שתף קטע נבחר

אות לגיון כבוד לראש הקהילה הקתולית בנצרת

הכומר אמיל שופני, שניהל במהלך השנים פרוייקטים רבים בנושאי הידברות בנצרת, קיבל משגריר צרפת בישראל אות כבוד על פועלו למען בני נוער בעיר

שגריר צרפת בישראל, ז'אן מישל קאזה, העניק הערב (ד') את אות לגיון הכבוד לראש הקהילה הקתולית בנצרת, הכומר אמיל שופני, זאת בין היתר כאות הוקרה על פעילותו החינוכית בקרב בני נוער יהודים וערבים. האב שופני משמש כיום כמנהל בית הספר "סאן ג'וזף" בנצרת שם לומדים יחד תלמידים נוצרים ומוסלמים. במהלך הטקס, שהתקיים בבית שגריר צרפת ביפו, נשא שופני נאום מרגש והודה לצרפת על הכבוד שנפל בחלקו.

 

אין מדובר בפרוייקט היחידי בו לקח שופני חלק במרוצת השנים. ב-1989 הוא אף יזם פרוייקט הידברות ודו קיום בין בית הספר בנצרת לבין בית ספר התיכון שליד האוניברסיטה בירושלים. מאז, נפגשים מדי שנה כ-350 תלמידים מ"סאן ג'וזף" ו-350 תלמידים מהתיכון הירושלמי ליד"ה מספר פעמים לסמינרים של יומיים ומתארחים איש אצל רעהו.

 

שופני אף לא נרתע מלעסוק בנושא השואה. ב-2004, אירגן אמיל שופני משלחת של בני נוער יהודים וערבים (נוצרים ומוסלמים) מישראל ומצרפת לאושוויץ, וכן ארגן משלחת של אנשי עסקים, דת ותרבות ערביים בים ושם. האב שופני, בוגר תואר ראשון בפילוסופיה ותיאולוגיה בפאריז, כבר זכה בעבר בפרסים רבים, ובהם פרס החינוך והשלום מטעם ארגון אונסק"ו של האו"ם ב-2003 בתואר תואר דוקטור של כבוד מהאוניברסיטה העברית בירושלים מהאוניברסיטה הקתולית "לובאן" שבצרפת.

 

יצויין כי אות לגיון הכבוד הוא אות הכבוד החשוב ביותר המוענק בצרפת. הוא מוענק הן לאזרחי צרפת והן לזרים. האות נוסד בשנת 1802 על ידי הקיסר נפוליאון וזאת כהוקרה לשירות צבאי וכתגמול לתרומה אזרחית יוצאים מגדר הרגיל.

 

במהלך השנים זכו לא מעט אישים ישראלים באות הליגיון. רמטכ"ל צה"ל במבצע "קדש", משה דיין, עוטר באות לגיון הכבוד בדרגת מפקד בזמן ביקורו בצרפת בשנת 1957. אישים נוספים שקיבלו את אות לגיון הכבוד בשנים האחרונות כגון שמעון פרס, ח"כ קולט אביטל, הסופר עמוס עוז או איש העסקים יצחק מנור.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נצרת. פעילות עניפה של הקהילה בקרב בני נוער
צילום: טלי חרותי סובר
מומלצים