שתף קטע נבחר

עלו ברשת: ילדים וכלבים בתחפושות

אתר לגמלאים, גלריית גמלים לזכרה של טל, בילויים בפורים, הצלת העולם מהתחממות, אתר למטיילים ישראליים בחו"ל, מקומות חנייה נסתרים בת"א ומיטב קטעי הווידאו ברשת

פייבוריט: מוטקה של הגמלאים

סוף סוף עולה לרשת אתר חדש לאוכלוסיית הגמלאים, שנראה מספיק רציני על מנת להישאר כאן יותר מיומיים ולשרת בהצלחה את קהל היעד שלו. "מוטקה", שגם שמו הוא קריצה מודעת לקהל היעד, הוקם במסגרת הפרויקט ללא כוונות הרווח "אינטרנט לכל קשיש", שנועד להגדיל את מעגל משתמשי האינטרנט מקרב האוכלוסיה הרלוונטית, ומפעיל מדריכים מתנדבים בכל הארץ

 

תכליתו של האתר לשמש שער גלישה ידידותי ונגיש לאוכלוסיית המבוגרת ולמרותקי הבית, ולהציג תכנים ושירותים חשובים – חדשות וכתבות של "הטלוויזיה הקהילתית", מדורים קבועים, ייעוץ של מומחים, וידאו, ושורה של אפליקציות "קהילתיות" לשימוש הגולשים – אלבומי תמונות, בלוגים, פורומים ועוד.

 

האתר מבקש לייצר לטובת משתמשיו נקודות חיבור רבות, שיעודדו מפגשים אישיים ומקוונים ויסייעו במקרים של בדידות. בראש המיזם שהוליד את האתר עומד פרופ' מרדכי שני, לשעבר מנכ"ל משרד הבריאות, ושותפים לו גופים רבים, בהם הביטוח הלאומי, קופ"ח מכבי והכללית, אוני' חיפה, יד שרה, משרד החינוך ועוד. גרסת הניסיון של הפורטל אסתטית, מרשימה ובהחלט מייצרת ציפיות לפעילות קבועה ואיכותית. 

 

צל"ש המקוריות: יריבוגל

אנחנו מורידים את הכובע בפני יריב בן יהודה, כן ההוא מגל"צ, כיום בניו יורק, שהשיק מעין בלוג בשם "א-גוגלר", אתר מקורי ומבריק, שמציג את כל העשייה האישית שלו בתחום המחשבים והמוזיקה במתכונת הממשק של גוגל. בן יהודה לא מסתפק רק בכתובת ובלוגו, אלא גם במבנה ובניווט לתכנים: הלינק "חדשות" מוביל לבלוג שלו, הלינק "תמונות" מציג תמונות אישיות במתכונת עמודי התוצאות של גוגל, והכי חשוב – הלינק "מוזיקה" מביא טעימות מהאלבום שלו. שאפו.

 

 

שיא הרגש: הגמל של טל

בדיוק היום לפני ארבע שנים נרצחה טל קרמן בפיגוע ההתאבדות בקו 37 בחיפה והיא בת 17 בלבד. בני משפחתה מסרבים לאפשר למותה להשכיח מלב מכריה את זכר הנערה השמחה, הבוגרת והחיונית, שכל כך אהבה

ספרים, בובות ובעלי חיים, בעיקר חתולים וגמלים.

 

אחרי מותה, מצאו בני המשפחה ביומנה ציור של גמל לא צבוע, שהפך לסמל של טל. בחודשים האחרונים הם מזמינים גולשים מכל העולם להוריד את ציור הגמל, לצבוע אותו לזכר טל, ולשגר בחזרה לגלריה הענקית באתר "החיוך של טל" שהקימו להנצחתה. הגלריה העצובה-שמחה הזו, המציגה עשרות ציורים של ילדים ומבוגרים מכל העולם, היא אחד העמודים המקוריים והמרגשים ביותר ברשת.  

