שתף קטע נבחר

למה מופיעים עיגולים שחורים סביב העיניים?

הם גורמים לנו להיראות עייפים ומדוכאים וקשה לנו להיפטר מהם. מה גורם להופעת עיגולים שחורים סביב העיניים, ואיך נמנעים מהתופעה? אתם הוטרדתם, הדוקטור משיב

שחור בעיניים. אף אחד לא אוהב את העיגולים השחורים האלה מתחת לעיניים. הם גורמים לנו להיראות עייפים, מותשים, מדוכאים ועגמומיים, ולא נצא מהבית עד שנעלים אותם. רבים מכם הוטרדו מהעיגולים הללו, והדוקטור לא ישאיר אתכם בלי תשובה.

 

אז מה בדיוק קורה סביב העיניים? העור מתחת לעיניים דק יחסית ואינו עשיר בבלוטות שומן כמו העור בשאר הגוף. ככל שאנחנו מתבגרים, העור הופך דק ויבש יותר. כתוצאה מכך, הורידים מתחת לעיניים נראים בולטים יותר מבעד לעור, מה שנותן את הגוון השחור מתחת לעיניים.

 

אז מדוע הם מופיעים בכלל? כמה סיבות לתופעה. הופעת עיגולים שחורים מתחת לעיניים שכיחה אצל אלה הסובלים מאלרגיות או עור מגורה שמשפשפים את האזור סביב העיניים, מה שגורם להרחבת הורידים ולהבלטתם. גם התהליך האלרגי גורם להצטברות של נוזל המכיל מרכיבים של מערכת החיסון ולהרחבת הורידים באזור, מה שמוסיף לנפיחות ולהשחרת האזור שמתחת לעיניים.


עייפות היא אחד הגורמים להופעת עיגולים שחורים     (צילום: ויז'ואל/פוטוס)

 

עייפות היא סיבה שכיחה נוספת הגורמת לעור מתחת לעיניים להיראות חיוור ולורידים להתבלט. גם הצטננות, סינוסיטיס, הריון ואף מחזור חודשי עשויים לגרום לעור להיראות חיוור יותר ולורידים להתבלט, כך שנוצר האפקט השחור.

 

אצל חלק מהסובלים מהתופעה, הגוון השחור מתחת לעיניים הוא תוצאה של מבנה העצם: עיניים שקועות יוצרות הצללה תחתן, ואצל בעלי גוון עור בהיר ההצללה הזו בולטת יותר ונראית כעיגולים שחורים.

 

אבל העיגולים השחורים עלולים להתרחש גם מפיגמנטציית יתר. במקרים כאלה, קיימת פעילות מואצת של תאים מסוג מלנוציטים, היוצרים את פיגמנט השיזוף מלנין, והתוצאה היא כאמור עיגולים שחורים. גם חשיפה מוגזמת לשמש, ללא הגנה מתחת לעיניים, תבליט את השחור מתחת לעיניים.

 

מומחים סבורים כי תזונה לקויה המביאה למחסור בויטמינים ומינרלים תורמת אף היא להופעת העיגולים השחורים. גם מיעוט בשתיה, אשר משפיע על לחות העור, עשוי לגרום לתופעה. 

 

מה אפשר לעשות?

  1. לכו לישון: הסיבה השכיחה ביותר לתופעה היא מחסור בשעות שינה. הקפדה על שעות שינה איכותיות עשויה להפחית את התופעה באופן משמעותי.
  2. הקפידו על תזונה נכונה: מחסור בויטמינים ובמיוחד אלה מסוג A, K, C ו- E עשויים לתרום להידלדלות שכבת העור מתחת לעיניים, ולהבלטת העיגולים השחורים.
  3. היזהרו מהשמש: חשיפה של אזור העור העדין תחת העיניים לקרינת השמש מאיצה את יצור המלנין, והתוצאה: הופעת גוון כהה יותר.
  4. תכשירים קוסמטיים מקומיים: קרמים העשירים בלחות, והמכילים ויטמינים מקבוצת C, E ו- K מבטיחים להגביר את פעילות הפיברובלסטים בשכבת העור ויסייעו למראה מוצק יותר של העור. לנסות לא יזיק, אף שהאפקט שלהם לא הוכח מדעית. 


 

  • יש לכם שאלות על תופעות המתרחשות בגוף האדם? כתבו לנו . השאלות המעניינות יפורסמו במדורים הבאים.  

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ויז'ואל/פוטוס
שחורים. הוורידים מתרחבים
צילום: ויז'ואל/פוטוס
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים