שתף קטע נבחר

לאחר חילופי האש - הסתיימה פעולת החישוף

שקט מתוח בגבול הצפוני, לאחר שפעילות צה"ל לחישוף צמחייה ואיתור מטענים גררה חילופי אש עם צבא לבנון - ללא נפגעים. קצין בכיר בפיקוד צפון: "נטפל בכל הפרה לאורך הגבול. לא נוותר ולא נשאיר את העבודה למישהו אחר". בבוקר תתקיים הערכת מצב בעקבות האירועים

מתח בגזרה הצפונית. במהלך פעולות חישוף שביצע צה"ל אמש (ה') בין גדר המערכת לגבול הבינלאומי עם לבנון, התפתחו חילופי אש בין הכוחות לבין צבא לבנון. חילופי האש החלו לאחר שהחיילים הלבנונים ירו באוויר והוזהרו על ידי צה"ל כי ירי נוסף יגרור תגובה. לאחר שהירי נמשך ירה טנק של צה"ל שני פגזים לעבר מקורות האש. אין נפגעים בקרב כוחות צה"ל וגם מצבא לבנון נמסר כי איש מחייליו לא נפגע.

 

 

התעוררות הגזרה החלה מוקדם יותר, כאשר צה"ל החל לבצע פעולות חישוף צמחייה לאיתור מטענים באזור הגבול עם לבנון. בתחילת השבוע חשפו כוחות צה"ל זירת מטענים בגזרת אביבים בגבול הצפון, ובעקבות כך הוחלט בצה"ל לראשונה מאז סיום המלחמה לבצע באזור סריקה וחישוף השטח באמצעות דחפורים מסוג D9.

 

קצין בכיר בפיקוד צפון התייחס לאירועים ואמר ל-ynet כי צבא לבנון העביר בעקבות תחילת פעולות החישוף מסר לצה"ל שאם ימשיך לבצע את הסריקות, עשויים חייליו לפתוח באש לעבר החיילים. בצה"ל הבהירו לצבא הלבנוני כי מדובר בפעילות הכרחית וכל פתיחה באש תגרור תגובה קשה. מד"א אף העלה את הכוננות של הצוותים בכל אזור הצפון, אולם מעט לאחר חצות הסתיימה פעולת החישוף, ללא נפגעים. בשעות הבוקר ייערכו הערכות מצב בפיקוד צפון לנוכח תקרית הירי.

 

שר הביטחון, עמיר פרץ, אמר כי פעילות צה"ל נעשתה בשטחה הריבוני של מדינת ישראל ונועדה למנוע אפשרות להנחת מטענים נגד כוחותינו. זאת לדבריו, כחלק מההחלטה שאין לחזור למדיניות "עצימת העיניים" שהיתה נהוגה בשנים האחרונות.

 

פרץ, שלא התייחס באופן ישיר לתקרית הירי סמוך לאביבים, הוסיף וציין כי אין שינוי במדיניות לפיה תפעל ישראל בתיאום מלא עם יוניפי"ל וצבא לבנון.

 

גורמים בכוח המשקיפים של יוניפי"ל התייחסו לתקרית ואמרו כי מדובר בתקרית חמורה וכי הלבנונים הם שהחלו בירי . "יצרנו קשר עם שני הצדדים ודרשנו מהם לחדול מפעילות עויינת", אמר דובר הכוח, ליאם מקדואל. 

 

"לא נשאיר את העבודה בגבול הצפון למישהו אחר"

בשיחה הלילה עם ynet הבהיר קצין בכיר בפיקוד הצפון כי צה"ל יטפל בכל הפרה לאורך הגבול בצורה מתאימה. "אנו לא מתכוונים לוותר או להשאיר את העבודה למישהו אחר. הפעילות הנוכחית התמקדה בתא שטח של כ-200 עד 300 מטר באזור. לא הייתה לנו כוונה לחצות את הגבול, אלא לטפל במרחב בו נמצאה זירת המטענים השבוע, גם כדי לשלול מטענים נוספים שהוטמנו באזור".

 

על רקע הפעילות הנרחבת יחסית העמיד צה"ל גם מעגל אבטחה סביב הכוחות שפעלו במקום, לרבות מסוקי קרב שהועמדו בכוננות. מעבר למסר המאיים ששיגר צבא לבנון לעבר צה"ל כבר עם תחילת הפעילות וההתגרות במהלך הלילה, נערכים בפיקוד הצפון לכל תרחיש.


D9 של צה"ל הלילה בגבול הצפון (צילום: חגי אהרון)

 

מוקדם יותר, דחו בצה"ל את הצעת יוניפי"ל "לטפל" במרחב המטענים בעצמם. "הם ניסו לקחת יוזמה. הסברנו להם כי האירוע התרחש על הקו הכחול וזכותנו המלאה לערוך סריקות בשטחנו", הסביר הקצין הבכיר שהודה כי הפעילות אמש מהווה מעין נקודת מבחן עבור כלל הכוחות הכוחות הפועלים במקום. "בסך הכל צבא לבנון ויוניפי"ל עושים עבודה טובה".

 

עם תחילת העבודות במקום הגיעו חיילים לבנונים ונעמדו מצפון לדחפורי צה"ל ומאוחר יותר, כאמור, התפתחו חילופי אש בין הצדדים. "מעבר לזירת המטענים - בין אם היא חדשה או ישנה - עבורנו זאת הפרה בוטה של ההסכמים. האחריות היא של ממשלת

 לבנון וכמובן שעל יוניפי"ל לוודא שלא מתרחשים אירועים כאלה", אמר הקצין. לדבריו, גם אירועי ידויי האבנים מוקדם יותר אתמול והצבת דגלי חיזבאללה בסמוך לגבול אינם מתקבלים בעין יפה בצה"ל.

 

לחיזבאללה מוטיבציה גבוהה לבצע פיגועים נגד צה"ל, הסביר הקצין, ובישראל מודעים לכך: "כרגע אנו לא מזהים הכנות הלכה למעשה לפיגוע. נמשיך במדיניות שנקבעה לאחר המלחמה, נסרוק במקומות שעשויים להוות איום, ובשום פנים ואופן לא נרשה הקמת עמדות או מוצבי חיזבאללה שעשויים להוות לנו לסיכון".


פורסם לראשונה 07/02/2007 23:20

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
טנק צה"ל לאחר פעולת החישוף
צילום: חגי אהרון
כוחות הביטחון ליד הגבול
צילום: חגי אהרון
מומלצים