שתף קטע נבחר

מחקר: מפץ גדול של מידע דיגיטלי

גולשים בכל העולם ייצרו כ-161 מיליארד גיגה בייטים - נתון שווה ערך לפי שלושה מיליון מכל הספרים שפורסמו עד היום. המסקנה המשמעותית ביותר של החוקרים היא כי קצב התפשטות המידע עולה על הצמיחה במקום האחסון הדרוש עבורו. המלצה אפשרית: השתמשו יותר בכפתור ה-Delete

יותר מדי מידע דיגיטלי, פחות מדי מקום אחסון. מחקר חדש מצביע על כך שהמידע הדיגיטלי הזמין בעולם גדל בקצב מסחרר, ואין מספיק מקום אחסון עבורו.

 

המחקר, שנערך על ידי חברת IDC, מנסה לחשב את כל מקום האחסון הדרוש עבור כל התמונות, קטעי הווידאו, הדואר האלקטרוני, עמודי האינטרנט, המסרים המידיים, שיחות ה-VoIP ושאר התכנים הזמינים כיום בפורמט דיגיטלי.

 

החוקרים העריכו כי הקובץ הדיגיטלי הטיפוסי מופץ בשלושה עותקים לכל הפחות. למשל, נפח של קובץ סרט להורדה חושב שלוש פעמים - הסרט המקורי ושני עותקים שהורדו ואוחסנו במחשבים אחרים. כמובן שחלק מהקבצים הופצו במספר עותקים גדול פי כמה ואילו אחרים לא הופצו כלל מלבד העותק המקורי.

 

פי שלושה מיליון מכל הספרים שנכתבו עד היום

בסיכום מעריכים החוקרים כי גולשים בכל העולם ייצרו כ-161 מיליארד גיגה בייטים - או 161 אקסבייטים של מידע דיגיטלי.

 

נתון זה שווה ערך לפי שלושה מיליון ביחס לכל המידע בספרים שנכתבו עד היום, על פי IDC. כדי לשמור את כל המידע הזה, צריך יותר משני מיליארדים של נגני iPod בנפח 80 גיגה בייט כל אחד.

 

ממצאים חשובים נוספים:

 

  • תמונות שנוצרות על ידי יותר ממיליארד מכשירים, בהם מצלמות דיגיטליות, טלפוני-מצלמה וסורקים רפואיים ומצלמות אבטחה מהוות את חלקו הגדול ביותר של היקום הדיגיטלי. מצלמות דיגיטאליות: מספר התמונות שנעשו על ידי הצרכן באמצעות מצלמה דיגיטלית ב-2006 הגיע ל-150 מיליארד תמונות בעולם, בעוד מספר התמונות שנעשו באמצעות המצלמה בטלפון הנייד הגיע כמעט ל-100 מיליארד תמונות.

  • השימוש במצלמות וידאו אמור להכפיל עצמו בדקות השימוש בין השנים 2006 ל-2010. 

 

  • מספר הודעות הדואר האלקטרוני צמח מ-253 מיליון ב-1998 לכמעט 1.6 מיליארד ב-2006. במהלך אותו פרק זמן, מספר האימיילים שנשלחו גדל פי שלוש. תעבורת האימייל מאדם אחד למשנהו – למעט ספאם – הקיפה 6 אקסה בייט ב-2006. 

 

  • מידע לא מובנה – יותר מ-95% מהיקום הדיגיטלי מורכב ממידע לא מובנה. בארגונים, מידע בלתי מובנה מהווה יותר מ-80% מכלל המידע. 

 

  • תאימות לחוקים ולדרישות אבטחה – כיום, 20% מהיקום הדיגיטלי כפוף לחוקים ותקנים, וכ-30% כפוף ליישומי אבטחה.

 

מחקר קודם

הערכה קודמת סופקה על ידי חוקרים באוניברסיטת קליפורניה בברקלי, שהעריכו את הנפח בעולם בכחמישה אקסבייטים בשנת 2003. אחת מהחברות שמימנו את המחקר ההוא הייתה ענקית האחסון EMC, שמימנה גם את המחקר החדש.