 

השימושיה

כמה אתרים ושירותים חדשים ויעילים, לשימושכם:

 

דוסני-לנד – פורטל הבילויים לצעירים דתיים "דוסילנד" מציג ריכוז של כל האירועים והמסיבות המתקיימות במהלך חג פורים, שבחוגים המדוברים נחשב להזדמנות היחידה לקרחנה לגיטימית. צריכת אלכוהול בימים אלה היא מצווה, ועל כן

טובי יחצ"נינו עשו לילות כימים על מנת להפיק את המסיבות הכי שוות במגזר.

 

להציל את העולם – רועי גזית צפה גם הוא בסרט "האמת המטרידה" של אל גור, ובניגוד לצופים אחרים שצקצקו בלשונם והמשיכו הלאה, הוא הקים עם כמה מחבריו את "להציל את העולם" שמתארח כרגע בכתובת הזמנית ובקרוב יעבור לכתובת הקבע שלו. האתר החינני הזה מבקש להציג את המעשים שיכול כל אדם לבצע בסביבתו הקרובה על מנת לסייע בצמצום תהליך ההתחממות המסוכן לשלומו של כדור הארץ, ומזמין את הגולשים להשתתף בהפעלת האתר ולהציע רעיונות נוספים.

 

לינקד-אין בוקס – ווידג'ט קטן ומאוד מגניב, שפיתחו אמיר גליק ויניב סולניק, במטרה לאפשר לכל החברים ברשת החברתית "לינקד-אין" להציג את כרטיס הפרופיל הבסיסי שלהם גם בבלוג האישי, או בכל אתר שיבחרו. הפרופיל האישי מציג מידע בסיסי על החבר, אך בעיקר מאפשר גם למי שאינו "לינקד-אין" להציץ אל מערכת הקשרים המקצועיים הענפה של כל חבר, ולבדוק מי הם האנשים שבאמצעותם הוא יכול ליצור קשר ישיר עם כל חבר. כאן תוכלו גם להתרשם מיעילות הפיתוח הזה.

 

שבלול - אתר עצמאי קטן עם כמה כלים שימושיים לישראלים המטיילים בעולם: שערי מטבע, מבזקים מישראל, מקלדת עברית ועוד. (שלח: עידו אלקובי).

 

רב חבל – אתר קטן ומושקע שמציג פטנט ישראלי, מסחרי לחלוטין: מתקן כביסה חיצוני שלא "שובר את הגב". כל מי שכמעט נפל ממרפסת השירות כשתלה כביסה ישמח לגלות אותו.

 

חניה בת"א? – ועוד משהו פרקטי, לטובת מחפשי החניה בתל אביב: אסף אביר סוקר במאמר הזה בנענע סדרה של מגרשי חניה נסתרים מידיעת הציבור, שעומדים לשירותו בחינם בחלק משעות

היממה. (שלח: אלי טובולסקי).

 

זדס-קי – אתר עצמאי שמציע אחסון קבצים עד משקל 150 מ"ב – חינם וללא רישום. (שלח: עידו אלקובי).

 

מסלול טופוגרפי – משרד החינוך מפתיע באתר חדש ואיכותי, המציג מערכת דינמית של מידע גיאוגרפי. האתר מציע מפות טופוגרפיות עם שכבות מידע המיועדות לכל גולש שרוצה לתכנן מסלולי טיול ובעיקר לצוותי ההוראה בבתי ספר. אחרי שנקבע המסלול ניתן לקבל תיאור מילולי שלו על גבי המפה. (שלחה: קרין אלון).  

 

חדש בטיוב

מבחר של סרטונים שווים מאתרי שיתוף הווידאו ברשת, בדגש קל על ילדים ותינוקות:

 

הספירה לאחור – בפעם הבאה שאתם עולים למטוס ומגלים שנפלתם, לרוע מזלכם, על שכן נודניק שלא מפסיק לשתף אתכם בחרדותיו, אתם מוזמנים לעשות את הדברים הבאים: הוציאו לאט את הלפ-טופ שלכם מהתיק, פתחו אותו באורך רוח, הפעילו אותו, עצמו עיניים פעם או פעמיים, הישענו לאחור ומלמלו רצף של מילים בשפה ששכנכם לא יבין, ואז,

כשכל סימני השאלה כבר מרחפים מעל ראשו - הקליקו אנטר והיכנסו לאתר הזה. מעצר נעים. (שלחה: קרין אלון).

