שתף קטע נבחר

אפילו גברים יכולים: טארט בצל, פרמזן ותימין

לכבוד יום האשה הבינלאומי, השף אופיר וידבסקי מראה איך מכינים בקלי-קלות טארט שמשלב בצל מתקתק, גבינת פרמזן חריפה ועוקצנית ותימין טרי ורענן. גברים, זאת ההזדמנות שלכם לפנק את האשה שלצדכם

 

טארט פרמזן ותימין

מתכון של השף אופיר וידבסקי

 

המרכיבים:

לבצק:

250 גרם קמח

150 גרם חמאה

קורט מלח

80 מ"ל מים קרים

1 ביצה טרופה

למילוי:

1 כף חמאה

1 בצל לבן קצוץ דק

1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 15%

3 ביצים

150 גרם פתיתי גבינת פרמזן

2 כפיות תימין טרי קצוץ

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל- 180 מעלות.
  2. להכנת הבצק, מערבבים במעבד מזון את הקמח, החמאה והמלח בפולסים קצרים, עד לקבלת פירורים. מוסיפים את המים עד לקבלת בצק אחיד.
  3. עוטפים את הבצק בניילון נצמד או שקית ומצננים כשעה במקרר.
  4. מרדדים את הבצק לעובי 3 מ"מ ומניחים על תבנית אפיה בקוטר 24 ס"מ.
  5. מניחים על הבצק נייר אפייה, מעליו מניחים קטניות יבשות (חומוס/אורז/שעועית) ואופים באפיה עיוורת למשך כ-20-30 דקות.
  6. לאחר האפייה, מסירים את הקטניות ואת נייר האפייה ומורחים את הבצק בביצה.
  7. מנמיכים את טמפרטורת התנור ל-160 מעלות ואופים את הטארט עוד 10 דקות עד לקבלת צבע זהוב.
  8. מנמיכים את טמפרטורת התנור ל-120 מעלות.
  9. המילוי: מחממים כף חמאה במחבת, מאדים את הבצל ללא השחמה, עד שהוא רך, ומצננים אותו.
  10. מערבבים את השמנת עם פתיתי הפרמזן והתימין. מתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם. מוסיפים את הביצים ומקציפים אותן אחת אחרי השנייה. מוסיפים את הבצל המאודה ומערבבים היטב.
  11. יוצקים את המילוי מעל הטארט האפוי ואופים (ב-120 מעלות) למשך כ-40-50 דקות, עד שהמילוי יציב.

 

בחסות "השף הלבן ". יש שאלות? זקוקים להבהרה? לחצו כאן .

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
השף אופיר וידבסקי
צילום: סאן וידאו
מומלצים