שתף קטע נבחר

מדריך קנייה: מדפסת לייזר ביתית

מדפסות הלייזר הן הרבה יותר אמינות, מהירות וחסכוניות, והיום גם זמינות במחירים זולים לשימוש ביתי. אם אתם נוהגים להדפיס הרבה, זו הטכנולוגיה שמתאימה לכם. אנחנו נעזור לכם לבחור

אם יש לכם מדפסת בבית, רוב הסיכויים שזו מדפסת הזרקת דיו. ואם אתם רוצים לקנות מדפסת חדשה, סביר להניח שהמדפסת המתאימה לכם ביותר תהיה בטכנולוגיית לייזר.

 

הלייזר עולה בהרבה על הזרקת הדיו בכל מה שקשור לביצועים, אמינות, איכות הדפסה ועלויות שוטפות. בעבר, המחירים הגבוהים והנפחים הפיזיים של המדפסות הללו עשו אותן מתאימות רק לסביבה הארגונית. כיום, ישנן מדפסות לייזר קטנות ואיכותיות, במחירים שמתחילים בפחות מ-400 שקלים. עלויות השימוש השוטפות של המדפסות הללו, קטנות פי 3-5 בהשוואה למדפסות דיו.

 

גם בשוק הלייזר הצבעוני יש שינויים מפליגים. לפני 3-4 שנים עלתה מדפסת כזו 6,000 שקלים לפחות, והיום ניתן למצוא אותן במחירים שמתחילים באזור ה-1,000 ש"ח. החסרונות העיקריים שלהן הם הנפח והמשקל. רובן מזכירות בנפח טלוויזיית 21 אינץ' ושוקלות 20 ק"ג ויותר.

 

בקיצור: אם אתם רוצים להדפיס מדי פעם בצבע, אל תזרקו את מדפסת הדיו שלכם. אבל אם אתם נוהגים להדפיס מסמכים רבים ו/או מפעילים משרד ביתי, לייזר הוא הפתרון המתאים לכם ביותר.

 

מה חשוב לדעת

הדברים העיקריים שכדאי לשים אליהם לב כשבוחרים מדפסת לייזר:

 

שימו לב לגודל. אם יש לכם הרבה מקום פנוי, הנפח הפיזי הוא עניין משני. אבל ברוב המקרים זה לא המצב, ולכן עדיף לכם לרכוש מדפסת בעלת מימדים צנועים ומשקל שיאפשר להזיז אותה בקלות בעת הצורך. בלייזר המונוכרומטי האפשרויות שלכם נעות בין משקל של כ-2 ק"ג ונפח קצת יותר גדול ממדפסת דיו ממוצעת, לפי 4 או יותר מזה.

 

הרזולוציה לא חשובה. בין מדפסות הלייזר ישנן כאלו שמגיעות לאיכות מצויינת עם 600dpi וכאלו שרזולוציה של 2400dpi לא מספיקה להן כדי להפיק פלט יפה. רוצים לדעת איך נראית ההדפסה? בקשו הדגמה.

 

איזו מהירות הדפסה אתם צריכים? בניגוד למקובל בהזרקת דיו, למהירויות המוצהרות של מדפסת לייזר בדרך-כלל תהיה אחיזה במציאות. אבל כמה אתם צריכים - 10 דפים לדקה? 15? 20? אם אתם לא מתכוונים להדפיס
מסמכים של עשרות עמודים על בסיס יומי, זה לא באמת חשוב, אבל תוכלו למצוא גם בין הדגמים הזולים כאלה שמגיעים ל-15 דפים לדקה (15ppm) ויותר, שזה באמת מעל ומעבר.

 

כמה יעלה לכם הטונר? קל להחמיץ את ההבדלים הקשורים למחירים ולקיבולת של מחסניות הטונר, שהם אלו שיקבעו בעצם עד כמה המדפסת תהיה משתלמת. המחיר האופייני של טונר למדפסת קטנה יכול לנוע בין 200 ל-350 שקלים, עבור קיבולת שבין 2000 ל-5000 דף (טונר תואם יעלה לכם 20-40 אחוז פחות). לאורך זמן, ההוצאה שלכם על טונר יכולה לנוע בין 100 ל-1000 שקלים לשנה, בהתאם לנפח ההדפסה.

 

בקיצור: אם אתם מתכננים להדפיס הרבה, הקפידו לבדוק מהם מחירי הטונר ולחשב את העלות המשוערת לדף (חלקו את מחיר הטונר במספר הדפים). שימו לב שבדרך-כלל תקבלו את המדפסת עם מחסנית שכוללת רק את חצי כמות הטונר.

 

ומה עם תוף ההדפסה? בחלק מהמדפסות יש להחליף גם את תוף ההדפסה מדי פעם (או למעשה, לעיתים די נדירות). כדאי לבדוק מה המחיר של החלק ומה אורך החיים המשוער שלו. אם תיקחו דגם שאורך החיים של התוף שלו ארוך מספיק, סביר להניח שתחליפו את המדפסת לפני שהתוף ידרוש החלפה.

 

מה צריך לדעת על תאימות? רוב מדפסות הלייזר מתאימות לשימוש בסביבות Windows ו-MacOS, אך ישנם דגמים שמציעים תאימות ספציפית גם ל-DOS ואפילו ל-Linux, ואם אתם משתמשים בסביבות האלה כדאי לתת על כך את הדעת. לשימושים מסויימים (בעיקר גרפיקה, תיב"ם וכו') יש חשיבות גם לשפות ההדפסה והאמולציות הנתמכות (כגון SPL, PCL, פוסטקריפט). במקום ללמוד את הנושא, בידקו האם לתוכנות בהן אתם משתמשים יש צרכים מיוחדים.

 

כמה זיכרון דרוש לכם? נפח הזיכרון המותקן במדפסת משפיע על הביצועים שלה ולפעמים גם על עצם היכולת שלה להדפיס מסמכים גדולים במיוחד, לכן עדיף באופן עקרוני לקחת דגם עם יותר זיכרון (למשל 16MB במקום 8MB) או עם אפשרות להרחבת זיכרון. מעשית, יש היום גם דגמים המיישמים טכנולוגיית זיכרון באופן שונה, ולכן מגיעים עם נפחי זיכרון קטנים יותר ואין עם זה בעיה.

 

העדיפו מגשי נייר גדולים. לרוב מדפסות הלייזר הקטנות יש מגש קלט בנפח של 100-150 דפים,

וחריץ הזנה נפרד לדפים בודדים (בשביל שקפים, מדבקות, נייר עם לוגו וכו'). בדגמים מסויימים, לרוב גדולים ויקרים יותר, תקבלו מגש עיקרי בנפח של 250 דף ויותר ולפעמים יותר ממגש אחד או יותר מכיוון הזנה אחד.

 

אם אתם זקוקים באופן קבוע להדפסות משני סוגים או יותר (למשל: מסמכים ומעטפות) או להדפסות בנפח גדול, חפשו דגם שיעשה לכם חיים קלים. שימו לב גם לנפח של מגש הפלט.

 

אם אתם מתכננים "התרחבות" בעתיד, תנו עדיפות לדגם עם מתאם ליחידת דופלקס שיאפשר לכם הדפסה דו-צדדית מהירה. מדפסת עם דופלקס מובנה תהיה יקרה ובעיקר הרבה יותר גדולה, לכן אל תמהרו לקחת כזו.

 

איזה ממשק עדיף? להוציא מקרים מיוחדים, ממשק USB 2.0 הוא כל מה שאתם צריכים. בדגמים מעט יש עדיין ממשק מקבילי (Parallel) שיועיל אם יש לכם בבית מחשבים בני חמש ויותר. בחלק מהדגמים יש ממשק רשת (אתרנט) רגיל או אפילו אלחוטי. בשימוש ביתי, דווקא הממשק האלחוטי - אם בכלל- הוא זה שעשוי לעניין אתכם, אבל לא בטוח שהוא שווה את ההוצאה הנוספת.

 

אפשרויות הדפסה מיוחדות. חלק מהמדפסות תומכות במצבי הדפסה מיוחדים לאיכות משופרת, חיסכון בטונר או פעולה שקטה במיוחד. רוב הדגמים תומכים בהדפסת מעטפות, שקפים, מדבקות ועוד. אם יש סוג הדפסות ספציפי שחשוב לכם, כדאי לבדוק שהוא נתמך.

 

העדיפו אחריות לשלוש שנים. שנת האחריות שתקבלו עם רוב המדפסות לא ממש מועילה. בדרך-כלל יעברו יותר משנה-שנתיים עד שתחוו תקלה ראשונה, ולכן כדאי לתת עדיפות לדגם שמגיע עם שלוש שנות אחריות. באופן מאד עקרוני, דגם שתוכנן לעומס עבודה חודשי (Duty Cycle) גדול ושאורך החיים הצפוי למנוע שלו (Engine Life) ארוך יותר, אמור להחזיק מעמד יותר זמן, אבל החיים מלאים הפתעות.

 

כדאי מדפסת משולבת? מדפסות לייזר משולבות (עם תכונות פקס, סריקה וצילום מסמכים) עולות פי שניים ומגיעות לנפח ומשקל כפולים. זה אומר הוצאה של החל מ-900 שקלים לדגם בסיסי. אלו בדרך-כלל מוצרים אמינים ויציבים יותר ממדפסות דיו משולבות, אבל הנפח הגדול הופך אותן פחות אטרקטיביות.

 

מחירים: להשוואת מחירים של מדפסות לייזר בערוץ הקניות

 

עוד מדריכי קנייה:

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים