דלת שומן: עוגת גבינה אפויה בסגנון ניו-יורקי
לימור תירוש מדגימה הכנת עוגת גבינה אפויה בסגנון ניו-יורקי. בניגוד למתכון המקורי, הגבינה היא דלת שומן כך שאפשר ליהנות מהעוגה בלי להרגיש אשמים
עוגת גבינה אפויה
מתכון של לימור תירוש
המרכיבים:
לתחתית:
חבילת ביסקוויטים פתי בר
100 גרם חמאה מומסת
לבלילה:
750 גר גבינה לאפיה 5%
4 ביצים מופרדות
150 גרם סוכר
1/2 כפית תמצית ווניל
לציפוי:
2 גביעי שמנת חמוצה 15% שומן
2 כפות סוכר
1/2 כפית תמצית ווניל
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מרסקים במעבד מזון את הביסקוויטים. מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים היטב.
- מניחים את הפירורים בתחתית תבנית אפייה (מס' 26) ששומנה ומהדקים היטב. מקררים במשך שעתיים לפחות.
- מקציפים את החלבונים במערבל, תוך הוספה איטית של חצי מכמות הסוכר, עד קבלת קצף יציב. מעבירים את הקצף לקערה יבשה.
- מקציפים את החלמונים במערבל עם הסוכר הנותר, עד לקבלת מרקם אוורירי ובהיר. מוסיפים את הגבינה ותמצית הווניל.
- מקפילם בעדינות את קצף הביצים לתוך תערובת הגבינה, עד קבלת תערובת הומוגנית.
- יוצקים את מלית הגבינה מעל תחתית הביסקוויטים ואופים בתנור, שחומם מראש, למשך כ- 40 דק'.
- הציפוי: מערבבים את השמנת עם הסוכר ותמצית הווניל. מוציאים את עוגה מהתנור ויוצקים עליה את תערובת השמנת.
- מחזירים לתנור ואופים עשר דקות.
- מצננים את העוגה לטמפרטורת החדר ומעבירים למקרר למשך 24 שעות לפחות.
מומלצים