ביקורת מסעדה: בריאות ב"בריבה"
התפריט העסקי של ”בריבה”, מסעדת בריאות שמתעלמת מבשר ומטיגונים, מלא כישרון וכוונות טובות, אבל זקוק לשיוף ולחידוד קלים

אמי היקרה לימדה אותי שאסור לשאול אדם כמה הוא מרוויח, ובכלל לא לדחוף את החוטם לכיסם, לארנקם ולעניינים פיננסיים של אחרים. בדרך כלל אני מקשיב בקולה, אבל כשנתקלתי במפתיע בחלוץ יבואני הקינואה בישראל לא יכולתי להתאפק ובחוסר טקט מובהק שלפתי, כמעט פסקתי: "בוודאי התעשרת מטרנד

הקינואה שמתרגש עלינו לאחרונה". היבואן המופתע מחוצפתי בחר לחמוק מחטטנותי, והעדיף לציית לגישה הרוחנית-בריאותית שלו. "זה לא חשוב אם התעשרתי, העיקר שהאנשים מרוויחים כשהם צורכים ואוכלים קינואה".

 

אמנם לא היה לי מושג עד כמה הקינואה אכן באמת בריאה והאם היא בכלל מועילה לגופי הרופס ושטוף הרעלים, אבל זה לא הפריע לי להתמכר אליה. בסוף גיליתי שהיא אפילו קצת משמינה. זה לא הפריע לי לבדוק כל סלט קינואה אפשרי. לכן, כשחברתי הכתבת הכלכלית הבכירה נ' התפרצה מתנשפת ללשכתי והכריזה: "אתה חייב לאכול את תבשיל הקינואה ואת האורז השחור של "בריבה" בנמל תל אביב הישן!", מיהרתי לציית.

 

בריבה ניצבת בכניסה של "בית דרך חיים" - מתחם פעילות הוליסטי לחיים בריאים ומאוזנים של "קופת חיים כללית‭."‬ מדובר במסעדת בריאות שמתעלמת מבשר ומטיגונים. השף אורן לוקסנבורג גיבש את התפריט עם הדיאטנית אירית פורז והם שמו דגש על חומרי גלם עם ערכים תזונתיים גבוהים כמו דגים המשופעים באומגה ‭,3‬ ירקות כתומים וקמח מלא.

 

בעוד המונית מפלסת בין השלוליות במתחם נמל תל אביב, נ' הביטה בביתנים הנטושים והקורסים הסמוכים ל"מונטנה" והוצפה בזכרונות רחוקים מהתקופה הסטודנטיאלית שלה עת מילצרה במקומות שגזו מאז‭":‬רפי ניצחון" ו"התחנה‭."‬ נ' התעוררה מהחלומות, בחלל המעוצב של "בריבה‭,"‬ שהוא קצת סטרילי לטעמי. נ' דווקא מחבבת אותו וסוברת שהוא נראה כמו חדר אוכל של "איקאה" בשבדיה, ולכן הוא מאפשר רוגע רגעי לנפש בתוך המולת חיינו.

 

העסקית של "בריבה" נע בטווח בין 45 שקל ל-85 שקל. המחיר נקבע לפני המנה העיקרית (העסקית כוללת מלבדה גם מנה ראשונה או קינוח‭.(‬ בראשונות לגמה נ' בהנאה מרק פטריות וארטישוק ירושלמי, פקעת שלאחרונה מתחרה בקינואה במדד הפופולאריות. המדור נמנע מהארטישוק הירושלמי בגלל נטייתו לחולל פיגועים במערכת העיכול. לנ' העובדה הזאת לא הפריעה וגם לא הצבע האפרפר-חום של הקדרה, שהזכיר לי את שפך הירקון שנשקף מהחלון.

 

סלמון בכבישה אדומה ביתית הוגש בצורה מרהיבה, אבל פער נרשם בין יופי המראה שנגלה בצלחת לבין איכויות המנה. הסלמון היה מלוח מדי והוגש עם סלט תפוחי אדמה שיגרתי. מזל שתבשיל הקינואה היה נהדר ופיקנטי. וכאן נ' מיהרה לגלות שאפילו בעולם הבריא של הקינואה יש תחרות עזה בין היבואנים שמורידה מחירים, ולכן אותו יבואן חלוץ כלל לא התעשר מצעדו המבורך.

 

בעיקריות אל תחמיצו את נזיד ירקות (סלק, לפת ודומיהם) עם קובה פטריות מקסימה ‭48)‬ שקל) - מנה עשירה, משביעה, חורפית וזולה. התרשמנו לטובה גם מפילה דג מוסר צלוי ‭85)‬ שקל) עסיסי שהוגש על ריזוטו אבוקדו מרתק בויניגרט תפוזים ועירית. חובבי הביזאר וההרפתקאות מתבקשים להתנסות בפטוצ'יני אדום ‭59)‬ שקל) תוצרת בית עם הפתעות (גבינת פטה, זיתים שחורים‭,(‬ חלמון חי ושמן כמהין. שוב מנה מרהיבה ביופייה, וחבל רק שהיא הגיעה טיפונת קרירה. בקינוחים חיבבנו את עוגת השוקולד העשירה והמתוקה עם תיבול מעניין של צ'ילי.

 

"בריבה" הוא מקום ראוי, עם כוונות הכי טובות, כשרון ובריאות, וגם נחמד שהצוות המשתדל מזרים לשולחן כוסות קטנות של מיצים מרנינים בין המנות. יחד עם זאת, התפריט עדיין לא אחיד ברמתו והמסעדה זקוקה לשיוף ולחידוד ההתנסחות. כמו כן משהו בנקיון ובקור שמשדר החלל הגיע גם למנות – אלה מצטיינות לפעמים באסתטיקה מנוכרת במקום בשמחת חיים ייצרית.

 

"בריבה", בית דרך חיים, התערוכה ‭,3‬ נמל תל אביב, טל: 03-6044044.

 

מחיר העסקית: 45-85 שקל

מטבח: בריאות, דגים

שעות: א'-ה': ‭12.00-18.00‬

חנייה: במגרשי החנייה הסמוכים

ציון: 7.8‬ בסולם מסעדות בריאות

 

    קישורים ממומנים
     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה ביקורת מסעדה: בריאות ב"בריבה"
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    ארוחה עסקית
    צילום: שי רוזנצוויג
    הלהיט התורן. קינואה
    צילום: שי רוזנצוויג
    ynet ספיישל
    לבשל עם יעל
    משהו מתוק
    תיק אוכל
    מתכון לבריאות
    הבולסת חוקרת