שתף קטע נבחר

שלושה ילדים חולי לב מעיראק ינותחו בישראל

במסגרת הפרוייקט ההומניטרי "הצל לבו של ילד" יובאו הילדים הסובלים ממומים קשים בליבם לניתוח בישראל. עד כה נותחו בארץ 1,600 ילדים מ-26 מדינות שונות ומהרשות הפלסטינית. מנכ"ל העמותה האחראית על היוזמה: "זו חוויה מיוחדת. ההורים מגיעים למדינה שנחשבת מבחינתם למדינת אוייב"

טיפול רפואי חוצה גבולות. שלושה ילדים מעיראק, בני שנה עד 14, יגיעו מחר (ה') לישראל דרך מעבר הגבול בגשר שייח' חוסיין. שלושת הילדים סובלים ממומים קשים בלבד ובארץ ינתחו אותם קרדיולוגים מבית החולים וולפסון בחולון.

 

הניתוחים יבוצעו במסגרת הפרוייקט ההומניטרי "הצל לבו של ילד". העמותה, שקיימת כבר 12 שנה, ניתחה מאז הקמתה למעלה מ-1,600 ילדים מ-26 מדינות שונות ומהרשות הפלסטינית. בין המדינות מהן הגיעו ילדים לניתוח בישראל: ירדן, סין, אתיופיה, רומניה, מולדובה, אוקראינה, וייטנאם, ניגריה ומדינות נוספות.

 

על הבאת הילדים החולים מעיראק אמר מנכ"ל העמותה, סיימון פישר: "עם נפילת משטרו של סדאם חוסיין התחלנו לנתח ילדים מעיראק. לפני כן זה פשוט לא היה אפשרי. בסוף חודש דצמבר היינו בירדן עם הרופאים שלנו והקמנו שם מרפאה קרדיולוגית, בה נבדקו 29 ילדים מעיראק ו-20 מהם נמצאו מתאימים לניתוח. אנחנו מתכננים לנסוע לירדן פעם נוספת השנה ולערוך בדיקות לילדים נוספים ממדינה זו".

 

עד כה נותחו בישראל כבר חמישה ילדים מעיראק. לפני כשבועיים חזרו לעיראק שתי ילדות שנותחו בבית החולים וולפסון במסגרת הפרוייקט. הילדים שיגיעו מחר לארץ סובלים ממומי לב, שעל-פי הערכת הרופאים אם הם לא ינותחו חייהם בסכנה.

 

כל פעילות העמותה, שנשיאה הוא איש העסקים סמי שמעון, ממומנת מכספי תרומות. השלכות הפעילות הן לא רק בריאותיות אלא גם תדמיתיות, כאשר משפחות המנותחים הופכות ל"שגרירות" של מדינת ישראל בארצות מהן מגיעים הילדים.

 

לדברי פישר "זו חוויה מיוחדת. ההורים מגיעים למדינה שנחשבת מבחינתם למדינת אוייב. המשפחות הקודמות שהגיעו אלינו באו עם חששות וחרדות מהלא נודע. בחודש ינואר היו אצלנו שני אבות שאמרו שהם לא סיפרו לילדים שלהם באיזו מדינה הם הולכים לקבל את הטיפול. אבל עם הזמן נוצר אמון. ההורים רואים את הטיפול שמקבלים הילדים ומה הם עשו למענם".

 

מתברר שגם מנתח הלב שמטפל בילדים עוזר להם להפיג את החששות ולהרגיש בבית. ד"ר ליאור ששון הוא ממוצא עיראקי. לדברי פישר הוא מדבר עם הילדים ובני המשפחות במעט הערבית העיראקית שבפיו. "מן הסתם זה יוצר נוחות מסויימת אצל המנותחים".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ויז'ואל/פוטוס
ניתוח (ארכיון)
צילום: ויז'ואל/פוטוס
מומלצים