שתף קטע נבחר

סקירה: מצלמת אולימפוס עמידה במים ונפילות

mju 770SW של אולימפוס היא מצלמה אולטרה-קומפקטית, עמידה מתחת למים עד עשרה מטרים ולנפילות מגובה של מטר וחצי. בדקנו

במסגרת סדרת ה-mju (האות היוונית µ) המצליחה של אולימפוס, שהועתקה מעולם הפילם אל השוק הדיגיטלי (ובארצות מסויימות משווקת תחת השם Stylus), שווקו מספר דגמים העמידים לתנאי מזג אוויר קשים, כלומר Weather Proof. אך היהלומים בכתר העמידות הם הדגמים העמידים במים וזעזועים – כאלה העמידים במים עד לעומק של מספר מטרים, עמידים לזעזועים וקור.

 

בעבר סקרנו כאן את דגם Mju 720SW, וכעת אנו סוקרים את היורש שלו – Mju 770SW. העמידות שלו שופרה לעומק רב יותר של מים והמסך חוזק. זוהי מצלמת שבעה מגה-פיקסל, אולטרה-קומפטית הארוזה בגוף מתכתי מוקשח. היא עמידה במים עד עשרה מטרים, בלחץ של 100 ק"ג, עומדת בקור של מינוס עשר מעלות צלזיוס ובמכות ובזעזועים – עד נפילה מגובה של מטר וחצי.  

 

 

כבדה ואטומה בגומי

גוף המצלמה צר, ובגלל הצורך באטימות העדשה אינה נפרדת מהגוף. התחושה הכללית שלה היא כבדה משהו – אך משרה ביטחון שהיא תשרוד מכות ונפילות. הכפתורים פוזרו בצורה הגיונית ונגישה, אם כי כפתור התפריט קטן מדי לטעמנו. המסך הגדול (230,000 על 2.5 אינץ') מסוג Hyper Crystal LCD, שלא יקפא גם בטמפרטורות נמוכות. תא הסוללות והזיכרון מסוג XD ותא השקעים אטומים בגומי, כדי למנוע ממים לחדור פנימה.

 

האחיזה שלה ביד נוחה, אולם אצבע אקראית עשויה לעיתים להסתיר את חלקה העליון של העדשה. העדשה מוגנת בתריס מתכת שנסגר כשהמצלמה לא בשימוש.

 

אין שליטה ידנית 

המצלמה פועלת ומוכנה לפעילות כמעט מרגע ההפעלה (פחות משנייה), הפוקוס גם הוא מהיר ופועל בין פחות משנייה לשנייה וחצי לכל היותר, במצבי תאורה קשים. הפרש בין תמונות ברצף עומד על זמן דומה – כך שבסך הכל, מדובר במצלמה זריזה יחסית.

אורך החיים של סוללת הליתיום-יון נאה, והצלחנו לצלם מעל ל-200 תמונות בטרם טעינה מחדש של הסוללה.

 

ל-770SW יש מנגנון ייצוב תמונה דיגיטלי (ולא אופטי), שבהחלט עושה את העבודה. למצלמה אין שליטה ידנית על מהירות תריס וגודל צמצם – וחבל, שכן במצלמה במחיר כזה, שמיועדת לטיולים וצילומים תת-מימיים - ציפינו למצוא גם שליטה ידנית מלאה עבור חובבי הצילום.

 

יחד עם זאת, הפיצוי מגיע בדמות לא פחות מ-22 תוכניות צילום שונות, כולל שני מצבים מיוחדים המאפשרים צילום רציף

ובחירה בין מספר תמונות, צילום מאחורי זכוכית, צילום בחוף או בשלג, צילום מסמכים וארבע תוכניות שונות לצילום תת-מימי. רובן מציגות תוצאות טובות.

 

רעש נמוך

מצב הלילה של המצלמה, בדומה לחלק ממצלמות בסדרת ה-FE של אולימפוס – מאכזב. לא ברור למה לא בחרה החברה להשתמש במייצב התמונה באופן אוטומטי במצב הלילה. מצב הלילה פועל על חשיפה ארוכה, ללא מבזק, ומחייב חצובה כדי להשיג תוצאות ראויות. מומלץ במקומו להשתמש במייצב התמונה ולהעלות את דרגת החשיפה לאור (ISO).

