שתף קטע נבחר

כביש 6 - לא תמיד משתלם

חברת חשב: כל קילומטר בכביש חוצה ישראל יקר ב-64 אגורות מכביש חלופי, במיוחד אם נוהגים מהר. ההמלצה: להעדיף כבישים אחרים בסופי שבוע

נוהגים 120 קמ"ש בכביש 6, נדרשים לנסוע כ-10 ק"מ עד הכניסה אל הכביש ופשוט משלמים את החשבון שמגיע הביתה? אתם נוהגים יקר, מאד יקר. למעשה, נסיעה ממוצעת שלכם במקרה כזה תהיה יקרה בכמעט 80 שקל. הידעתם?

 

לא תמיד מהר זה זול

האם כדאי להעדיף את הנסיעה בכביש 6 על נסיעה בכביש ציבורי, ללא אגרה? מבדיקה שנערכה עבור ידיעות אחרונות, עולה שכדאיות זו מוטלת בספק. במיוחד לאחר התייקרות תעריפי הנסיעה בכביש ‭,6‬ ובעיקר בסופי שבוע ובשעות בהן אין עומסי תנועה בכבישים חלופיים.

 

מהבדיקה, שנערכה על-ידי משה קצין מחברת חשב, עולה כי נסיעת הלוך ושוב לבעלי מנוי וידיאו, לאורך קטעים שאורכם 61 ק"מ (ממחלף נחשונים ועד למחלף עירון-ואדי ערה‭,(‬ כלומר למרחק כולל של 122 ק"מ, תהיה יקרה ב-‭78.56‬ שקל מנסיעה בכביש רגיל - פער של ‭.32%‬ למעשה, כל ק"מ בכביש 6 יקר ב-64 אגורות לעומת נסיעה בכביש חלופי.


לא תמיד משתלם. חשבונית מכביש האגרה

 

התחשיב נערך לגבי נהגים במכוניות פרטיות, ומבוסס על ההנחה שמהירות הנסיעה בכביש רגיל היא כ-90 קמ"ש לעומת 120 קמ"ש - מהירות הנסיעה (הגבוהה ב-10 קמ"ש מהמותר) בכביש ‭.6‬ התחשיב מביא בחשבון שכדי להגיע לכביש 6 צריך לנהוג 10 ק"מ בממוצע. עוד מראה התחשיב כי תעריף הנסיעה בכביש 6 למנויי וידיאו לאורך חמישה קטעים הוא ‭42.6‬ שקל. לכך יש להוסיף ‭19.2‬ שקל - עלות הנסיעה לאורך 10 ק"מ (לכל צד‭.(‬

 

הפערים עשויים להשתנות בכמה מקרים: אם מתברר שהשימוש בכביש 6 חוסך הרבה זמן למשתמש בשיעור העולה על הפרשי השימוש; אם המשתמש הוא בעל מנוי פסקל; אם מרחק ההגעה לכביש קטן מ-10 ק"מ; או אם מהירות הנסיעה בכביש 6 נמוכה מ-120 קמ"ש.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אין פקק? עדיף בלי אגרה
צילום: עידו בקר
ynet רכב בפייסבוק
לוח winwin
מומלצים