מנה של אהבה - מדריך המסעדות הכי רומנטיות
מה הופך מסעדה לרומנטית? נוף לים? תאורה אפלולית? נרות מטפטפים? או שהכל תלוי ברומנטיקה שבין בני הזוג? לכבוד חג האהבה, יעל גרטי מגישה את המדריך למסעדות הכי הרומנטיות - מדן ועד אילת. הדפס ושמור
צפון מרכז ירושלים דרום 

חג האהבה בפתח: רגע לפני שאתם יוצאים לבלות ערב רומנטי קסום (כלומר: לעמוד בפקקים ולשלם מחירים מופרזים...), יצאתי לברר מה הופך מסעדה לרומנטית- ולשרטט את מדריך המסעדות הרומנטיות של המדינה, מדן ועד אילת.

 

עשרת הדברים שהופכים מסעדה לרומנטית

1. מצב רוח רומנטי - "אם אתם במצב רוח רומנטי, כמעט כל מקום יהא רומנטי עבורכם", מצהירה חברתי מ', "אך ברור שמסעדה טובה, מצוידת באווירה נעימה, מוסיקה טובה ושרות מפנק תתאים יותר מאשר חומוסיה". "גם חור באמצע שוק הומה יכול להיות רומנטי", טוענת חברתי ה', "זה מאוד תלוי בזוג ובמצב הרוח. מצד שני, המסעדה הרומנטית ביותר בעולם, עם קיטש של נרות, מוסיקה ותאורה מעומעמת - לא יכולה להציל את המצב אם אנחנו בדיוק בכסאח".

 

2. מיקום - "מבחינתי רק תל אביב וירושלים הן רומנטיות", מצהירה חברתי מ', "מה, אני אסע לראשון לציון וארגיש רומנטית? אני בטוחה שהייתי יוצאת לסעוד ב"קלואליס" אם היא לא היתה ממוקמת ברמת גן. אם כבר אני מתלבשת ומורחת אודם, בא לי לנסוע לתל אביב ולא לאיזה עיירה. זה פאתט. אף פעם לא הייתי במסעדה טובה בארץ מחוץ לתל אביב". "אני לא רואה את עצמי נוסעת למסעדה רומנטית ברמת גן או בהרצליה פיתוח", מצהירה חברתי שרה, "רמת גן לא יכולה להיות רומנטית והרצליה פיתוח זה הייטק מבחינתי".

 

3. נוף לים - המסעדות המשקיפות לים מתפלגות בין אלה המשקיפות לים ממרחק 500 מטרים ואלה הממוקמות ממש על המים. כך או כך, בלילה לא ממש רואים את הים והשעות היפות ביותר לבילוי במסעדות המשקיפות לים הן שעות בין הערביים. "נוף לים זה הדבר הכי מדהים בעולם", אומרת שרה, "אך למרבה הצער אין בארץ מסעדות רומנטיות טובות על הים, אין אף טירה קסומה עם קשתות וספות קטיפה. מה יש לנו פה על הים? יטבתה? המקום של שמחה"?

 

4. מבנה קסום - הקסם של המבנים העתיקים פועל היטב על נפשן של רומנטיות תמימות שכמותי: קירות אבן עבים (ע"ע ארקדיה, קורדליה), קשתות קסומות (ע"ע יועזר), רצפות מצויירות (ע"ע כתית, כרמלה בנחלה).

 

5. נברשות ונרות מטפטפים - אין עוררין על כך שמסעדה קטנה עם טפטים על הקירות ושנדליירים (רצוי מתקופת לואי ה-14) תהא יותר רומנטית ממסעדת ענק במבנה הייטק באזור תעשיה. "צבעים חמים ונעימים", מתארת שרה את הפנטזיה הרומנטית שלה, "חום, אדום, כתום, צהוב חם. רהיטי עץ. אור נרות תמיד עושה את העבודה". לכל האפלוליות הזו יש יתרון אחד ברור: היא מעלימה קמטים. מצד שני, אתה לא ממש רואה מה אתה אוכל.

תצפית לכנרת. "מוסקט"                                         (צילום: גיא רובננקו)

 

6. חייל, שפר הופעתך - בטרנינג זה לא ילך: אין ברירה אלא להתלבש היטב. בנות: שלפו נא את הפאייטים ואת החולצות רחבות המחשופים מהארון. בנים: זה לא היום ללבוש את החולצה של הגדוד. לבשו נא מכנסי א', חולצה מגוהצת, ז'קט מהודר. אה, ו....קורדרוי וחולצות פלנל משובצות זה אאוט.

