שתף קטע נבחר

המשטרה: אסי אבוטבול מנהיג ארגון פשע בינ"ל

אסי אבוטבול וארבעה חשודים נוספים - בהם עורך דין - נעצרו השבוע בחשד שהם עומדים בראש ארגון פשע בינלאומי שסחט מיליוני שקלים באיומים ובכוח מעשרות אנשים. היחידה הארצית לחקירות בינלאומיות מספרת על חקירה סמויה חובקת עולם שנערכה חצי שנה

המשטרה טוענת כי העבריין אסי אבוטבול (32) מנתניה עומד בראש ארגון פשיעה בינלאומי. כך מסר נציג המשטרה בדיון בהארכת מעצרם של אבוטבול ושל ארבעה חשודים נוספים - ובהם עורך דין. הם חשודים בהשתייכות לארגון פשע, בסחיטת מיליוני שקלים ובאיומים נגד עשרות אנשים.

 

"בחודשים האחרונים ניהלנו חקירה ענפה חובקת עולם כנגד ארגון פשיעה שבראשו עומד אבוטבול", אמר נציג היחידה הארצית לחקירת פשעים בינלאומיים (יאחב"ל). "הארגון ביצע מעשי סחיטה באיומים ובכוח של כספים ורכוש מאנשים שונים, וכן הלבנת כספים מסחיטות אלו".

  

אסי אבוטבול מנתניה הוא אחד מיעדיהּ העיקריים של המשטרה במלחמתהּ בארגוני הפשע. מאז שאביו פליקס נרצח בפתח הקזינו של המשפחה בפראג שבצ'כיה באוגוסט 2002, אסי מוגדר כיורשו. בעבר נעשו ניסינות לחסלו באמצעות טילי לאו. אחד מנסיונות ההתנקשות אירע שנתיים לאחר רצח אביו - באוגוסט 2004 - באותו מקום בפראג. 18 בני אדם נפצעו אז בפיצוץ. עד למעצרו הנוכחי היה אבוטבול נתון במעצר בית בהרצליה לאחר שהוגש נגדו כתב אישום על עבירות נשק בבית משפט בירושלים.

 

אבוטבול נעצר ביום שני השבוע בחשד כי תקף אדם על מנת לסחוט ממנו כספים. איתו נעצרו אלברט סיטבון (41) מנתניה ועו"ד ברק בופמן (38) מרמת-גן. הם הובאו בפעם השנייה לבית משפט השלום בפתח תקווה לדיון בהארכת מעצרם. איתם הובאו גם גבריאל עשור (31) שמחזיק גם בדרכון צרפתי, ופרנק מטודי מנתניה. בבית המשפט הפתיעו נציגי היאחב"ל וחשפו כי זה כחצי שנה מתנהלת חקירה סמויה נגד אבוטבול ויתר החשודים בחשד שבשנתיים האחרונות ביצעו עבירות של חברות בארגון פשיעה, סחיטה באיומים ובכוח, יעוץ לארגון פשיעה והלבנת הון.

 

נציג היאחב"ל אמר שבחקירה התברר שהארגון פעל בצורה היררכית, מאורגנת ושיטתית ובראשו עומד אבוטבול. שותפיו הבכירים הם סיטבון, עשור ומטודי. לפי נציג היאחב"ל, פעיל נוסף בארגון הוא עו"ד בופמן שחשוד גם בעבירה של יעוץ לארגון פשיעה. על-פי החשד, מיליוני שקלים נסחטו ביותר מ-30 מקרים. עם המעצר, הפכה החקירה לגלויה.

 

אבוטבול שומר על זכות השתיקה בחקירה. פרקליטתו, עו"ד רויטל סוויד, טענה בבית משפט כי אם החקירה מתנהלת זה חצי שנה, מרשהּ נמצא במעצר בית ולמשטרה יש את כל האמצעים לשבת מסביב ולראות מה קורה בדירה, כבר היה צריך להגיש נגדו כתב אישום. סוויד אמרה ל-ynet: "מדובר בטענות סרק".

 

עו"ד בני נהרי שמייצג את עו"ד בופמן טען כי מרשו מכיר את אבוטבול זה חודש וחצי בלבד. עורכי הדין משה סוחמי, דוד דרעי וג'קי סגרון - המייצגים את שאר החשודים בפרשה - טענו שאין קשר למרשיהם ולחשודות המיוחסים להם.

 

נציג היאחב"ל ביקש להאריך את מעצרם של חמשת החשודים ב-15 ימים וטען כי הם מסוכנים, וכי יש חשש שישבשו את הליכי החקירה ויימלטו מאימת הדין. השופטת ליה לב-און קבעה בהחלטה כי היא דוחה את מתן ההחלטה ליום ראשון כדי לעיין בחומר החקירה ובתלונות. עד אז יישארו החמישה במעצר.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל יוחנן
אסי אבוטבול, ארכיון
צילום: גיל יוחנן
צילום: עטא עוויסאת
עו"ד רויטל סוויד
צילום: עטא עוויסאת
מומלצים