 

יש לציין כי חוקרי ברקלי נקטו בגישה מחקרית שונה. הם חישבו גם את כל המידע הלא אלקטרוני כמו שידורי רדיו אנלוגיים או מיזכרים מודפסים של ארגונים, ובדקו כמה נפח אחסון היה דרוש כדי לאחסן את המידע הזה אילו היה בפורמט דיגיטלי. כמו כן, הם חישבו עותק אחד ולא הכפילו בשלושה כמו במחקר של IDC. עם זאת, גם אם מחלקים את הנתון החדש בשלושה מדובר בכ-40 אקסבייט - גידול עצום ביחס ל-2003.

 

שני חוקרים שלא היו מעורבים בהכנת המחקר מציינים כי מאחר ו-IDC משתמשת בנתוני מחקר פנימיים, קשה לאמת את תוצאותיו. שני החוקרים, ג'יימס שורט ורוג'ר בון מאוניברסיטת קליפורניה בסאן דייגו, מתכננים לנקוט בגישות המחקר של ברקליי לצורך מחקר נוסף.

 

בון מציין כי כדאי להתייחס בספקנות לנתונים של IDC אך הוסיף כי אינו מאמין שיתברר כי הנתונים מופרזים מאוד. "הנתון של חמישה אקסבייט שפורסם ב-2003, תואר כעצום - בזמנו דובר על מידע השווה בהיקפו לספריה של הקונגרס כפול37,000. ברור שהנתון הנוכחי יהיה גדול פי כמה".

 

אנליסט IDC ג'ון גנץ אומר כי חשוב להבין מה תורם להתפשטות המואצת של מידע דיגיטלי. חלק מהעניין זה אתרי וידאו כמו YouTube ואתרי תמונות כמו Flickr. חברת המחקר מעריכה כי עד 2010, כ-70 אחוז מהתכנים הדיגיטליים בעולם ייוצרו על ידי אינדיבידואלים. בתאגידים התרומה העיקרית לגידול בנפח המידע היא תוצאה של שימוש במצלמות מעקב ואחסון מידע לצרכים משפטיים וכלכליים.

 

לא צפויה בהלה לדיסקים קשיחים

המסקנה המשמעותית ביותר של החוקרים היא כי קצב התפשטות המידע עולה על הצמיחה במקום האחסון הדרוש עבורו. IDC מעריכה כי בכל העולם היו זמינים בשנה שעברה כ-185 אקסבייטים של מקום אחסון ועד 2010 הנתון יגדל ל-601 אקסבייטים. לעומת זאת, המידע בעולם צפוי לגדול מ-161 מיליארד גיגה בייט בשנה שעברה ל-988 מיליארד גיגה בייט (קרוב ל-1 זטבייט) ב-2010.

 

"אם אתם מנהלים של בנק, יש לכם סיבה לדאגה", אמר גנץ, "די בכך שכל אדם בעולם יאחסן רק ביט אחד של מידע כדי שלא יהיה מספיק מקום לכולם".

 

למרבה המזל, קצב הגידול של האחסון צפוי לצמוח פי כמה ולא להישאר במקום. כמו כן, עלות האחסון צפויה להמשיך לצנוח. כמובן שלא כל מידע נשמר - חלק גדול מהודעות הדואר האלקטרוני נמחקות על ידי המשתמשים וחלק מהאותות הדיגיטליים כלל לא מיועדים לאחסון, כמו תכנים של שיחות טלפון (על אף שגנץ מציין כי על פי פרסומים, חלק גדול מהשיחות מוקלטות ונשמרות במרכז של הסוכנות לביטחון לאומי (NSA) בארה"ב.

 

אך גם אם המחקר לא מצביע על בהלה לדיסקים קשיחים שצפויה להביא לגידול במחיריהם, על פי החוקרים, יש לפתח טכנולוגיות טובות יותר לאחסון ושימור המידע בעולם. בגוגל בוודאי ישמחו להציע את עזרתם. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: זמן דיגיטלי
לא צפויה בהלה לכוננים קשיחים
צילום: זמן דיגיטלי
מומלצים