עזה: מספר ההרוגים עלה ל-16; הרחובות שוממים
בתקריות ברצועת עזה נהרגו הבוקר עוד שני פלסטינים, אחד מהם פעיל חמאס והשני איש המשמר הנשיאותי. שני פלסטינים נוספים שנפצעו אמש מתו מפצעיהם. בשל האירועים רחובות העיר עזה ריקים מאדם ורק חנויות מעטות פתחו את שעריהן. לא יתקיימו בחינות בבתי הספר ובאוניברסיטאות
נמשכות התקריות האלימות בין אנשי פתח וחמאס ברצועת עזה. גורמים פלסטינים דיווחו הבוקר (שבת) כי עוד שני פלסטינים נהרגו בתקריות שונות ברצועת עזה. בכך עולה מספר ההרוגים הפלסטינים בעימותים בין הפתח לחמאס שהחלו ביום חמישי ל-16. בשל האירועים הוחלט שלא לקיים את בחינות הבגרות ברצועה והבחינות באוניברסיטאות. סוכנויות הידיעות דיווחו כי רחובות העיר עזה ריקים, השוק הגדול בעיר נסגר, ורק חנויות מכולת ומאפיות נותרו פתוחות. באזורים ברצועה ניתן להבחין בנוכחות ערה של חמושים.
למרות הסרת המצור מעל ביתו של פעיל הפתח מנסור שלאייל, פעולה שבעקבותיה פרץ העימות הגדול אתמול, ומאמצי התיווך של הארגונים הפלסטיניים וגורמים ערביים, נמשכו גם הבוקר חילופי האש בין פעילי שני הארגונים במספר מוקדים ברצועה.
הפלסטינים דיווחו כי פעיל חמאס נהרג סמוך לאוניברסיטה האיסלאמית, מקום המזוהה עם התנועה, בעיר עזה. הפלסטיני, עזיז אל-חטיב, ככל הנראה פעיל חמאס, נהרג מאש חמושים. כמו כן, נהרג איש המשמר הנשיאותי, לאחר שחמושים, ככל הנראה אנשי חמאס, פתחו באש לעבר ניידת של המשמר הנשיאותי. מספר אנשי ביטחון נוספים נפצעו, אחד מהם במצב קשה. כמו כן במהלך הלילה והבוקר מתו מפצעיהם עוד שני בני אדם שנפצעו אתמול במהלך חילופי האש.
ברשות הפלסטינית ינסו להרגיע את הרוחות, במיוחד לנוכח העובדה ששני הארגונים הגדולים - הפתח וחמאס - הודיעו על הקפאת השתתפותם בדיונים להקמת ממשלת אחדות, מה שעלול לסבך עוד יותר את המצב ולהתסיס את האווירה.
בין ההרוגים: פעוט בן שנתיים
אתמול בערב דווח כי בין ההרוגים נמצא גם פעוט בן שנתיים שנהרג באזור חאן יונס. באחת התקריות נורה פגז אר-פי-ג'י לעבר ביתו של שר החוץ הפלסטיני, מחמוד א-זהאר. אחר כך דווח כי חמושים פלסטינים ירו מספר רקטות אר-פי-ג'י לעבר ביתו של רשיד אבו שבאכ, מראשי הפתח ברצועה ומפקד הביטחון הכללי ברשות. לא דווח על נפגעים.
מספר רקטות נורו גם לעבר מפקדת הביטחון המסכל ברצועה. לפחות שני פעילי פתח נפצעו באירוע. חילופי האש נמשכו הלילה במוקדים רבים ברחבי הרצועה. שלושה אנשי חמאס נהרגו בעימות עם אנשי הביטחון המסכל, כשניסו אנשי הביטחון המסכל לחסום את התקדמות אנשי החמאס שהוזעקו מדרום הרצועה לצפונה.
זו הפעם הראשונה שפרצו חילופי אש בהיקף כזה, באופן גלוי ובהשתתפות מספר רב כל כך של מנגנונים. העימותים מתנהלים לסירוגין מאז עליית ממשלת חמאס לפני כשנה, והחריפו במיוחד מאז הודעת הנשיא הפלסטיני, מחמוד עבאס (אבו מאזן) על הקדמת הבחירות.
אמש כינס שר הפנים הפלסטיני, סעיד סיאם, משלחות משני הצדדים במאמץ לפתור את העימות. בפגישה הוסכם להסיר את המצור מעל ביתו של פעיל הפתח, ובתמורה ישוחררו כ-24 חטופים המוחזקים בידי שני הצדדים. רובם מוחזקים בידי אנשיו של סמיח אל-מדהון, ממפקדי גדודי חללי אל-אקצה בצפון הרצועה. עוד הוחלט להסיג את החמושים מהרחוב ולהקים ועדה שתחקור את האירועים האחרונים.