 

7. סועדים נוספים - גם המסעדה היפה ביותר, במבנה הקסום ביותר, לא תספק חוויה רומנטית חיובית אם תשבו בה בדד. "אף זוג לא רוצה לבלות לבד במסעדה רומנטית", טוענת חברתי מ', "זוג טרי יכול לחוות חוויה רומנטית גם על גבעה שוממת בגליל, אך זוג ותיק צריך מעט אינטראקציה מסביב. יש משהו נעים בכך שישנם אנשים נוספים, שיש חיים מסביב".

 

 

8. תפריט חושני - לתפריט תפקיד חשוב ביצירת אווירה רומנטית חושנית ולא, שווארמה בלאפה זו לא ארוחה רומנטית! בחרו במנות קלילות ועדינות ככל שניתן (כדי לא ליפול שדודים מיד עם הגיעכם הביתה), המנעו מכל מה שנתקע בין השיניים (פטרוזיליה, כוסברה, פרג...), מכל מה שמותיר ריח חזק בפה (כמו שום או בצל חי) ומכל מה שמטפטף או מתפורר בעת האכילה. מה כן? "מנות קטנות ואסתטיות, שיגרו את החושים", ממליצה שרה, "טעמים מרגשים, שילובים הפוכים, טקסטורות מעניינות".

 

9. שרות מקצועי ואדיב - כמה טיפשי מצדי, אני תמיד נופלת שדודה בפני הטריקים הקטנים של המלצרים במסעדות העילית, המלקטים פירורים משולחני, מצויידים ביעה פלסטיק קטן והרבה דבקות במטרה, מושיטים לי מגבון לח (רצוי בניחוח שושנים טורקיות) ברגע הנכון או מוזגים לי יין כשמפית צחורה מונחת על זרועם. ללא שרות מקצועי ואדיב גם המסעדה הרומנטית בעולם והאוכל הטעים ביותר לא יספקו חוויה רומנטית מושלמת. מלצר טוב יכול לסייע ליצירת חוויה רומנטית מושלמת, מלצר רע יכול להרוס את הערב.

 

10. אלכוהול - "רק אלכוהול יכול לעשות סוויץ' אם זוג הגיע בלי מצב רוח רומנטי בכלל למסעדה רומנטית", מצהירה שרה, ואין לי אלא להסכים עמה בפה מלא (קברנה סוביניון, כמובן). יין טוב מהווה אלמנט חשוב בארוחה רומנטית ולא, אין כוונתי למסעדות המציעות מבחר של שלושה יינות, כשאחד מהם הוא "יין הבית", (שפירושו של דבר: היין הזול ביותר שהמסעדה הצליחה להשיג) ושני הנותרים הם יינות דלוחים מיקבים דלוחים.

 

שגיא קופר, איש היין של הערוץ, מספק רשימת מסעדות רומנטיות המצטיינות בתפריט יין איכותי. בתל אביב: יועזר בר יין, בנג'מין סיגל, פסטה מיה ברחוב וילסון, קורדליה, נועה, מסה, פיקולה פסטה, סיטארה, אורקה, מנטה ריי והבר של רפאל. בירושלים: אדום, זוני ו- 1868 הבשרית. חותמות את רשימתו: ברקרולה בכפר סבא והלנה בקיסריה.

 

מדריך המסעדות הרומנטיות

ליקטתי עבורכם שלל מסעדות המספקות, לטעמי, אווירה רומנטית. אין כאן המלצה על תפריטה של מסעדה זו או אחרת (אלא אם צוינו מנות מומלצות מתפריטה), כי אם התייחסות לאופיה הרומנטי של המסעדה.

 

צפון

 

"מוסקט" - מחלונותיה של המסעדה הבשרית של מלון "מצפה הימים", המעוצבת בסגנון אירופאי, נשקף נופם של עמק החולה, החרמון והכנרת. כאן מציע השף חיים טיבי גורמה גלילי, משופע בעשבי תיבול וירקות מגינת המלון. "מוסקט", מלון מצפה הימים. טל' 04-6994555.

 

"הנמל 24" - במסעדה המעוצבת בסגנון טוסקני, הבנויה חדרים-חדרים, מציע השף רן ראש מטבח עילי בהשראה צרפתית, איטלקית וים תיכונית. "הנמל 24" רח' הנמל 24, העיר התחתית, חיפה. טל' 04-8628899.


על המים. הלנה                                                   (צילום: רועי ברקוביץ')

 

"הלנה" - המסעדה הנושקת לקו המים של קיסריה מציעה תפריט ים תיכוני עדכני, פרי יצירתו של השף עמוס שיאון. "הלנה", נמל קיסריה. טל' 04-6101018.

 

"השמורה 1872" - ס' מפורום האוכל של ynet ממליץ על מסעדה זו, הממוקמת במבנה טמפלרי יפהפה. "אינני יודע אם הם שמרו על הרמה מבחינת האוכל מאז סעדתי שם לאחרונה", הוא אומר, "אך מבחינת האווירה אין ספק שזו אחת המסעדות הרומנטיות ביותר בצפון". "השמורה 1872", בן גוריון 15, חיפה. טל' 04-8551872.

 

"שלו ביער" - המלצה נוספת של ס', אם כי מסוייגת-משהו, בשל חילופי שפים תדירים, "ועם זאת", הוא אומר, "המסעדה מספקת אווירה נהדרת. מדובר באחת המסעדות הרומנטיות ביותר בהן אכלתי בצפון בשנים האחרונות". "שלו ביער", השומרים 1, קרית טבעון. טל' 04-9831837.


עיצוב טוסקני. הנמל 24                                         (צילום: שי בן אפרים)

 

על קצה המזלג:

  • פריטי מפורום האוכל ממליצה על "פרובנס בגליל" שבבית לחם הגלילית, על אחוזת רוזמרין שבמושב בית הלל ועל הבית של אילנה בבנימינה.
  • ליטל מפורום האוכל ממליצה על מסעדת "רוטנברג" שבנהריים.

 

חזור למעלה
מרכז

 

"אדורה" - ביסטרו קטן וחמוד, המציע אווירה אינטימית ומטבח יצירתי, בכיכובו של השף הצעיר והמוכשר אבי ביטון. מנות מומלצות: ניוקי בקרמל פורצ'יני, ריזוטו עגבניות לחות, זאכר הל אספרסו ובוריק. "אדורה", בן יהודה 226 תל אביב. טל' 03-6050896.

 

"רוני ג'יימס" - ממש מול "כל בו שלום" ניצבת מסעדה אירופאית-קלאסית נעימה, בה מציע השף אילי תומר, מגדל ורדים בדימוס, מטבח אירופאי-כפרי. מנות מומלצות לאחיי הצמחוניים: ירקות בגריל עם גבינת בושה ורביולי גבינת סנט מור, אגוזים ובזיליקום. "רוני ג'יימס", רח' מונטיפיורי 3, תל אביב. טל': 03-5164001.


מסעדת בוטיק. מל ומישל                                         (צילום: דניאל לילה) 

 

"אורקה" - מסעדה אלגנטית, המציעה מטבח עילי עם דגש על פירות ים ודגים באוריינטציה צרפתית, פרי יצירתו של השף ערן שרויטמן, לצד שרות מקצועי, מוקפד ואדיב. "אורקה", נחלת בנימין 57, תל אביב. טל' 03-5665505.

 

"רפאל" - הרסטו-ביסטרו של רפי כהן מציע נוף לים, עיצוב אלגנטי, מטבח שף אישי, יצירתי ואיכותי ושירות מקצועי. "רפאל", הירקון 87, תל אביב. טל' 03-5226464.

 

"Messa" - המסעדה המהודרת מספקת חוויה אסתטית המנתקת אותך מהעולם החיצון וגם מטבח עילי, פרי יצירתו של השף אביב משה. השולחן הארוך לא יתאים לארוחה רומנטית, שכן שכניך לשולחן ישמעו את שיחתך, אולם השולחנות הצדדים יתאימו בהחלט. מנות מומלצות: שומר אפוי עם גבינת עיזים ודבש וחציל קלוי עם גבינת פטה."MESSA", רחוב הארבעה 19, תל-אביב. טל': 03-6856859.    


האחות הצעירה. פסטה מיה - פרוטי דה מארה                      (צילום: יח"צ)

 

"לוטס" - במבנה הקסום שארח בעבר את מסעדת "ין ינג" (שעברה למיקום אחר), מציע השף הצעיר רוני גילמור (28) אווירה אלגנטית נעימה ושילובים מתוחכמים של חומרים מקומיים. "לוטס", שד' רוטשילד 64, תל אביב. טל': 03-5602697.

 

"כתית" - במסעדה המהודרת, השוכנת בבניין מקסים, מציע השף מאיר אדוני מטבח עילי המשלב טכניקות קלאסיות והשפעות עדכניות של כור ההיתוך הקולינארי הישראלי. "כתית", היכל התלמוד 4, תל אביב. טל' 03-5107001.