 

איך הוא עשה את זה? – קליפ אינדי דל משאבים אך חביב ל"איך את עושה את זה" של אופיר לובל, שצילם בעצמו תוך כדי נהיגה ברכבו. אל תנסו את זה באוטו.

 

היק-היק – סיפור עצוב על נערה בת 15 שיום אחד התחילה לגהק, ומאז לא הפסיקה במשך שבועות.

 

צחוק-צחוק – תינוק גרמני מתוק, שמנמן וחייכן, עם צחוק מתגלגל ומידבק.

 

יוֹ, דבר איתי – קליפ ביתי של טאלנט מבטיח: יהלי, ילדון בן

חמש שמתופף, שר טרק מסומפל ומגניב בעברית ובאנגלית, ומציג יכולות של פרפורמר כריזמטי.

 

ילדים וכלבים בתחפושות   – וזה לפורים שחל היום: רצף של תינוקות מתוקים, מחופשים לכל בעל חיים אפשרי, עם הרבה רעיונות להורים משקיענים ואובססיביים.

 

המדליקיה

וכמה משחקים ואתרים חביבים ששווים את זמנכם:

 

תיבת הנגינה – ערוץ 7 הדתי-לאומי מציע לגולשים מאגר ענק של שירים עבריים מז'אנרים שונים, במחרוזות סטרימינג: שירים נוסטלגיים, להקות צבאיות, שירי נעמי שמר, שירי יהורם גאון או שלמה ארצי, וכצפוי – מחרוזות מזרחיות, חסידיות ושירי חגים. הבונבון במאגר הזה הוא קטיגוריית "המיוחדים", שם אחר לשירי מחאה ואנטי גירוש מתנחלים בכיכובו של אריאל

זילבר. לא ברור עד כמה פעילותו של המאגר לגיטימית בהקשר של זכויות יוצרים, אבל כל עוד הוא פעיל – הוא יכול להבטיח סופשבוע רגוע לכל חובבי הזמר העברי. (שלחה: מרים רוטברגר).

 

הוא גדול – תמיד רציתם מסיבת הפתעה אבל איש לא פינק אתכם? הכינו אחת כזו לעצמכם: הקלידו את שמכם על הדלת, והיכנסו. (שלח: אלי טובולסקי).

 

משחק זיכרון – וזה סתם משחק זיכרון מוכר וטוב, עם איקוני פלאש במקום איורים. (שלח: אלי טובולסקי).

 

הפתעת גוגל – שימו לב לאתר הקטן והמדליק הזה, המלביש את מנוע החיפוש הגדול בממשק חדש, חביב מאוד, שימושי וקצת ילדותי. כל הפונקציות שמוצעות כאן מבוססות על יכולות החיפוש של גוגל.

 

מאגר המספרים – כמה עשרות מספרי סיפורים המשתתפים בפורום המיוחד הזה בתפוז העלו לשם את מיטב סיפוריהם, ויצרו כך מאגר מרתק של סיפורים מקוריים, או גרסאות אישיות של אגדות אורבניות ידועות. המהלך המתבקש ממפעילי

הפורום הוא לגאול את תכניו מהפורמט המגביל והפרימיטיבי של אפליקציית הפורום, ולהקים אותו מחדש כאתר עצמאי, עם ממשק ראוי ומעוצב היטב שיחמיא לאיכות הסיפורים. (שלחה: מרים רוטברגר).

 

הכחול והאדומים – וזה משחק ממכר אך מתסכל: אתם כדור כחול, ועליכם להימנע מפגיעה בכדורים האדומים שמספרם הולך וגדל כל עוד אתם מצליחים לחמוק מהם. פשוט אך מאתגר. (שלחה: קרין אלון).

 

יתכן וחלק מהאתרים לא יהיה זמין בגלל עומס גולשים.

 

הצטרפתם כבר לניוזלטר שלנו? הירשמו באמצעות תיבת הרישום התכולה מימין ותקבלו את מהדורת סיכום היום שלנו - עם קישורים מעניינים והערות על המצב

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים