שתף קטע נבחר

שבת בבוקר, יום יפה - זמן מצוין לבראנץ'

בראנץ', שילוב מושלם בין ארוחת בוקר לצהריים, מכיל המון מנות קטנות שמשתלבות יחד לארוחת פינוק אמיתית. אספנו עבורכם כמה מתכונים שיעזרו לכם להכין בראנץ' אמיתי

"בראנץ'", שילוב מוחץ בין ארוחת בוקר מאוחרת לארוחת צהריים מוקדמת, הוא דרך נהדרת לפתוח בוקר מאוחר של יום שבת. הבראנץ' הוא המצאה קולינרית חדשה יחסית - המונח הופיע לראשונה באנגליה בשנת 1896, ואין כללים ברורים לגבי סוג המנות שנהוג להגיש, אולם בדרך כלל הארוחה תכלול מגוון מאכלי ארוחת בוקר - ביצים, גבינות, מאפים מתוקים סלטים וירקות, פירות, מאכלים מתוקים כגון פרנצ' טוסט, פנקייק, וופל בלגי וכו' ולצידם מאכלים כבדים יותר - פשטידות, מאפים מלוחים, נקניקים וכו'. או כמו שאמר ז'אק, מדריך הבאולינג השרמנטי, למארג' סימפסון, באחד מפרקי "משפחת סימפסון", בתשובה לשאלתה מה הוא בראנץ': "זו לא בדיוק ארוחת בוקר, זו לא בדיוק ארוחת צהריים, אבל בסוף מקבלים פרוסת מלון".

 

אספנו עבורכם כמה מתכונים שמתאימים לבראנץ', צמחוניים ובשריים, כשרים ולא כשרים, שיכולים להתאים ארוחת בראנץ' מפנקת של שבת בבוקר. לא צריך להכין את כולם, אפשר להסתפק בשניים שלושה מתכונים, לצרף אליהם גבינות טובות או נקניקים, כמה סוגי לחם איכותיים, ירקות חתוכים ואולי אפילו קוקטייל, אם אתם רוצים, והרי לכם בראנץ' מפנק.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קינוח בחמש דקות הכנה. יוגורט עם גרנולה ודובדבנים טריים
קינוח בחמש דקות הכנה. יוגורט עם גרנולה ודובדבנים טריים
צילום: יעל גרטי
מומלצים