שתף קטע נבחר

אסון השיטפון בעזה: זה הצונמי שלנו

גורמי הצלה מכל שטחי רצועת עזה ממשיכים לזרום לכפר הבדואי אום אל-נאסר, כדי לסייע בפעולות החילוץ בעקבות שיטפון מי הביוב. מספר ההרוגים עלה לשישה, מעל עשרים נפצעו ומספר לא ידוע של אנשים עדיין נעדרים. ישראל הציעה עזרה, אך ברשות הפלסטינית יש מי שמאשים אותה בעיכוב בניית צינור הביוב, שהיה עשוי למנוע את האסון

בכפר הבדואי אום אל-נאסר, הסמוך לעיירה בית להיא בצפון רצועת עזה, מנסים גם אחר הצהריים (יום ג') לחלץ עוד ניצולים ולסייע לפצועים בשיטפון. קיר של מאגר ביוב קרס, וכתוצאה מכך - הוצף הכפר. כוחות החילוץ מצאו אחר הצהריים גופה נוספת ובכך עלה מספר ההרוגים לשישה, זאת בנוסף לעשרים פצועים ומספר לא ידוע של נעדרים. עדי ראייה תיארו את האסון כ"צונמי קטן". הם סיפרו ש"הכל התחיל בפיצוץ מים, ואז הכל נשטף".

 

צוותי סיוע מכל רצועת עזה ממשיכים לזרום למקום, אפילו מדרום הרצועה. גם חברות אזרחיות, נקראו לשלוח למקום משאיות וכלי רכב מסחריים כדי לפנות מאות מתושבי הכפר, שבתיהם נהרסו כליל.

 

שר הביטחון, עמיר פרץ, הנחה את צה"ל להעניק סיוע לפלסטינים באמצעות מנגנון התיאום בשטחים. בין היתר, הורה פרץ להיערך לפינוי רפואי של נפגעים לבתי חולים בישראל במידת הצורך. מפקד מנהלת התיאום והקישור בעזה, אלוף משנה ניר פרס, אמר ל-ynet כי הוא מקיים קשר רציף עם הפלסטינים בנוגע לאירוע בצפון רצועת עזה.


גופת ילד בן ארבע נלקחת ממקום האסון (צילום: איי.פי)

 

לדבריו, לפי שעה לא נדרשה התערבות ישראלית בפינוי נפגעים או בהכנסת תרופות או ציוד רפואי. פרס ציין כי "ישראל סייעה בחודשים האחרונים בהכנסת חומרי גלם לפרויקט הקמת צינור הביוב הפלסטיני, ומסייעת בכל הקשור לטיפול בחולים ופינויים לבתי חולים, גם בישראל". גם יו"ר איגוד ערים דן לאיכות הסביבה ולביוב , איתי פנקס, פנה למתאם פעולות צה"ל בשטחים וללשכת יו"ר הרשות הפלסטינית בהצעה לסייע בטיפול במשבר החמור שנוצר.


המים הציפו הכל (צילום: איי.אף.פי)

 

אבל ברשות הפלסטינית יש מי שמאשים את ישראל באחריות למחדל שגרם לאסון, משום שלא אישרה את הקמת צינור הביוב, שהיה אמור להעביר מים מהכפר לים. ראש עיריית בית להיא ובכירים נוספים בשלטון המקומי מציינים שממשלת שבדיה העמידה תקציב לטובת צינור הביוב, אך בישראל עיכבו את ההקמה פעם אחר פעם.

 

צוותים הרפואיים ואמבולנסים מנסים לחלץ את הנפגעים, אולם כתוצאה מכמויות הביוב הגדולות נתקלו בקשיים רבים. מספר פלסטינים זועמים אף תקפו צוותי חילוץ וגם את השיירה של שר הפנים הפלסטיני שהגיע לאזור האסון.


בתים נהרסו כליל (צילום: איי.פי)

  

חבר המועצה המחוקקת הפלסטינית, מוחמד דחלאן, קרא להכריז על הכפר הבדואי כאזור מוכה אסון: "האחראים לארוע הם הכיבוש הישראלי, האנרכיה הביטחונית והזלזול והאדישות של הגורמים האחראים". משרדי הרשות הפלסטינית וגורמי סיוע בינלאומיים, בייחוד מהאיחוד האירופי, נערכים לבניית מחנה באזור כדי לאכלס את התושבים שבתיהם נפגעו ונותרו ללא קורת גג.

 

חבר המועצה המקומית, אבו עסאם, סיפר ל-ynet כי בבת אחת החלו מי הביוב לשטוף בתים, "המים הגיעו לגבהים שלא ייאמנו. בתים רבים עדיין מכוסים במים, או בבוץ. אנחנו מקווים שניתן יהיה להציל תושבים שעדיין לא נמצאו. האסון כבר קרה, עכשיו אנחנו רק מתפללים שלא יהיו עוד הרוגים". תושבים סיפרו כי לאחר ירידת המתיחות בימים האחרונים בין החמאס לפתח באזור, קיוו כי הנה השקט והשגרה חוזרים. "אבל קיבלנו אסון הרבה יותר גדול". 

פורסם לראשונה 27/03/2007 15:17

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הלוויית אחד ההרוגים
צילום: איי פי
מנסים לחלץ
צילום: איי פי
מה שנותר מהכפר אום אל-נאסר
צילום: איי אף פי
מומלצים