שתף קטע נבחר

מיץ עשב חיטה - בריאות או יח"צנות? כל המיתוסים

אמרו עליו שהוא מנקה את הדם, מחסן מפני סרטן ומועיל במקרים פסיכיאטריים. איפה מסתיימת היח"צנות ומתחילה האמת על מיץ עשב החיטה

נכון ששתיית מיץ עשב חיטה כבר לא עושה רושם על פריקים של בריאות. הם הרי המציאו את הטרנד הזה והם יהיו הראשונים לעבור לטרנד הבא. אבל אינספור שאלות שמגיעות למערכת בנושא מגלות שהעסק חי, בועט ומתפשט בארץ, ואיתו מתפשטים המיתוסים על סגולותיו של הירוק הירוק הזה.

 

לא נהרוס לכם את ההנאה (המפוקפקת) שבשתייה אבל בואו נעשה סדר בדברים. האם עשב חיטה באמת בריא כל־כך? הנה התשובות.

 

שתיית המיץ מומלצת לכל אדם

לא נכון. יש מקרים שבהם אסור לשתות את המיץ. אם, למשל אתם לוקחים תרופות לדילול הדם, סובלים מאי ספיקת כליות או מכמויות אשלגן גבוהות, שתיית המיץ תזיק לכם. לכן, אם קיימת בעיה בריאותית, התייעצו עם תזונאי או נטורופת.


אולי בריא, אבל לא צריך להגזים. מיץ עשב חיטה (צילום: צביקה טישלר)

 

מומלץ בזמן הריון והנקה

לא נכון. לעשב החיטה אין השפעה מיוחדת על תהליכי הגוף בזמן ההריון או ההנקה. יותר מזה - ניקוי הגוף, מן הסתם, מוציא מתאי הגוף מיני משקעים שהצטברו בו כתוצאה מעישון, אכילת ג'אנק פוד וכו'. רעלנים אלה נפלטים באמצעות מחזור הדם, ולכן עלולים להגיע גם לעובר. מסיבה זו, אם האשה בריאה מומלץ לא להעיר את השדים דווקא במהלך תשעת חודשי ההריון או בתקופת ההנקה. בנוסף, חלק מהמטפלים גורסים שעשב החיטה עלול לייבש את חלב האם.

 

עשב השעורה בריא יותר

לא נכון. אין הבדל מהותי בין שני סוגי העשבים שכן מדובר אחרי הכל בבני אותה משפחה. מה שכן, רוב הזנים של עשב השעורה מרים בטעמם ועל כן צורכים אותם בעיקר כאבקה. את עשב החיטה, שטעמו נסבל יותר, לוגמים כמיץ טרי ולכן הוא נספג טוב יותר בגוף.

 

קילו עשב חיטה שקול ל־35 קילו ירקות ירוקים

לא נכון. מדובר באמירה קוסמת, אבל המציאות בשטח מורכבת הרבה יותר. תחשבו רגע, מי אמר שבכל הירקות הירוקים יש אותה כמות כלורופיל או קרוטן? האם החסה דומה בערכה התזונתי למלפפון, לתרד או לאפונה? מאחר שאין מדד אחיד להשוואה, האמירה הזאת אינה תקפה.

 

רצוי לשתות רק רבע כוס ביום

נכון. אמנם במקרים מסוימים ימליץ המטפל על שתיית חצי כוס ביום אך לא יותר מזה, ובטח לא על דעת עצמכם. שתייה מרובה של עשב חיטה עלולה לגרום לכם לשלשולים ולהתייבשות.

 

מחסן בפני מחלת הסרטן

לא מדויק. עשב החיטה, ממש כמו בורא עולם, עוזר רק למי שעוזר לעצמו: אדם מעשן, לדוגמה, חושף עצמו לסיכוני הסרטן ולא משנה כמה גלונים של מיץ חיטה ישתה מדי יום. אבל אם מדובר באדם שמשלב תזונה נכונה עם אורח חיים בריא, העשב יחזק את מערכת החיסון שלו ויסייע במניעת התפשטותם של תאים סרטניים.

 

בנוסף, וזה אולי המקור למיתוס החיסון, בעשב החיטה מצויים ביופלבונואידים, שהם רכיבים העוזרים בעיכוב התפשטות תאים סרטניים. עשב החיטה גם מפעיל אנזימים שעוזרים לפרק חומרים קרצינוגניים ומסייעים להתמיינות תאי סרטן, למניעת התהוות גרורות.

 

מנקה את הדם ואת תאי הגוף

לא נכון. עשב החיטה לא מנקה. אתם מנקים. העשב יכול לסייע, לזרז, להקל, אבל לא לעבור אחריכם עם סמרטוט שישטוף את כל הסיגריות שעישנתם והשווארמה שתקעתם. מה שכן, האנזימים שבעשב מהווים כוח סיוע רב עוצמה למערכת העיכול. הגוף, בינתיים, נהנה מחופש לא צפוי ויכול להתפנות לניקוי שאר המערכות באמצעות הפעלת אנזימים. לחגיגת הניקיון מצטרף גם הכלורופיל: החומר הירוק בכל צמח, שמבנה המולקולה שלו זהה כמעט למבנה מולקולת ההמוגלובין. בזכות הדמיון הזה נספג הכלורופיל במהירות בדם, משפר את פעולתו וכפועל יוצא – את ניקוי תאי הגוף.

 

מסייע לטיפול בבעיות פסיכיאטריות

לא נכון. ממש כמו הסוכרזית שנתנו לנו בצבא במקום כדור נגד כאבים, גם כאן משחקת האמונה תפקיד מרכזי. מה שכן, המגנזיום שמצוי בעשב החיטה (כמו

בשאר עלי המאכל הירוקים) משפר את איכות השינה, מסייע בהעברת אותות עצביים ובתפקוד סדיר של השרירים.

 

מסייע בריפוי דלקות חניכיים

נכון. עשב החיטה מייבש אזורים מודלקים ולכן יכול לעזור בריפוי דלקת חניכיים. מה שצריך לעשות הוא לדמיין שמדובר בגת (או עלי קוקה לקוראינו הפרואנים): לקחת חופן עשבים, ללעוס אותם סמוך לאזור המודלק ואז להצמיד את גוש העשב הלעוס למקום הכואב. העשב "יינק" את הדלקת. כטיפול מונע, אגב, אפשר למרוח מיץ עשב על החניכיים או לגרגר אותו מעט בפה לפני שבולעים. אם תעמדו בטעם, כמובן.

 

אסור לערבב את המיץ עם נוזלים אחרים

לא נכון. המהדרין אמנם לוגמים את המיץ כמו שהוא, אבל אלה שלא מסוגלים לשאת את הטעם יכולים בהחלט למהול אותו במיץ גזר, מיץ סלק, מיץ של כל ירק ירוק או מיץ תפוחי עץ שהוא הפרי היחיד שאפשר למהול בנבט החיטה. בכל מקרה, אל תערבבו אותו עם מיצים בעלי חומציות גבוהה כמו מיץ עגבניות כדי למנוע פגיעה בערכיו התזונתיים.

 

ייעוץ מקצועי: ד"ר פנינה בר־סלע, בעלת מרכז "התחדשות"; חן פרופסרסקי, מרכז מגמת נטורפתיה בקולג' לרפואה משלימה בסמינר אפעל ובטכניון; פז שוסטר, תזונאי. 


 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עשב החיטה. 1/4 כוס ביום
צילום: גילי סופר
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים