שתף קטע נבחר

פינוק לחג האהבה: מאפה גבינה, עשבי תיבול וזיתים

לכבוד חג האהבה שחל מחר, השף אופיר וידבסקי ילמד אותנו איך מכינים מאפה ריחני של גבינה - שופע זיתים שחורים ומנוקד בהמון עשבי תיבול טעימים. אפשר להכין למישהו שאוהבים, לבראנץ' מפנק או כחלק מארוחת ערב קלה

 

מאפה כנען, עשבי תיבול וזיתים

מתכון של השף אופיר וידבסקי

 

המרכיבים:

מעט חמאה מומסת לשימון

2 חופני עלי בזיליקום טריים

1 חופן עלי נענע

1 חופן עלי פטרוזיליה

1 חופן עלי אורגנו טרי

1 חבילה (500 גרם) גבינת כנען 5%

1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 38%

מלח, פלפל שחור גרוס

100 גרם גבינת פרמזן מגוררת

100 גרם גבינה צהובה מגוררת

2 ביצים

12 זיתים שחורים מגולענים קצוצים

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מושחים את התבניות האישיות בחמאה מומסת ומפזרים מעט פרמזן, מנערים את השאריות ומשאירים את מה שנדבק לחמאה.
  3. מכניסים למעבד מזון את עשבי התיבול וחצי מכמות גבינת הכנען והשמנת. מתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם.
  4. מפעילים את מעבד המזון ומערבבים עד לקבלת צבע ירקרק.
  5. מעבירים את התערובת לקערה גדולה. מוסיפים את שארית גבינת הכנען והשמנת. מוסיפים את פתיתי הפרמזן ואת פתיתי העמק ומערבבים היטב. מוסיפים את הביצים אחת לאחר השנייה ושוב מערבבים היטב.
  6. בעזרת כף, ממלאים את התערובת בתבניות האישיות המשומנות, כמעט עד הסוף. מפזרים מעל מעט זיתים קצוצים.
  7. אופים בתנור (שחומם מראש) למשך 20 דקות. הסופלה אמור להיות פריך מבחוץ ורך מבפנים.

 

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
השף הפרטי שלכם. אופיר וידבסקי
השף הפרטי שלכם. אופיר וידבסקי
צילום: גלית שחם
מומלצים