שתף קטע נבחר

בדקנו: תוכנת Media Center בעברית

תוכנת המחשב הסלוני של מיקרוסופט לא מציעה חידושים מפתיעים, אך מאפשרת לבטטות טלוויזיה וצרכני בידור כבדים לנצל את המחשב כמכשיר בידורי אולטימטיבי באמצעות השלט הרחוק

תוכנת ה-Media Center של מיקרוסופט, שהושקה אתמול בגירסה עברית (ג'), מרכז את כל היכולות הבידוריות של המחשב עבור משתמשים בסלון. התוכנה, המשולבת בגירסאות ה-Home Premium או Ultimate של Windows Vista, ניתנת לשימוש במחשב רגיל או במחשב סלוני (Home Theater Personal Computer או בקיצור HTPC). מחשבים אלה כוללים מארז מחשב אלגנטי למראה, דמוי ממיר דיגיטלי, ומתחברים למסך רגיל או לצג הטלוויזיה בסלון.

 

ה-Media Center בעברית מיועדת לנהל ולהציג את הבידור הדיגיטלי שלכם בסלון ובמחשב הביתי - טלוויזיה, מוזיקה, וידאו, תכנים מן האינטרנט ותמונות, והיא מופעלת על ידי שלט רחוק, נוסף על מקלדת. המערכת מצוידת ה-Media Center ביכולות PVR (מכשיר הקלטה דיגיטלי אישי) מלאות - בדומה ל-Yes Max ול-Hot Magic – כלומר הקלטה אוטומטית של כל מה שאתם צופים בו, אפשרות לתכנות ההקלטות, אפשרות להפסיק שידור חי באמצע ולהמשיך בצפייה מאוחר יותר. וכמובן, האפשרות לדלג על פרסומות בקלות.   

 

מתחבר לטלוויזיה

ה-Media Center תתחבר לממיר הדיגיטלי שלכם ובעצם "תיקח עליו פיקוד", כאשר ניתן יהיה להעביר ערוצים בעזרת השלט המצורף. בנוסף, יתאפשר להקליט תוכניות ישירות מלוח השידורים של הספקיות.

  

חיבור המחשב הסלוני לממיר הדיגיטלי נעשה באמצעות כרטיס טלוויזיה. אנחנו קיבלנו לצורך הסקירה כרטיס טלוויזיה בשם WinTV PVR2 שמצידו האחד מתחבר לממיר הדיגיטלי של הכבלים או הלווין באמצעות חיבור S-Video או RCA, ומצידו השני מתחבר למחשב באמצעות USB.

 

ניתן גם לחבר את המחשב ליציאת האנטנה או יציאת ממירים שאינם של Yes או HOT באמצעות כרטיס הטלוויזיה המותקן על המחשב.

 

נוסף על כך, היינו צריכים לחבר מקלט IR לשלט של ה-Media Center, ממנו יוצאת עינית קטנה אותה מצמידים לממיר, והיא מקבלת הוראות משלט ה-Media Center ומחליפה את שלט הממיר.

 

המחשב באמצעותו סקרנו את ה-Media Center הוא דגם ה-H663 של חברת Gigabyte, שנסקר כאן בעבר. המחשב מבוסס על מעבד פנטיום D במהירות 2.66 גיגהרץ וזיכרון של 1 גיגה.

 

המכשיר גדול וכבד במיוחד (גדול יותר מממיר ממוצע), וספק הכח שלו הוא חיצוני - זאת, על מנת שהקירור יהיה פסיבי והמכשיר יהיה חרישי. המחשב מצויד בכונן קשיח של 150 גיגהבייט, צורב DVD וקוראי כרטיסי זכרון מצידו הקדמי.

 

מוכנה לעבודה

לאחר שכל החומרה חוברה כהלכה, הפעלנו את המחשב והגדרנו את שידורי הטלוויזיה. מערכת ה-Media Center שואלת שאלות פשוטות (האם סוג החיבור הוא כבלים, לווין, או אנטנה, למשל), ורוב התהליך אוטומטי. בשלב הבא מתאימים את ה-Media Center לשלט הרחוק של הכבלים או הלויין, כך שיהיה צריך להשתמש רק בשלט אחד.

 

צילום: אהוד קינן

בשלב הבא תתבקשו להגדיר את תיקיות המדיה של המחשב. ניתן להוסיף תיקיות ממחשבים אחרים, שם הוגדרו כ-Shared, על מנת לגשת מה-Media Center לכל המדיה בבית.

 

בתפריט ההגדרות בוחרים בהוספת תיקיה, שם בוחרים במחשבים אחרים, וה-Media Center יזהה אוטומטית את כל התיקיות מכל המחשבים בבית שיש בהן תמונות, מוזיקה, וקטעי וידאו.

 

ממשק גרפי נוח, אך דורש הסתגלות 

האפשרויות במערכת הבידורית מוצגות בתפריט גרפי, וניתן לדפדף ביניהן באמצעות המקלדת והעכבר, אך אם יושבים מרחוק – כדאי להשתמש בכפתורי הניווט בשלט – לתפריטים הראשיים מדפדפים למעלה ולמטה, ובכל אפשרות ניתן לנווט לצדדים לתתי התפריטים, הכפתור האמצעי בשלט הוא כפתור האישור.

 

הממשק הגרפי מבלבל מעט ודורש הסתגלות. בתפריטים אליהם אנחנו רגילים בממשקים אחרים אנחנו מזיזים את הסמן לעבר האפשרות אותה אנחנו רוצים לבחור. ב-Media Center הסמן תמיד נשאר באמצע והתפריטים זזים.

 

השלט מזכיר קצת במראהו את השלט של הממירים הדיגיטליים. במיקרוסופט מסבירים שהעיצוב נועד לעזור בלימוד מהיר של האפשרויות.

 

בממשקים של החיפוש או של עריכת שמות של קבצי מדיה, ההקלדה מתבצעת באמצעות לחצני הספרות בשלט (בדומה לכתיבת SMS בטלפון סלולרי). ה-Media Center תומכת בעברית, אך יש להגדיר את השפה במערכת ההפעלה טרם ההפעלה. 

 

כשמדפדפים בתפריטים בזמן שמתנגן וידאו מוקלט, סרט ב-DVD או טלוויזיה בשידור חי, התפריטים מכסים רק את מחציתו התחתונה של המסך. כשעוברים לאפשרויות האחרות הווידאו ממשיך להתנגן בחלון מוקטן בצידו הימני של המסך.

 

מקליט דיגיטלי לטלוויזיה

המחשב עם ה-Media Center פועל למעשה כמקליט דיגיטלי דומה מאוד ל-Yes max או Hot Magic אך בניגוד למכשירים אלה המצויידים ביותר ממפענח (tuner) אחד, ב-Media Center ניתן להקליט רק את הערוץ בו צופים. המכשיר מקליט זמן קבוע באופן רצוף, וניתן להעביר אחורה או להקפיא שידור חי מכל ערוץ.

 

אפשר גם לתכנת הקלטות בדומה לוידאו על פי שעות וימים קבועים (הערוץ יוחלף אוטומטית בעזרת מתאם ה-IR), וכשלוח השידורים, ה-EPG, יפתח (ככל הנראה בימים הקרובים), ניתן יהיה גם להקליט תוכניות בודדות או סדרות שלמות - בדומה למקליטים דיגיטליים מתקדמים.

 

בתפריט ההקלטות תוכלו למצוא את התוכניות ממויינות על פי שם התוכנית (כרגע, ללא ה-EPG, התוכניות מקוטלגות בשם “הקלטה ידנית”), כאשר עבור כל תוכנית מוצגת תמונה מקדימה ממנה, מועד ההקלטה, ומשך התוכנית.

 

כל המוזיקה בבית 

בתחום המוזיקה, ה-Media Center מזכירה מאוד את הגירסאות האחרונות של Media Player. התוכנה מזהה את כל המוזיקה בתיקיות אותן הגדרנו בכל המחשבים ברשת, ומאפשרת לדפדף באוסף שלנו על פי שירים, אמנים, ז'אנר, אלבומים (עם תמונות העטיפות), ועוד.

 

ניתן לבצע גם חיפוש חופשי מהיר שיציג את האלבומים הרלוונטים מיד עם הקלדת האותיות הראשונות. 

 

כשמכניסים דיסק חדש, ה-Media Center מזהה אותו מידית, מציג את רשימת השירים ואת עטיפת האלבום – אם היא זמינה באמצעות meta data הזמין בשרתי מיקרוסופט. בבדיקה שלנו, הצלחנו לזהות דיסקים לועזיים וגם עבריים.

 

ניתן גם להשלים את המידע על השירים באופן ידני. אפשר להעתיק את הדיסק בעת נגינת שיר אפשר להציג את ההנפשות הרגילות (Visualsation) של נגן המדיה, או מצגת המורכבת מהתמונות השמורות במחשב.

 

אוספים את התמונות והוידאו

ה-Media Player מציג את כל התמונות והווידאו השמורות במחשב, על פי התיקיות שמגדירים בתפריט האפשרויות. כשמכניסים כרטיס זכרון או דיסק עם תמונות, ה-Media Player מאפשר לצפות בהן ולהעביר את כולן למחשב.

 

אפשר לדפדף בתמונות לפי תיקיות, תאריך צילום, או תגיות - אפשרות חדשה שנוספה ב-Vista.

 

ה-Media Center תזהה דיסק או DVD ריקים שמוכנסים למחשב, ותהליך הצריבה באמצעותה הוא די פשוט. יש לבחור איזה סוג של דיסק רוצים לצרוב (תמונות, סרטים, תוכניות טלוויזיה), ובכל שלב אפשר להוסיף תכנים נוספים עד שהדיסק מתמלא.

 

לצרכני בידור כבדים

השימוש בשלט הרחוק אינטואיטיבי מאוד לבטטות טלוויזיה ונוח הרבה יותר מעכבר או מקלדת אלחוטיים בזמן צפיה בקטעי וידאו או האזנה למוזיקה, אך הממשק דורש מעט הסתגלות.

 

בסך הכל, ה-Media Center לא מציג יכולות חדשות שלא היו קיימות בתוכנות אחרות בשנים האחרונות, אך מרכז אותן בממשק בודד.

 

המכשיר מתאים בעיקר לצרכני המדיה הכבדים המחזיקים אוספים גדולים של תמונות, מוזיקה וסרטים במחשב או במחשבים בבית ורוצים לצפות בהם בטלוויזיה. הצרכנים הפחות כבדים בהחלט יכולים עדיין להסתפק במחשב רגיל עם Media Player למוזיקה והסרטים, תוכנת picasa לתמונות, ומכשיר Hot magic או yes Max להקלטות הדיגטיליות. 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המדיה סנטר - לבטטות טלוויזיה
צילום: אהוד קינן
מומלצים