שתף קטע נבחר

"נגמר הפסטיבל": אשכנזי בסבב דיונים ראשון

אחרי חגיגות כניסתו לתפקיד, מתחיל היום הרמטכ"ל החדש, רב-אלוף גבי אשכנזי, בעבודה הקשה. הוא החל את יומו בסדרת דיונים מבצעיים בקריה, והשתתף בדיון הערכת מצב עם שר הביטחון ואנשי שב"כ. פרץ: "אני רואה במפגש היום פקודת יציאה לשנת 2007"

הרמטכ"ל החדש, רב-אלוף גבי אשכנזי, משתתף היום (ה') לראשונה בתפקידו החדש בדיון הערכת מצב שבועית אצל שר הביטחון, עמיר פרץ, בלשכתו בקריה. אשכנזי פתח הבוקר בסדרת דיונים מבצעיים בלשכתו בקריה. בסביבתו מספרים שהדיונים מתנהלים בצורה עניינית. "נגמר פסטיבל הכניסה לתפקיד, עכשיו הגענו לעבודה הרצינית", הגדיר זאת גורם צבאי.

 

פרץ אמר בפתח הדיון: "אני רוצה בשם הפורום כולו לברך אותו ולראות במפגש הזה מפגש למימוש התוכניות והמסגרות שאותן קבענו. צה"ל נותן את התשובות בכל הגזרות. אין ספק שהפורום עושה את כל הנדרש, כדי שנהיה ערוכים לכל תרחיש. אני רואה במפגש היום פקודת יציאה משמעותית לשנת 2007 ואני איישם את הלקחים והמסקנות. ניערך לאתגרים החדשים הרחוקים והקרובים. אני מאחל לכולנו בהצלחה". 

 

הדיון בלשכת שר הביטחון (ערוץ 2)

בדיון הערכת המצב משתתפים קצינים בכירים נוספים, אנשי שב"כ וגורמי ביטחון. על סדר היום שורה של נושאים ובהם עדכונים על הנעשה בזירה הפלסטינית, בגבול הצפון וביתר הגזרות. כמו כן צפוי לעלות בדיון הסכם מכה, בעיקר השלכותיו הביטחוניות.

 

בערב צפוי אשכנזי להגיע לטקס סיום קורס פיקוד ומטה (פו"ם) בגלילות ולברך את הקצינים שעברו את ההכשרה. בשבוע הבא יחל אשכנזי את ביקוריו בפיקודים השונים ובאגפי צה"ל.

  

אתמול כינס אשכנזי את הישיבה הראשונה של פורום מטכ"ל בראשותו. במהלך הישיבה פירט אשכנזי בפני האלופים את התהליכים שבכוונתו להוביל בצה"ל, ובמרכזם הטיפול בלקחי מלחמת לבנון השנייה.

 

את יומו הראשון בתפקיד אתמול פתח אשכנזי בביקור בכותל, ומשם המשיך לטקסי החילופים במשרד ראש הממשלה ובבית הנשיא בירושלים.

 

"האתגר המרכזי לפתחנו הוא שיפור מוכנותו וכשירותו המבצעית של צה"ל. אנו מחויבים ליישם את לקחי הלחימה בלבנון. עם זאת, ראוי שנזכור שלצד הליקויים והפערים שהתגלו בלחימה - הפגינו חיילי צה"ל בכל קרב בו נתקלו בחיזבאללה גבורה אומץ לב ודבקות במשימה", אמר אשכנזי.

 

ואילו פקודת היום של הרמטכ"ל ה-19 היתה: "בתחושת שליחות ואחריות המלווה באמונה שלמה בצדקת דרכנו כעם וכמדינה, ובאמון מלא בכם - אני מקבל עליי היום את תפקיד ראש המטה הכללי של צבא ההגנה לישראל".

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פרץ ואשכנזי
פרץ ואשכנזי
צילום: אסף רביץ
מומלצים