שתף קטע נבחר

עזה: שישה הרוגים ביום הרביעי למהומות

מספר ההרוגים בארבעת ימי המהומות הגיע ל-26. שלושה קצינים פלסטינים, הבכיר שבהם - מפקד אזור מרכז הרצועה בביטחון הלאומי הפלסטיני, סייד שעבאן, נחטפו. לאחר כמה שעות שוחרר שעבאן. אבו מאזן וחאלד משעל מוכנים לקבל את התיווך הסעודי

למרות מכבש לחצים שמפעילות מדינות ערב, נמשך גל ההרג והחטיפות בעזה ובגדה. שני פלסטינים נהרגו אמש (יום א') בעזה. בכך עלה מספר ההרוגים לשישה מאז הבוקר ול-26 מאז יום חמישי. 20 בני אדם נפצעו. גל החטיפות הגיע לשיאו עם חטיפתם של שלושה קצינים פלסטינים, הבכיר שבהם - מפקד אזור מרכז הרצועה בביטחון הלאומי הפלסטיני, סייד שעבאן. לאחר כמה שעות שוחרר שעבאן.

 

חילופי האש התמקדו באזור חאן יונס בדרום הרצועה, בשכונת סג'עייה בעיר עזה וכן בצפון הרצועה. האירועים האלימים התפשטו גם לגדה, בעיקר באזור שכם וחברון.

  

כדי לנסות להפסיק את המהומות, נפגש ראש הממשלה הפלסטיני, איסמעיל הנייה, עם המשלחת הביטחונית מצרית המתווכת בין הצדדים. בפגישה נכחו גם שר הפנים הפלסטיני, סעיד סיאם, שעליו מטילה הפתח את האחריות להידרדרות האחרונה ושר החוץ מחמוד א-זהאר. המשלחת הביטחונית העבירה לראש הממשלה איגרת ממפקד המודיעין המצרי, עומאר סולימאן, המבקשת מהצדדים להרגיע את הרוחות. המשלחת הביטחונית נפגשה עם נציגים מכל הארגונים, כולל עם אנשי תנועת הפתח, במטרה להגיע לרגיעה.

 

במקביל, הודיע גם אבו מאזן על הסכמתו ליוזמה שהציג שליט סעודיה, המלך עבדאללה. מוקדם יותר הודיע ראש הלשכה המדינית של החמאס, חאלד משעל, כי הוא מקבל את ההצעה.

 

המלך עבדאללה כתב במסר שהועבר לפלסטינים: "אני מזמין את כולם לפגישה דחופה באווירה ידידותית בעיר מכה, המקום הקדוש לאל, כדי לדון בנושא ללא הפרעות. מה שמתרחש אצל אחינו הפלסטינים משרת רק את אויבי האיסלאם ומדינות ערב".

 

מוקדם יותר היום המשיכו בחמאס להאשים את הפתח בכך שהם מבקשים לבצע הפיכה נגד תוצאות הבחירות. היום קרא ראש הממשלה הפלסטיני, איסמעיל הנייה, לפלסטינים להפסיק את מלחמתם הפנימית. בפתח ישיבת החירום של הממשלה הפלסטינית קרא הנייה לכל הפלסטינים לשמר את אחדותם הלאומית ולהמשיך את הדו-שיח: "אני קורא לכולם פעם, ועוד פעם, ועוד פעם. הפסיקו את המלחמה הזו. הפסיקו את האלימות, שימרו על האחדות הלאומית".

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מחאה מתרחבת בעזה
מחאה מתרחבת בעזה
צילום: איי פי
הפגנה נגד הקטל בעזה
הפגנה נגד הקטל בעזה
צילום: איי פי
נושאים גופה של ילד שנהרג במהומות
נושאים גופה של ילד שנהרג במהומות
צילום: איי אף פי
מומלצים