעם לא היתה רעה ואף פעם לא הזיקה לי לקבל החלטות וכדומה".

פורסם לראשונה 18/01/2007 00:49

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מריחואנה. למה המדינה לא מתערבת?
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים