שתף קטע נבחר

אושר: 260,000 שקל להעסקת עוזר לנתניהו

ועדת הכספים אישרה הקצבה מיוחדת להעסקת עוזר שיסייע ליו"ר האופוזיציה, בין היתר בטיפול בפניות הציבור שנשלחות אליו כראש ממשלה לשעבר

ועדת הכספים אישרה לפני הצהריים הקצבה מיוחדת בסך 260,000 שקל להעסקת עוזר ליו"ר האופוזיציה וראש ממשלה לשעבר, ח"כ בנימין נתניהו.

 

העסקת העוזר אושרה בוועדה לפני כשלושה שבועות, במסגרת סמכויותיה ובאישור תנאים של נשיאים וראשי ממשלה לשעבר. נתניהו ביקש את העוזר לא עבור תפקידיו הפרלמנטריים, שלמענם יש לו עוזרים בכנסת, אלא לסיוע בפעילויותיו הציבוריות, בין היתר טיפול בפניות הציבור שנשלחות אליו כראש ממשלה לשעבר.

 

לפיכך, התקציב יבוא על חשבון משרד ראש הממשלה. הסכום שהוקצב מכסה את עלות העסקת העוזר שכוללת שכר חודשי, רכב ותנאים אחרים, בסכום של כ-22,000 שקל לחודש.

 

ההקצבה אושרה ברוב של ארבעת נציגי ש"ס, מפד"ל, ויו"ר הוועדה, ח"כ יעקב ליצמן (יהדות התורה), כשהתנגדו לו נציגי מר"ץ והעבודה, הח"כים חיים אורון ושלי יחימוביץ'.

 

ועדת המשנה של ועדת הכספים המליצה לפני כשנה לשנות את תנאי הפרישה הנדיבים של הנשיא קצב כמו של נשיאי המדינה וראשי הממשלה.

 

עד אז הוענקו ההטבות לבכירי השלטון לכל ימי חייהם. נשיאים לשעבר נהנו על חשבון משלם המסים מדירת שרד ואחזקה מלאה, רכב צמוד עם נהג ולשכה ו-2 עוזרים. ראש ממשלה לשעבר נהנו מאותן הטבות למעט דירת שרד. ועדת המשנה הגבילה את תוקף ההטבות עד שבע שנים לנשיא וארבע שנים לראש הממשלה.  

 

נתניהו: העוזר יסייע בהסברה בעולם

מלשכת ח"כ נתניהו נמסר בתגובה כי התקן לעוזר נועד לסייע לראש הממשלה לשעבר בפעילויותיו הציבוריות הרבות, הכוללות בין השאר מסעות הסברה בעולם, שם הוא מייצג את עמדת ישראל והודף את ההתקפות עליה בהופעותיו בתקשורת ובפרלמנטים. .

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נתניהו. כותב זכרונות
נתניהו. כותב זכרונות
צילום: דורון גולן
מומלצים