 

"קורדיליה" - המסעדה הממוקמת בסמטה קטנטנה ביפו מקושטת בעשרות פריטים שנאספו בטיולים בעולם ומציעה חוויה סופר-רומנטית, שנדליירים, נרות מטפטפים ומטבח עונתי, פרי יצירתו של השף ניר צוק. "קורדליה", רח' יפת 30, יפו. טל' 03-5184668.


שקיעה עושה את הכל. מאנטה ריי                                 (צילום: אבי גנור)

 

"מאנטה ריי" - המסעדה השוכנת ממש על הגלים, איננה רומנטית כלל וכלל, אך הנוף הנשקף ממנה בשעות בין הערביים מזכה אותה בנקודות רבות במדד הרומנטיקה. מנות מומלצות: ניוקי עם תרד ורוטב סנט מור ואורז אדום עם פורטובלו ורוטב חמאת צ'ילי. "מאנטה ריי", חוף עלמה, תל אביב. טל' 03-5174773.

 

"יועזר בר יין" - בסמטה יפואית קטנה ואפלולית מסתתרת מסעדה אפלולית עוד יותר, המציעה מטבח צרפתי כפרי, שפע של מנות בשריות ותפריט יין מפואר. מנה מומלצת: ניוקי פורצ'יני עם כמהין. "יועזר בר יין", סמטת יועזר 3, יפו. טל' 03-6839115.

 

"כרמלה בנחלה" - המסעדה הממוקמת בבית העמודים הקסום, בסמוך לשוק הכרמל, מציעה פינות אינטימיות ומטבח עונתי טרי מהשוק המשלב טכניקות צרפתיות ונגיעות מקומיות, פרי יצירתו של השף דניאל זך. "כרמלה בנחלה", התבור 46, תל אביב. טל' 03-5161417.

 

"ננה בר" - מסעדת ננה בר, המשופעת בחפצים עתיקים, מציעה אווירה נעימה ומטבח ים תיכוני עדכני, פרי יצירתה של השפית סבינה ולדמן. "ננה בר", אחד העם 1, נווה צדק, תל אביב. טל' 03-5161915.

 

"מל ומישל" - במסעדת הבוטיק הקטנטנה אשר נפתחה לפני חודשים ספורים מציעים השפים ניר ויימן ויוגב ירוס תפריט איטלקי לצד אווירה אינטימית נעימה. מל ומישל, בן יהודה 155, תל אביב. טל' 03-5293232.

 

"סיטרה" - מסעדת "סיטרה", הממוקמת בבניין הדירות היוקרתי "סי אנד סאן" על חוף ימה של צפון תל אביב, בנויה מחללי אירוח פנימיים המעוצבים בסגנון אירופאי קלאסי. "סיטרה", רח' רוזנבלום הרצל 8, "סי אנד סאן", תל אביב. טל': 03-6996633.

 

"בנג'מין סיגל" - המסעדה הענקית מציעה חלל מעוצב ומטבח אקלקטי, המשלב טעמים מערביים עם השפעות אסיאתיות. "בנג'מין סיגל", מגדל האופרה, טיילת הרברט סמואל, תל אביב. טל': 03-5166224.

 

"רוקה" - מצויידת באחד הלוקיישנים המדהימים בארץ ובעיצוב מוקפד, מציעה "רוקה" שקיעות יפהפיות ובקרוב גם תפריט פרי יצירתו של השף רונן דברת-בלוך. "Rocca", רמת ים 8, הרצליה פיתוח. טל' 09-9515122.

 


לוקיישן מדהים. רוקה                                              (צילום: רוני בלחסן)

 

"פסטה מיה - פרוטי דה מארה" - אחותה הצעירה של פסטה מיה מרחוב וילסון (חביבה אף היא) מציעה חוויית אירוח איטלקית ביתית נעימה. "Pasta Mia Frutti
Di Mare", יהודה הלוי 52, תל אביב. טל' 03-5669967.
"C2" - אם אורותיה המנצנצים של תל אביב בלילה מהלכים עליכם קסמים, הרי שC2, הטוענת לכתר מסעדת המצפה הגבוהה במזרח התיכון, היא הכתובת שלכם. "C2", קומה 49, המגדל העגול, מרכז עזריאלי, תל אביב. טל' 03-6081990.

 

"NG" - אם מתחשק לכם לציין את ולנטיין בזלילת נתח פורטרהאוס במשקל 1.2 ק"ג, הרי ש-NG שבנווה צדק מציעה שילוב בין מסעדה בשרית מובהקת ואווירה רומנטית. "NG", אחד העם 6, נווה צדק, תל אביב. טל' 03-5167888.

 

חזור למעלה
ירושלים

 

"זוני" - בר-מסעדה חדש יחסית, המציע תפריט הנע על קו התפר שבין ביסטרו לבראסרי, צרפתי-איטלקי-ים תיכוני. "Zuni", יואל משה סלומון 15, ירושלים. טל' 02-6257776.

 

"אדום" - במבנה אבן מהמאה ה-19 מציעה מסעדת אדום חוויה ירושלמית חמה ונעימה ותפריט צרפתי-בלגי עם נגיעות ישראליות קלות. "אדום", יפו 31, חצר פיינגולד, ירושלים. טל' 02-6246242.


בסגנון מרוקני. דארנא                                          (צילום: שי בן אפרים) 

 

"קבלייר" - המסעדה השוכנת בלב שכונת נחלת שבעה הציורית מציעה חוויה אינטימית ומטבח צרפתי קלאסי (אך מתעדכן) מידיו של השף דידי בן ארוש. "קבלייר", בן סירא 1, ירושלים. טל' 02-6242945.

 

"ארקדיה" - במבנה אבן ירושלמי קסום מציע השף עזרא קדם מטבח עונתי המתבסס על חומרי גלם מקומיים. "ארקדיה", אגריפס 10 (בסמטה) ירושלים. טל': 02-6249138.

 

"דארנא" - "דארנא" מציעה מפגש בין המטבח המרוקאי העילי והתרבות המרוקאית העשירה, שטביעות אצבעותיה ניכרות בכל פרט ופרט בעיצוב המקום. "דארנא", רח' יוחנן הורקנוס 3, ירושלים. טל' 02-6245406.

 

חזור למעלה
דרום

 

"ORO" - אם זהב הוא הצבע החביב עליכם אפשר שתבחרו לבלות את ולנטיין במסעדה מוזהבת זו, השוכנת במושב גאליה, הסמוך לרחובות. המסעדה, שגדלה הוא 400 מ"ר, מציעה גורמה ים-תיכוני, פרי יצירתו של השף גיא פרץ."ORO", מושב גאליה, טל' 08-9316617.

 

"אחוזת הלפרין" - גלי מפורום האוכל של ynet ממליצה על אחוזת הלפרין שהיא, לדבריה, המסעדה הרומנטית היחידה בבאר שבע. המסעדה, השוכנת במבנה תורכי ישן, בנויה חדרים-חדרים, המציעים אווירה אינטימית. גם הפאטיו הפנימי המקורה, המואר על ידי לפידים, מספק לדבריה אווירה רומנטית נחמדה. "אחוזת הלפרין", סמילנסקי 23, העיר העתיקה, באר שבע. טל' 08-6654854.


מטבח עילי מוקפד. ג'ולסון                                        (צילום: רוני בלחסן)

 

"ג'ולסון" - מסעדת ג'ולסון האילתית, בכיכובו של השף רונן דברת-בלוך, מציעה מטבח עילי, יצירתי מוקפד לצד אווירה רומנטית. "ג'ולסון", הטיילת הצפונית, אילת. טל' 08-6380058.

 

"כוכב הים האדום" - אם העולם התת ימי קוסם לכם - אפשר שתבחרו לבלות את ולנטיין תוך שאתם משקיפים על שלל הדגים הצבעוניים במסעדה הממוקמת בעומק שישה מטרים. התפריט מציע בעיקר דגים ופירות ים, כך שניתן להשקיף על דגים ולאכול דגים בו בזמן. "כוכב הים האדום", בין מלון "מרידיאן" למלון "הסלע האדום", אילת, טל' 08-6347777.

 

על קצה המזלג:

  • גדי המל מפורום האוכל של ynet, תושב העיר אילת, ממליץ דווקא לשבת באחת המרפסות הפונות לים בבתי המלון ולהתפנק עם האוכל שמציע תפריט שרות החדרים של המלון. כשלוחצים אותו לקיר הוא ממליץ על ג'ולסון, לה קוצ'ינה וג'וזפין.

 

יש לכם עוד המלצות על מסעדות רומנטיות? ספרו על כך בתגובות.

 

חזור למעלה
    קישורים ממומנים
     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה מנה של אהבה - מדריך המסעדות הכי רומנטיות
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    תמיד אהבה
    דגש על פירות ים. "אורקה"
    צילום: נתן דביר
    מטבח עילי ישראלי. "ארקדיה"
    מטבח מרוקני משובח. "דארנא"
    צילום: שי בן אפרים
    ynet ספיישל