 

דרגות החשיפה הן מגוונות ונעות מ-80 ISO ועד 1600. איכות התמונה במרבית הדרגות טובה, ולמרבה ההפתעה, בניגוד למתחולל בדרך כלל במצלמות אולטרה-קופקטיות – גם דרגת החשיפה 800 מספקת תוצאות יפות, עם רמות "רעש" יחסית נמוכות בתוך התמונה. דרגת 1600 כבר איננה מומלצת ורמות ה"רעש" בה מורגשות. מה שכן, בתמונות כרומטיות, יש הטייה קלה לצבעים החמים. האדום למשל, נראה מעט כתום, כך שאיזון הצבעים הוא טוב – אך לא מושלם.

 

למשנרקלים ומוצ'ילרים

ה-Mju החדשה מצוידת בתאורת עזר מסוג LED, הצמודה למבזק, וניתנת להדלקה בלחיצה ארוכה על כפתור התפריט. התאורה הזו מאוד שימושית, גם בצילומים תת מימיים, בהם המים יחזירו את תאורת המבזק, וגם בצילומי מאקרו. למצלמה יש מצב סופר-מאקרו מיוחד, העושה שימוש בתאורת העזר ומציג תוצאות מצויינות למצלמה מהסוג הזה – ה-Mju התמקדה תוך שנייה באובייקטים ממרחק של פחות מ-7 ס"מ.

 

היא בהחלט מסתדרת יפה מתחת למים, המצלמה הזו תהיה שותפה טובה לים, וגם למי שמחליט לצלול עם שנורקל באילת. אולם לצוללנים רציניים יותר, היינו מציעים לחפש ציוד ייעודי. המצלמה אגב, מצויידת גם במד עומק - תוכנה יפה ושימושית לצוללים. המצלמה גם מסוגלת לצלם סרטוני וידאו בקצב נמוך במקצת (15 fps) אבל באיכות סבירה.

 

גם בכל הנוגע לעמידות – ה-770SW מבטיחה ומקיימת. בבדיקות שערכנו היא שרדה מספר נפילות מגובה המצוין בהוראות היצרן. ההצהרות לגבי העמידות בלחץ התבררו אף הן כנכונות. המצלמה הזו תרגיש מצויין בתוך תיק מוצ'ילרים (כינוי למטיילים בדרום אמריקה), כשהיא דחוסה מתחת לשימורים וחפצים כבדים אחרים.

 

לתנאי שטח קשים 

ה-Mju 770SW היא מצלמה אולטרה קומפקטית טובה המצטיינת בעמידות ושרידות, יורשת ראויה ל-720, המציגה גם כמה תכונות חדשות וקורצות. היא מומלצת בעיקר למטיילים, לחיילים ולכל מי שצריך מצלמה קומפקטית ואמינה שתשרוד תנאי שטח קשים. לצורך זה, היא מצדיקה הוצאה של כמה שקלים נוספים.

 

ציון:

 

יתרונות: תאורת עזר LED, עמידה מתחת למים, בקור ובנפילות מגובה מטר וחצי

 

חסרונות: אין שליטה ידנית, מצב לילה מאכזב

 

שורה תחתונה: מצלמה מוצלחת לתנאי שטח קשים

 

מחיר רשמי: 2,499 ש"ח. להשוואת מחירים לחצו כאן 

 

מפרט טכני

  • רזולוציה: 7.1 מיליון פיקסלים
  • רזולוציה מקסימלית: 3072 על 2304 פיקסלים
  • זיכרון: 18 מ"ב פנימי, כרטיס xD חיצוני (עד 2 ג"ב)
  • גודל חיישן: 1/2.33 אינץ'
  • אורך מוקד עדשה: 6.7 עד 20 מ"מ (38-114 מ"מ במונחי 35 מ"מ)
  • זום אופטי: X3 
  • גודל מסך: 2.5 אינץ'
  • פיקסלים במסך: 230,000
  • מהירות תריס מקסימלית: 1/1000 שנייה
  • דרגות חשיפה: 80,100,200,400,800,1600 (ISO)
  • סוללה: ליתיום-יון נטענת
  • משקל: 155 גרם 
  • מידות (רוחב,גובה,עובי): 91.8 מ"מ, 59.2 מ"מ, 20.6 מ"מ

  

מה בערכה?

 מצלמה Mju 770 

  • סוללה מדגם LI-42B
  • מטען לסוללה מדגם LI-40C
  • כבל מידע USB
  • כבל למטען סוללה
  • כבל חיבור אודיו/וידאו USB ל-RCA
  • חוברת הפעלה ותקליטור
  • רצועת נשיאה

 

למפרט המלא באתר היצרן 

 

לכל סקירות המצלמות ב-ynet

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים