שתף קטע נבחר

דלת שומן: עוגת גבינה אפויה בסגנון ניו-יורקי

לימור תירוש מדגימה הכנת עוגת גבינה אפויה בסגנון ניו-יורקי. בניגוד למתכון המקורי, הגבינה היא דלת שומן כך שאפשר ליהנות מהעוגה בלי להרגיש אשמים

 

עוגת גבינה אפויה

מתכון של לימור תירוש

  

המרכיבים:

לתחתית:

חבילת ביסקוויטים פתי בר

100 גרם חמאה מומסת

לבלילה:

750 גר גבינה לאפיה 5%

4 ביצים מופרדות

150 גרם סוכר

1/2 כפית תמצית ווניל

לציפוי:

2 גביעי שמנת חמוצה 15% שומן

2 כפות סוכר

1/2 כפית תמצית ווניל

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מרסקים במעבד מזון את הביסקוויטים. מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים היטב.
  3. מניחים את הפירורים בתחתית תבנית אפייה (מס' 26) ששומנה ומהדקים היטב. מקררים במשך שעתיים לפחות.
  4. מקציפים את החלבונים במערבל, תוך הוספה איטית של חצי מכמות הסוכר, עד קבלת קצף יציב. מעבירים את הקצף לקערה יבשה.
  5. מקציפים את החלמונים במערבל עם הסוכר הנותר, עד לקבלת מרקם אוורירי ובהיר. מוסיפים את הגבינה ותמצית הווניל.
  6. מקפילם בעדינות את קצף הביצים לתוך תערובת הגבינה, עד קבלת תערובת הומוגנית.
  7. יוצקים את מלית הגבינה מעל תחתית הביסקוויטים ואופים בתנור, שחומם מראש, למשך כ- 40 דק'.
  8. הציפוי: מערבבים את השמנת עם הסוכר ותמצית הווניל. מוציאים את עוגה מהתנור ויוצקים עליה את תערובת השמנת.
  9. מחזירים לתנור ואופים עשר דקות.
  10. מצננים את העוגה לטמפרטורת החדר ומעבירים למקרר למשך 24 שעות לפחות.

 

בחסות "השף הלבן ". יש שאלות? זקוקים להבהרה? לחצו כאן .

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קרדיט: ויז'ואל/פוטוס
דלת שומן. עוגת גבינה
קרדיט: ויז'ואל/פוטוס
מומלצים