שתף קטע נבחר

שישה חיילים נעצרו בחשד לסחר בסמים ונשק

פרסום ראשון: בתום חודשים של פעילות מודיעינית עניפה נעצרו שישה חיילים - חמישה בשירות סדיר ונגד בקבע - החשודים כי סחרו בסמים בכמות גדולה ובאמצעי לחימה. בין היתר הם חשודים כי סייעו להברחות ממצרים לתוך ישראל. גורם צבאי: "הם בוודאי לא סייעו לפעילות צה"ל בגבול ועשו פעולות הפוכות מהמשימות שנדרשו להם. ישנם מעורבים נוספים שייעצרו במידת הצורך"

חשד לפרשה חמורה של סחר בסמים ובאמצעי לחימה על ידי חיילים, בגבול ישראל-מצרים. המשטרה הצבאית החוקרת (מצ"ח) עצרה אתמול (ב') שישה חיילים המשרתים בפיקוד הדרום, בחשד למעורבות בשורה של מקרים בהם היו מעורבים במהלך שירותם בעסקאות שונות הקשורות למכירת סמים קשים ואמצעי לחימה, כך נודע ל-ynet.

 

"כאשר ייחשפו הראיות בתיק, תתברר חומרת הפרשה. זה לא יסתיים במעצר הנוכחי וישנם מעורבים נוספים שייעצרו במידת הצורך", אמר גורם צבאי. בין היתר נבדק קשר בין החיילים לגורמים מחוץ לצבא.

 

 

בפיקוד הדרום מתרכזים בשנה האחרונה באיומים הנשקפים מהגבול בין ישראל למצרים, בכל הקשור להברחות אמצעי הלחימה ולאיומי הטרור. הפיגוע באילת שאירע לפני מספר שבועות, שעה שמחבל מתאבד עשה את דרכו מרצועת עזה דרך סיני וחדר לישראל, המחישה את מורכבות המשימה והצורך של צה"ל להשקיע מאמצים רבים בנושא.

 

אבל דווקא במקום הרגיש הזה נראה כי ישנם חיילים שאיומי הטרור פחות מעסיקים אותם. במשך חודשים ערכה היחידה המרכזית לחקירות מיוחדות (ימל"מ) של מצ"ח פעילות מודיעינית ענפה, לרבות אמצעי מעקב ותיעוד והפעלת סוכנים סמויים, עד לביצוע המעצר אתמול וחשיפת הפרשה.

 

"אסור שחיילים במדים יתעסקו בדברים כאלה"

החקירה החלה בעקבות חשדות שהתעוררו בקרב גורמים בפיקוד הדרום בדבר פעילות חריגה של חיילים המשרתים בגבול. החשדות התרכזו בסחר בסמים בכמויות גדולות, סחר באמצעי לחימה - חלקם מתוך צה"ל - ואף סיוע להברחות סמים ואמצעי לחימה ממצרים לישראל. אתמול בבוקר פשטו חוקרי היחידה על הבסיס בו משרתים החיילים ועצרו שישה מהם - חמישה בשירות סדיר ונגד בשירות קבע.

 

"החקירה בראשיתה ורק כעת הפכה לגלויה, לאחר חודשים ארוכים בהם נערכה בצורה חשאית", אמר ל-ynet גורם צבאי שמכיר את הפרשה. "בשלב הזה ניתן לומר שהחשדות מאוד כבדים, ואסור שחיילים לובשי מדים יתעסקו בדברים שכאלה". הגורם סירב לומר האם יש בחשדות כנגד השישה גם ראיות על סיוע לגורמים פליליים או גורמי טרור שנמצאים באזור הגבול. "בשלב זה ניתן לומר שהם בוודאי לא סייעו לפעילות צה"ל בגבול ועשו פעולות שהן הפוכות מהמשימות שנדרשו להם", הוסיף.

 

החיילים שנעצרו הועברו למתקן חקירה של הימל"מ ביפו והיום צפויים להגיע לבית הדין הצבאי של פיקוד הדרום לדיון בהארכת מעצרם. ככל הידוע, כל העצורים בפרשה משמשים בתפקידי לחימה - חלקם גששים בדואים שתפקידם לסכל איומים לאורך הגבול ולחשוף הברחות.

 

בסניגוריה הצבאית קיבלו אתמול הודעה לקונית על הפרשה ובשל העובדה כי מעורבים בה לפי שעה לפחות שישה חיילים אשר נגדם עומדים חשדות כבדים, הוחלט לזמן מספר סניגורים בכירים במילואים על מנת לייצגם בדיון הראשון. גורם בפרקליטות הצבאית ציין כי ישנה כוונה להגיש כתבי אישום חמורים בהקדם נגד החשודים וצפויים מעצרים נוספים כבר בימים הקרובים.

 

בקיץ 2004 נחשפה פרשת "כינור דוד", שגם עליה הופקדה הימל"מ. בפרשה זו נעצרו שמונה חיילים, כולם בדואים המשרתים בדרום, בחשד לעבירות בסמים ובנשק. במהלך שנת 2005 גזר בית הדין הצבאי את עונשם של המעורבים בפרשה - החמורים בהם נעו בין חמש לשבע וחצי שנות מאסר בפועל. השופטים לא חסכו ביקורת מהנאשמים וציינו כי מדובר בעבירות מהחמורות ביותר שנידונו בבית הדין הצבאי.

 

בפרשה הנוכחית, רומזים גורמים צבאיים, צפויים להיחשף עבירות חמורות אף יותר. "עם כל הקושי שבדבר, אולי זה יהיה הצומת שבו צה"ל יצטרך לעשות בדק בית יסודי בכל הקשור למגזרים השונים המשרתים בתפקידים רגישים ונופלים פעם אחר פעם לעבירות פליליות חמורות ואף למעלה מכך", סיכם הגורם הצבאי.


פורסם לראשונה 19/02/2007 23:20

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ליאור יאדו
גבול ישראל מצרים. לא כולם שומרים
צילום: ליאור יאדו
מומלצים