שתף קטע נבחר

כוחו של הרגל

מנסים לעשות את כל עבודות הבית ולא עומדים במשימה? הגיע הזמן ליצור רשימת הרגלים קטנה שתהפוך לדרך חיים. הדרך לביצוע המשימה בצורה המושלמת נמצאת ממש מעבר לכיור

אנחנו מצליחים לעוף, לאהוב את עצמנו סוף סוף, בעזרת שתי מילים: התמדה ועקביות. כאשר אנו בוחנים את ההיסטוריה שלנו, אנו רואים חוסר-עקביות ביחס שלנו אל עבודות הבית. אתם מכירים את הסיפור הזה היטב, לא? אנחנו רצים מחדר לחדר ומנסים להסתיר את הבלגן לפני שהאורחים מגיעים, פותחים במבצע ניקיון היסטרי, ואז מגיעות השחיקה והשבירה. הבתים שלנו חוזרים להיראות כמו שדה קטל כעבור ימים ספורים, ואנו מייסרים את עצמנו על כך!

 

עם כל זה נאלצתי להתמודד כשניסיתי בפעם האחרונה להפוך לאדם מסודר, בשנת 1999. ב-1 לינואר ביליתי את כל היום במחשבה על הסיבות שבגללן מעולם לא הצלחתי להתמיד בשיטה של פאם ופגי – שיטת כרטיסיות לארגון וסידור הבית. השיטה הייתה טובה, אבל האופן שבו ביצעתי אותה היה בעייתי. הייתי נכנסת כולי לעניין למשך כמה ימים, ואז היה נגמר לי הכוח. רגשות האשם היו נכנסים למשוואה, ושוב לא רציתי להסתכל על קופסת הכרטיסיות, והייתי דוחפת אותה לפינה נסתרת.

 

אנחנו נכנעים ומרימים ידיים בגלל היעדר התמדה. אנחנו עושים זאת כל הזמן, כאשר אנו אומרים שאין לנו זמן, או שזה קשה מדי. אנחנו מניפים דגל לבן ומתחילים לקטר, "זה קשה מדי, היא שולחת יותר מדי תזכורות בדואר אלקטרוני, היא לא מבינה שהמצב שלי שונה". אנחנו מתמידים רק בתחום אחד בחיינו: השנאה לשינוי. אם אתם לא מגיעים להצלחה, סימן שמה שאתם עושים לא עובד. האם ההיגיון הפשוט לא אומר לכם שעליכם לשנות משהו, ואז לנסות שוב?

 

תומס אדיסון גילה בסופו של דבר, באמצעות ניסוי וטעייה והתמדה, את הסיב שיכול לזהור בתוך נורת חשמל. כל כישלון היה עבורו דבר אחד פחות שיצטרך לנסות! כישלונות הם דבר טוב. הם מלמדים אותנו מה לא לעשות בפעם הבאה. זה בתנאי שאנחנו לא נאחזים בכישלונות שלנו ומייסרים את עצמנו בגינם. השתמשו בהם כבחוויית למידה, והמשיכו לנסות.

 

חפשו את השיטה הטובה ביותר עבורכם

כל טעות שעשיתי בחיי עזרה לי לצמוח ולהפוך נבונה יותר! אם הייתי מוותרת, לא הייתי הופכת לפליי ליידי. אם לא נלמד מן הטעויות שלנו, ייגזר עלינו לחזור עליהן שוב ושוב! כשאני מביטה אחורה, אל ה-1 בינואר 1999, אני מבינה שמעולם לא ביססתי לי הרגלים, ושהייתי קשה מדי עם עצמי. באותו יום החלטתי להיות נחמדה אל עצמי, ולהתאמן בהרגל אחד. צחצוח הכיור שלי – זה כל מה שהייתי צריכה לעשות במשך כל החודש.

 


השבוע בלאשה: לכבוד הפסח, כל התורה של הפליי ליידי, מתומצתת ומאורגנת!

 

אומר רק שהתמדתי בחיפוש שלי אחר הדרך להפוך למסודרת, ויחד עם ההתמדה הזו, השתמשתי בעקביות, ועשיתי מדי יום דבר אחד שמטרתו לעזור לי למצוא את השלווה, שידעתי שהיא קיימת אי-שם! זה עבד בשבילי, וזה עבד בשביל עוד מאות אלפים. כאשר אתם מוצאים משהו שעובד בשבילכם, אתם מתמידים בו. איננו מנסים להמציא מחדש את נורת החשמל בכל פעם שאנו מבריגים אותה בבית הנורה; אנו בוטחים בכך שהיא פועלת, ואיננו מבזבזים את זמננו בניסיון לשפר אותה. אנחנו יצירתיים מאוד, ואנו אוהבים לעשות דברים בדרך שלנו, או שמא עליי לומר, לנסות ליצור שיטה טובה יותר. זה מה שקורה כשאנו מנסים לדלג על הצעדים הקטנים, הבסיסיים. אני נותנת לכם נורת חשמל שעובדת! ביטחו בה, וצעדו את הצעדים הראשונים: צחצחו את הכיור, והיו נחמדים אל עצמכם. לאחר שתבססו את ההרגלים הבסיסיים, תתחילו לראות איך האור דולק! כאשר ההרגלים שלכם מבוססים, אתם חופשיים לממש את חלומותיכם ולהשתמש ביצירתיות שלכם בדרכים שמברכות אתכם, במקום לסטות מן הדרך. אי אפשר לוותר על הצעדים החשובים ביותר: התמדה ועקביות.

 

לכל הטורים של הפליי ליידי

  

לעזרה נוספת בהתגברות על הברדא"ק, פנו אל אתר האינטרנט של פלייליידי והצטרפו חינם לקבוצת ההדרכה שלה, בכתובת www.FlyLady.net, או אל ספרה, Sink Reflections, בהוצאת בנטאם, ואל ספרה החדש, Body Clutter, בהוצאת פיירסייד, שהגיע לרשימת רבי המכר של הניו-יורק טיימס. הזכויות שמורות למרלה סילי, 2007. פרסום זה מופיע ברשות.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עבדו בבית לפי רשימת הרגלים.
צילום: Index Open
הפליי ליידי.
לאשה בפייסבוק
מומלצים