שתף קטע נבחר

רוח שקד - שידור חוזר או לא?

בעקבות הסערה הציבורית והפוליטית החליט הוועד המנהל של רשות השידור שלא לערוך שידור חוזר של הסרט "רוח שקד" לפני שהנושא יובא לדיון במליאת רשות השידור

הוועד המנהל של רשות השידור החליט שלא לערוך שידור חוזר של הסרט "רוח שקד" לפני שהנושא יובא לדיון במליאת רשות השידור. זאת בעקבות הסערה הציבורית והפוליטית שעורר הסרט. סרטו של רן אדליסט אמור היה להיות משודר שוב בערוץ הראשון, אך בעקבות החלטת הוועד ההנהלה תימנע לעת עתה מלשדר את הסרט.

 

הסרט המדובר גרם למתיחות רבה ביחסי ישראל ומצרים. בסרט נטען כביכול כי סיירת שקד,
תחת פיקודו של בנימין בן-אליעזר, הייתה אחראית להריגתם של 250 שבויים מצרים לא חמושים בסיני בתום מלחמת ששת הימים. בעקבות הטענות, גם נשיא מצרים, חוסני מובארק הגיב על הנושא ואמר לעיתון "אחבאר אל-יום": "מעולם ולעולם לא נקל ראש בזכויות בנינו וחללינו. נממש את זכותנו הלגיטימית וננקוט בכל הצעדים הנדרשים, וזאת אם יוכחו הטענות על הרג שבויים מצרים במהלך המלחמה ב-1967. אולם עלינו לאמת את המידע בקרב כל מי שהושפע על-ידי הסוגיה הזו".

 

ל-ynet נודע כי מנכ"ל רשות השידור, מוטי שקלאר, רצה לשדר את הסרט בשנית וגם לערוך דיון באולפן. בשבועות האחרונים שלח שקלאר מכתב לגופי התקשורת השונים בו הוא מבהיר כי אין אמת בהאשמות על הרג שבויים. שקלאר קיבל את החלטת הוועד המנהל וברשות השידור מספרים הערב (ב') כי בשבועות הקרובים צפוי לעלות הנושא לדיון במליאת רשות השידור, אז יעסוק הוועד המנהל בסרט ובסערה הציבורית סביבו ויחליט האם לשדר את הסרט בשנית או לא.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים