אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

לאשה בריאות

זה לא חייב לכאוב. צילום: Index Open
זה לא חייב לכאוב. צילום: Index Open
 
מירב שרמן. צילום: עדי אדר
מירב שרמן. צילום: עדי אדר
 
 
 
 
 
 
הכאבים פוחתים, כאבי הראש קטנים, הבצקות נעלמות, זמן הווסת מתקצר ביותר מיום וההרגשה הכללית בקשר לגוף משתפרת מאוד"
 
 
 
 
 
 כתבות נוספות
מה לעשות כדי להפחית את הסיכון לסרטן השד
עכשיו זה רשמי: החברות שלך טובות לבריאות!
לא יצמח לך זקן, פשוט יהיה לך חשק
 
 

המחזור החודשי שלך יכול להיות קל וקצר יותר

מרב שרמן פיתחה שיטה המאפשרת לרוקן את דם המחזור באופן יזום, עד כדי כך שאין יותר צורך בתחבושות או טמפונים

דפנה לוי, לאשה
פורסם: 07.02.07, 10:41

מירב שרמן מלמדת נשים לרוקן את הדם המצטבר בנרתיק בזמן הווסת באופן מודע ואקטיבי, בסדנאות שהיא מכנה "שיטת שרמן". אם מיישמים את השיטה, היא אומרת, "הכאבים פוחתים, כאבי הראש קטנים, הבצקות נעלמות, זמן הווסת מתקצר ביותר מיום וההרגשה הכללית בקשר לגוף משתפרת מאוד". שרמן היא תומכת לידה (דולה) מוסמכת, מנחה מהמובילות בארץ בתחום הנשיות וגם בעלת. B.A. במתמטיקה ומדעי המחשב. השיטה שפיתחה זכתה לאישורה של יהודית שריג, פיסיותרפיסטית מומחית בשיקום רצפת האגן.

 

מדובר, מספרת שרמן, בטכניקה פשוטה מאוד. הדגש בשיטה על על פתיחה ושחרור. לאחר ריקון הדם, היא מספרת, אפשר לנוע בחופשיות רבה יותר ומבלי חשש הדם יזרום החוצה ללא שליטה. לרוב הוא יצטבר לאט ובנחת וימתין לריקון היזום הבא. באמצעות מגוון טכניקות הנלמדות בסדנה, הכוללות בין השאר לימוד של כריעה נכונה וטיפול עצמי, לומדת כל משתתפת להכיר את הדרך הנכונה לעבוד עם שרירי רצפת האגן.

 

אחת המשתתפות בסדנה ללימוד השיטה מספרת כי בווסת הראשונה שקיבלה אחרי הסדנה הלכה לשירותים כל רבע שעה

כדי לבדוק שהיא אמנם לא מכתימה את עצמה ללא אמצעי ספיגה. היה לה קשה להאמין שזה אכן קורה. הלימוד הוא קצר ויעיל במקרים רבים. עם זאת צריך לקחת בחשבון שיש לעיתים צורך בתהליך ממושך יותר, ועל אף שהידע קיים בגוף השיטה עשויה להזמין התבוננות ולמידה מהדרך ולא בהכרח מרוץ להשגת התוצאה . למי שרוצה להעמיק את ההבנה, מירב מציעה להפגש איתה באופן אישי, או להצטרף לאחת הסדנאות שהיא מקיימת בבית לריפוי נשי.

 

"אני לא מפסיקה להתפעל מחוכמת הגוף", היא אומרת. "מדהים אותי כל פעם לגלות שלמעשה מדובר בתהליך היזכרות בידע הטמון בנו. אנחנו כנראה מכירות היטב את הגוף שלנו, ותפקידי הוא להסיר את האבן שמונחת מעל הידיעה הזו שנים ארוכות".

 

רוצה ללמוד עוד על המחזור החודשי? בכתבה שתתפרסם בשבוע הבא ב"לאשה" בודקים ארבעה רופאים ואנתרפולוגית אחת 12 מיתוסים הקשורים לווסת

 

תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה    שמירהשמרו כתבה  

 
 


 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
לאתר הסלולרי
Israel News
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
קטלוג אופנה
יחסים
קהילות
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
כולסטרול
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
משחקים
mynet
מפות
מוסכים
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
מחירון דירות
רכב חדש
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים להורדה
עברית.evrit
מחירון שיפוצים
דירות חדשות

YIT  - פיתוח אינטרנט ואפליקציותRealCommerce - ניהול תוכןTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"ם
as21-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©