פינוק לחג האהבה: מאפה גבינה, עשבי תיבול וזיתים
לכבוד חג האהבה שחל מחר, השף אופיר וידבסקי ילמד אותנו איך מכינים מאפה ריחני של גבינה - שופע זיתים שחורים ומנוקד בהמון עשבי תיבול טעימים. אפשר להכין למישהו שאוהבים, לבראנץ' מפנק או כחלק מארוחת ערב קלה
מאפה כנען, עשבי תיבול וזיתים
מתכון של השף אופיר וידבסקי
המרכיבים:
מעט חמאה מומסת לשימון
2 חופני עלי בזיליקום טריים
1 חופן עלי נענע
1 חופן עלי פטרוזיליה
1 חופן עלי אורגנו טרי
1 חבילה (500 גרם) גבינת כנען 5%
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 38%
מלח, פלפל שחור גרוס
100 גרם גבינת פרמזן מגוררת
100 גרם גבינה צהובה מגוררת
2 ביצים
12 זיתים שחורים מגולענים קצוצים
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מושחים את התבניות האישיות בחמאה מומסת ומפזרים מעט פרמזן, מנערים את השאריות ומשאירים את מה שנדבק לחמאה.
- מכניסים למעבד מזון את עשבי התיבול וחצי מכמות גבינת הכנען והשמנת. מתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם.
- מפעילים את מעבד המזון ומערבבים עד לקבלת צבע ירקרק.
- מעבירים את התערובת לקערה גדולה. מוסיפים את שארית גבינת הכנען והשמנת. מוסיפים את פתיתי הפרמזן ואת פתיתי העמק ומערבבים היטב. מוסיפים את הביצים אחת לאחר השנייה ושוב מערבבים היטב.
- בעזרת כף, ממלאים את התערובת בתבניות האישיות המשומנות, כמעט עד הסוף. מפזרים מעל מעט זיתים קצוצים.
- אופים בתנור (שחומם מראש) למשך 20 דקות. הסופלה אמור להיות פריך מבחוץ ורך מבפנים.
השף הפרטי שלכם. אופיר וידבסקי
צילום: גלית שחם
מומלצים
