שתף קטע נבחר

סוני מפתחת טלוויזיות שטוחות בטכנולוגיה חדשה

איכות התמונה של המוצרים החדשים תתברר רק בתערוכות הקרובות שבהן תציג החברה את המוצרים. נותר רק לקוות שבנוסף לפלזמה ו-LCD נוכל לקבל בשנים הקרובות אפשרויות נוספות אשר עשויות להיות זולות או איכותיות יותר

סוני מתכננת להתחיל לשווק עוד השנה טלוויזיות קטנות המבוססות על טכנולוגיה חלופית לדור הבא של מסכי הטלוויזיה השטוחים, כך הודיעה ביום ה' דוברת החברה.

 

מדובר בטלוויזיה בגודל 11 אינץ' המצוידת במסך OEL (ראשי תיבות של organic electroluminescent), המשולב גם בטלפונים ניידים, מחשבי כף יד, מצלמות וידאו וגאדג'טים קטנים אחרים עם צג. טלוויזיות אלה צורכות פחות אנרגיה ממסכי LCD מאחר שאינם דורשים תאורה אחורית. הם אף דקים הרבה יותר - המסך בטלוויזיה המתוכננת של סוני יהיה בעובי 0.12 אינץ' בלבד.

 

פרשנות

סוני מאמינה כי תהיה החברה הראשונה המשיקה טלוויזיית OEL. ההסתערות על הנישה החדשה מצביעה על כך שהחברה למדה את הלקח המר שספגה לפני כמה שנים, כאשר הופתעה מהתחרות בשוק טלוויזיות ה-LCD.

סוני השיבה מלחמה ובשנה שעברה נטלה את ההובלה מידי שארפ וסמסונג והפכה ליצרנית טלוויזיות ה-LCD הגדולה בעולם, על פי נתוני חברת DisplaySearch. 

 

טושיבה הודיעה כי תתחיל למכור טלוויזיות גדולות מבוססות OEL עד 2009, ברזולוציה גבוהה ונמוכה. סוני אף היא מתכננת לפתח ולשווק טלוויזיות OEL גדולות בהמשך.

 

הטעות של סוני

בשנים האחרונות נפגעה סוני מהשקעה בטכנולוגיות הלא נכונות ובזמן הלא נכון. החברה הימרה מאוחר מדי על מהפכת המסכים הדקים.

 

גם כאשר הכירה בטעותה, החברה לא השקיעה במפעל פלזמה משלה ויצרה חיבור עם פוג'יטסו והיטאצ'י, אשר היו בין הראשונות שיישמו את הטכנולוגיה הזו בשוק הקולנוע הביתי. סוני האמינה שעם שם מותג חזק כמו שלה (אנשים רבים מקשרים מיד בין המותג סוני למסכים איכותיים) לא תתקל בבעיה להתמודד עם השוק הזה.

 

זו היתה טעות. שיתוף הפעולה עם היטאצ'י לא עלה יפה והמכירות היו נמוכות מהצפוי. גם בתחום ה-LCD התמהמה סוני, והשיתוף פעולה שלה עם סמסונג הניב תוצאות שהתבטאו באיכות התמונה רק בחלוף זמן רב. רק בשנה האחרונה סוני רשמה הצלחה בולטת בתחום ה-LCD, ולאחר ארגון מחדש בחברה, היא זנחה לחלוטין את תחום הפלזמה אשר היה מאוד לא רווחי בחברה.

 

סוני הבינה שכדי להתבלט בתחום היא חייבת להשקיע בכמה אפיקים במקביל:

 

1. SXRD או LCOS. טכנולוגיה של חברת JVC (בבעלות מיצושיטה אשר מחזיקה גם במותג פנסוניק) במקור. סוני שכללה את הטכנולוגיה והייתה הראשונה שהצליחה לשלבה במקרנים קדמיים (QUALIA 004 המפורסם, ואחריו שני דגמים נוספים VW100 ו-VW50) וכן למקרנים אחוריים, אשר אינם נמכרים בארץ. היתרון המשמעותי של סוני היא ביכולתה להוזיל ולשכלל את הטכנולוגיה, ובכך הצליחה לשווק מוצרים זולים (באופן יחסי) אך איכותיים.

 

2. OLED. מדובר בטכנולוגיה מבטיחה המבוססת על יכולות הלדים האורגניים להפיק הרבה אור עם מעט מאוד בזבוז אנרגיה. בתערוכת CES האחרונה הציגה החברה מסכים דקים במיוחד (כמה מילימטר עובי!) אשר הפיקו איכות תמונה שהגדירה מחדש את המושג "מדהים".

 

החיסרון? מכיוון שהטכנולוגיה מבוססת על חומרים אורגניים, אורך החיים שלהם קצר באופן יחסי,

בעיקר בגוונים הכחולים. בעוד שמסכים כאלה מתאימים במיוחד למוצרים בעלי אורך חיים קצר מראש, כגון טלפונים סלולריים ונגנים ניידים, בקולנוע ביתי דורשים הצרכנים מסכים שיפעלו לפחות 10 שנים (למרות הגידול בקצב החלפת הציוד בבית ממוצע בשנים האחרונות).

 

3. FED. מדובר בטכנולוגיה המשלבת עבר ועתיד - כל פיקסל הוא בעצם מין טלויזיה פצפונת מבוססת שפופרת CRT (טכנולוגיה איכותית ביותר ובשלה). הטכנולוגיה הומצאה במקור על ידי Canon (כן, כן, זו מהמצלמות) ובשילוב עם טושיבה החברה קידמה מאוד את הטכנולוגיה.

 

Canon וטושיבה נתקלו בשנים האחרונות בכמה בעיות, חלקן טכנולוגיות, חלקן משפטיות (מחלוקת עם חברה שלישית על חלק מהפטנטים) וכן כלכליות - המחירים של מסכים דקים כגון LCD ופלזמה ירדו לשפל משמעותי. הרווח על מסכים דקים ככלל ירד מאוד, ובעונת החגים בסוף 2006 דיווחו רשתות וחברות רבות על הפסדים כתוצאה ממלחמת המחירים. 

 

עכשיו גילינו שסוני מפתחת טכנולוגיה ייחודית כדי לנסות וליטול מחדש את המושכות גם בתחום זה. ניכר שהארגון מחדש של החברה וההנהלה האמריקנית שינתה את אופיה והפכה אותה לחוקרת יותר, יוזמת יותר וגם מעניינת יותר מבחינה טכנולוגית.

 

איכות התמונה של המוצרים החדשים תתברר רק בתערוכות הקרובות בהן תציג החברה את המוצרים. נותר רק לקוות כי בשנים הקרובות תצמח תחרות לפלזמה ו-LCD בדמות חלופות אשר עשויות להיות זולות או איכותיות יותר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
סוני. למדה את הלקח
צילום: רויטרס
מומלצים