אות המגיד לסופר עמוס עוז
האות יוענק לעוז הערב במסגרת ועידת האיגוד העולמי ליהדות מתקדמת בה מתכנסים מדי ארבע שנים מנהיגי היהדות הרפורמית במרכז בירושלים
אות המגיד מטעם האיגוד העולמי ליהדות מתקדמת יוענק הערב (ב') לסופר עמוס עוז בטקס חגיגי שייערך במסגרת ועידת האיגוד בירושלים. זו הפעם הראשונה בה מוענק האות לסופר, ולדברי הארגון הבחירה בעוז נובעת מתוך הוקרה בתרומתו הייחודית להתחדשות תרבות ישראל והמנהיגות שהוא מגלה בקידום הפלורליזם והסובלנות הדתית בישראל. "המגיד בהיסטוריה היהודית שימש כדרשן בבית הכנסת שמטיף מוסר", אומרים באיגוד ומזכירים מגידים מפורסמים כמו המגיד ממזריץ' והמגיד רבי יעקב קרנץ שחי בתקופתו של הגאון מוילנה.
"בחרנו להעניק לעוז את האות על קולו הבהיר והרהוט בזכות הפלורליזם היהודי בנוף הציבורי של מדינת ישראל", אמר הרב אורי רגב, נשיא האיגוד העולמי ליהדות מתקדמת, "כתיבתו מהווה מצפן ומקור השראה לשוחרי הציונות ההומאנית, הוא מגן ברבים על צדקתו של המפעל הציוני, על זכות הקיום של מדינת היהודית בארץ ישראל ובעת ובעונה אחת נחשב כמנהיג בולט במחנה השלום המטיף לדו-קיום, רדיפת צדק והומניזם, כיבוד זכויות האדם ופשרה טריטוריאלית".
האות, לדברי הרב רגב, מסמן חידוש הישן והשבת מושג המגיד, אותו אחד שהצליח להעביר הלאה את המסרים היהודיים בדרכים סיפוריות ובאופן אפקטיבי. "אנחנו מחפשים אנשים שיוצרים בתחום התרבות היהודית ומעבירים את המסר כמו הזמר והשחקן תיאודור ביקל, שסייע לחידוש החיים היהודיים בפולין, וכמו עמוס עוז, שמעבר לעיסוק שלו בשאלות חברתיות ובסכסוך הישראלי-פלסטיני הוא יוצר ענק שכתביו מבטאים ערכי יסוד שמאפיינים את תפישתנו".
עמוס עוז, מזכיר הרב רגב, הנהיג לפני מספר שנים קבוצה של אמנים וסופרים ומשוררים שקראו לציבור להגן על הדמוקרטיה הישראלית ולתמוך בפלורליזם דתי. "הוא ראה את הצורך בפלורליזם דתי כביטוי להתחדשות היהדות ושימש כמנהיג בנושא זה. אנחנו רואים לכבוד להעניק לו את האות".