שתף קטע נבחר

נדחה הערעור: בלומנטל תשב 8 חודשים בכלא

ערעורה של חברת הכנסת לשעבר נדחה. בית המשפט: "במעשיה של בלומנטל חומרה רבה שלא מצדיקה התערבות של בית המשפט. לא ניתן להקל בעונשה". עוד קובעים השופטים: "לשתיקה בחקירה יש מחיר"

בית המשפט המחוזי בתל-אביב דחה בצהריים (יום ה') את ערעורה של חברת הכנסת לשעבר נעמי בלומנטל, שהורשעה לפני מעט יותר משנה במה שזכה לכינוי "פרשת סיטי טאואר" במתן שוחד ובהדחת עד. עונשה נותר - שמונה חודשי מאסר בפועל. השופטים זאב המר, יהודית שיצר ויהודית שבח הסכימו לעכב בחודשיים את ביצוע גזר הדין. במהלכם היא צפויה לערער על עונשה לבית המשפט העליון.

 

השופטים קבעו פה אחד שמעשיה החמורים של בלומנטל לא מצדיקים התערבות בעונש שקבע בית משפט השלום. גם בערעור נקבע כי בלומנטל היתה זו שיזמה את עבירות השיבוש וההדחה ואף הכפישה את נהגה הנאמן. השופטים קובעים עוד כי בית משפט השלום שקל כראוי את העונש ולכן אין הצדקה להקל בו. "שתיקתה בחקירה זועקת", קובעים השופטים, "לשתיקה יש מחיר". גם אם פעלה על פי הוראת עורך דינה, בית המשפט קובע כי ידעה והבינה את הפסול שבמעשיה.

 

"במעשיה של בלומנטל חומרה רבה שלא מצדיקה התערבות של בית המשפט. היא הכחישה לאורך כל הדרך את מעשיה והכפישה את נהגה הנאמן. לא ניתן להקל בעונשה". בלומנטל עירערה תחילה על הרשעתה לבית המשפט המחוזי, אך לפני כמה שבועות חזרה בה מהערעור על ההרשעה והותירה רק את הערעור שהוגש על תקופת המאסר שנגזרה עליה. 

 

בערעור המקורי על ההרשעה שהוגש באפריל האחרון, טענה כי התכוונה לשכנע את המתכנסים ב"שרתון סיטי טאואר" לבחור בה כמועמדת ראויה על-ידי הצגת כישוריה, ואין פסול בשכנוע הנאספים לתמוך בה. עוד נטען כי בלומנטל היא כבר בת 63, בעלת עבר נקי ו"ההשלכות של כליאתה יהיו קשות במיוחד".     


בלומנטל בבית המשפט (צילום: ניב קלדרון)

 

בגזר הדין המקורי שניתן בבית המשפט המחוזי נידונה חברת הכנסת לשעבר לשמונה חודשי מאסר בפועל, עשרה חודשים על-תנאי וקנס של 75 אלף שקלים.  

 

מעשי שיבוש והדחה חמורים

בית המשפט המחוזי פסק היום: "כשדבר מימון הכנס הגיע לידיעת התקשורת, החלה בלומנטל במעשי שיבוש והדחה חמורים שכללו זימון המעורבים לחניון בשעת ערב מאוחרת, גיבוש גרסה כוזבת והנחלתה למשתתפים בפגישה. היא עמדה על-כך שהמשתתפים ימסרו את הגרסה הכוזבת אם וכאשר ייחקרו במשטרה, וכך אכן היה. במעמד זה אף הוחלט על ביום מעמד "החזרת ההלוואה". אין להתעלם ממעמדה הרם של בלומנטל בעת ביצוע העבירות, אשר יש בו נסיבה לחומרה".

  

עוד קבע בית המשפט כי היא הכחישה לאורך כל הדרך את המיוחס לה, כשהיא מעלה להגנת גרסה שקרית ומשוללת היגיון, "ובניסיונה להתנער מאחריות הכפישה את מי שהיה נהגה הנאמן. הדיונים בבית משפט השלום התארכו בנושאים שוליים ותפלים, והדיון כולו סורבל והתמשך". 

 

לבית המשפט הגיע גם אבי אוסקי, נהגה של בלומנטל כדי לשמוע בפעם השנייה כיצד בית המשפט מאמץ את גרסתו וקובע כי היא אמינה. אוסקי אמר לאחר פסק הדין: "אין בי שמחה לאיד, אבל כמו שאמא שלי אומרת - מי שבישל את הדייסה צריך לאכול אותה, גם אם היא לא טעימה".

  

בית המשפט קיבל באופן חלקי את ערעורו של מיכה אלנקווה שנאשם אף הוא בפרשה וזיכה אותו באופן חלקי מעבירה של הדחה בחקירה. אלנקווה לא עירער על גזר הדין בעניינו.

  

בלומנטל סירבה להגיב על פסק הדין כפי שנהגה עד היום, ואילו התובעת רות ארז אמרה כי בית המשפט אימץ לחלוטין את טענות התביעה וקבע כי מדובר במעשים חמורים. לאחר מתן ההחלטה הודיע אוסקי כי הוא מתכוון לתבוע את בלומנטל בתביעה אזרחית.

 

תזכורת: ארוח מפנק תמורת תמיכה בפריימריז

הפרשה החלה כאשר בלומנטל סיכמה עם פעיל הליכוד מיכה אלנקווה כי תממן אירוע של חברי מרכז במלון שרתון סיטי טאואר ברמת גן, וכי במהלך המפגש יפעל אלנקווה לבחירתה של בלומנטל בבחירות הפנימיות בליכוד בשנת 2002.  

 

לאחר המפגש יצר אלנקווה קשר עם מנהל המכירות של המלון והזמין 15 חדרים. הוא הבטיח למנהל כי התשלום ייעשה במזומן באותו הערב, ואכן, כך על פי כתב האישום, ממש באותו ערב נסעה בלומנטל עם נהגה אבי אוסקי לסניף בנק הפועלים ברמת אפעל הסמוך לביתה. בסניף משכה בלומנטל כסף מחשבונה ומסרה אותו לאוסקי כדי שישלם עבור החדרים במלון.

 

בכתב האישום נטען כי במעשיה נתנה בלומנטל שוחד לאלנקווה ובאמצעותו גם למוזמנים למלון, וזאת על מנת להשפיע עליהם להצביע עבורה בבחירות בליכוד. בהמשך, כאשר דלפו פרטים על האירוע לתקשורת, נפגשה בלומנטל עם אלנקווה ואוסקי בחניון בגעש, שם סיכמו ביניהם כי אם תיפתח חקירה משטרתית, הם יאמצו גרסה שקרית. בלומנטל הורתה לשניים לדבוק בגירסה שקרית בכוונה להכשיל חקירה פלילית ולהביא לידי עיוות הדין ולמסור בחקירה הודאות שקר. 

 

החקירה נפתחה מחדש והפכה לכתב אישום חמור, לאחר שנהגה של חברת הכנסת, אוסקי, הפך לעד מדינה. בלומנטל שמרה בחקירתה על זכות השתיקה והקפידה להימנע מלהשיב לחוקרים על החשדות החמורים נגדה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ניב קלדרון
נעמי בלומנטל
צילום: ניב קלדרון
צילום: ניב קלדרון
אלנקווה. זיכוי חלקי
צילום: ניב קלדרון
צילום: אבי כהן
אוסקי. עד מדינה
צילום: אבי כהן
מומלצים