שתף קטע נבחר

קאשה - אוכל הנחמה של הפולנים

אני בחורה מאוד ליברלית בכל הנוגע לאוכל, אין כמעט מאכלים שמגעילים אותי או שאני לא מוכנה להכניס לפה. מרגע שהתבגרתי וגיליתי את חדוות הבישול והאכילה – אני מכבדת כל מאכל באשר הוא.

 

עד שזה מגיע לכוסמת.

 

אצלנו הפולנים, כוסמת, או קאשה היא "אוכל הניחומים" האולטימטיבי. כמו הממליגה של הרומנים או דייסת סולת סמיכה – ככה הפולני, כשהוא רוצה להתרפק קצת על זכרונות בית אמא, מבשל לו סיר מלא בקאשה, יושב בחושך ואוכל בהנאה. אמא שלי, שדם פולני אמיתי זורם בעורקיה, מפנקת את עצמה מדי פעם בסיר קטן של כוסמת. סיר קטן – בגלל שאף אחד חוץ ממנה לא מוכן לגעת בדבר הזה.

 

לשמחתי, גם בעלי רואה בכוסמת את יציר השטן, "אם הילדה שלנו פעם תבקש כלב נכין לה סיר כוסמת", ובזה הסתכם העניין. אצלנו בבית כוסמת נכנסת רק בתוך כריות חימום.

 

אבל כל ההקדמה הזאת היתה רק בשביל לספר שאפילו אני נכנעתי לגנטיקה והתחלתי לבשל (וגם לאכול!) כוסמת. הפטנט שהכניס את הכוסמת למטבח שלי נקרא "שף הבריאות" של חברת "גלעם". בשקית אחת, לא גדולה במיוחד, יש תערובת של כוסמת, אורז מלא וגריסי פנינה. במקור, זאת אמורה להיות תערובת לחמין ותבשילי קדרה, אבל אני בישלתי אותם כמו שהם, עם שום ותבלינים (מתכון בהמשך). הכוסמת עדיין מאוד דומיננטית (כזאת היא, הכוסמת), אבל שני האחרים מרככים אותה ומוסיפים עדינות לתבשיל.

 

קאשה עם גריסים ואורז מלא

המרכיבים (כתוספת ל-6-4 סועדים):

1 שקית "קדרת כוסמת" של "שף הבריאות" – או חצי כוס מכל אחד מהמרכיבים הבאים: כוסמת, אורז מלא, גריסי פנינה.

2-3 כפות שמן זית

שיניים מחצי ראש שום, מקולפות ולא קצוצות. (6-8 שיני שום)

1 ענף רוזמרין

מלח ופלפל

 

אופן ההכנה:

  1. שוטפים את תערובת הדגנים, יוצקים שמן זית לסיר ומטגנים את שיני השום במשך דקה, תוך כדי ערבוב. מוסיפים את הדגנים ומטגנים ביחד שתי דקות תוך כדי ערבוב.
  2. מוסיפים 4 כוסות של מים (מהברז), רוזמרין ותבלינים. מכסים ומבשלים כ-40 דקות. עד שהמים נספגים והדגנים שבסיר רכים ותפוחים.
  3. מערבבים היטב, כך שהשום המבושל ימרח ויתערבב בתוך התערובת. טועמים, מתבלים – ומגישים.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עשויות מכוסמת. איטריות סובה
צילום: איריס ז'ורלט
מומלצים