שתף קטע נבחר

חברת AMD פותחת סניף בישראל

עכשיו זה רשמי: AMD תפעיל סניף מקומי שישווק בישראל את מוצריה, יתמוך בערוצי ההפצה, וינסה להסביר למפתחים המקומיים מדוע המוצרים שלה עדיין טובים יותר. המנכ"ל הטרי מבטיח: AMD תמיד הייתה צעד אחד קדימה וכך זה יישאר גם בעתיד

חברת AMD הודיעה הבוקר (ג') רשמית על הקמת הסניף הישראלי שלה, ועל מינויו של דניאל דניאל (לשעבר מנכ"ל וריטאס) לעמוד בראשו.

 

על ההכנות למהלך דיווח אשתקד לראשונה כתב "ידיעות אחרונות" רועי שלומי. הצעדים המעשיים להקמת החברה בישראל ולגיוס עובדים החלו רק בימים אלה.

 

AMD ישראל תעסוק בשיווק ופיתוח עסקי מקומיים של המוצרים והטכנולוגיות של AMD העולמית. חברת טק-דטה תמשיך לשמש כמפיצה הראשית (Master Distributor) של מעבדי AMD בישראל. מנכ"ל טק-דטה, זאב יהלום, אמר ל-ynet היום: "אנחנו מקדמים בברכה את המהלך. זו הבעת אמון בחשיבות של השוק הישראלי, ואנחנו בטוחים שנפיק הרבה תועלת מפעילות הסניף הישראלי".

 

אלברטו מאצ'י, סגן נשיא ב-AMD העולמית: "חשוב לנו להחזיק ב(ישראל) נוכחות מקומית, במטרה לפעול באופן ישיר עם לקוחותינו כדי לספק להם את המענה ההולם ביותר לצרכיהם, כמו גם כדי לתמוך באסטרטגיות של מפיצינו המקומיים".

 

לעזור לספקים המקומיים

דניאל דניאל, המנכ"ל הטרי של AMD ישראל אמר לנו היום: "מטרה אחת (בהקמת הנציגות) היא לעזור למפיצי AMD בישראל, ומהבחינה הזו מצפה לנו בעיקר הרבה עבודת הדרכה. עלינו להסביר במה הטכנולוגיה שלנו טובה, מדוע השילוב בין מעבדי AMD למאיצים הגרפיים של ATI הוא הטוב ביותר...ולעזור לספקים מקומיים שמתבססים על המוצרים שלנו להגיע לתוצאות הטובות ביותר. נעבוד גם ישירות מול השוק הארגוני, מול המגזר הציבורי, הרפואי, הפיננסי ומגזרים נוספים, ומול חברות שמוכרות להם מוצרים עם טכנולוגיות של AMD, כמו HP, סאן או IBM".

 

"הסניף הישראלי גם ירכז שיתופי פעולה טכנולוגיים עם יצרנים ישראלים שבונים מוצרים עם הטכנולוגיות שלנו. יש לנו עבודה רבה בשוק המערכות המשובצות (Embedded), למשל".

 

לדברי יהלום, הביקוש למעבדי AMD בישראל נותר יציב, גם אחרי הופעת מעבדי Core 2 Duo של אינטל בקיץ האחרון. "ההצלחה הכי גדולה מבחינתנו היא בתחום השרתים, שבו הביקוש למעבדי AMD לא רק שלא ירד אלא נמצא בעלייה".

 

פרשנות: מחפשים את המפתחים

לדברי גדעון לופז, מנכ"ל חברת המחקר IDC ישראל, הנתח של AMD בשוק המעבדים הישראלי עמד נכון לסוף 2006 על כ-10.6 אחוז. זהו נתון קטן בהשוואה לעולם (קרוב ל-25 אחוז), אבל באופן מעשי השוק של AMD בישראל כפול לפחות בהשוואה למצב לפני שלוש שנים - וזה בלי להביא בחשבון ש-AMD מוכרת היום לא רק מעבדים, אלא גם מאיצים גרפיים וערכות שבבים.

 

"שוק ה-PC המקומי, שעמד אשתקד על כ-715 אלף יחידות הוא אמנם שוק קטן" אומר לופז, "אבל הוא מתקדם. בכל אופן, מה שכנראה חשוב יותר ל-AMD היא פעילות המו"פ המקומית ומידת התמיכה שלה ב-AMD".

 

"ישנם הסטארט-אפים שמפתחים לפלטפורמות שונות, ו-AMD רוצה שהם יפתחו גם עבור המוצרים שלה. מצד שני, ישנן גם חברות תוכנה כמו אמדוקס, קומברס, נייס או התעשיות הצבאיות, שמשווקות את הפתרונות שלהן בחו"ל. באופן טבעי, AMD רוצה שהפתרונות הללו ישתמשו בטכנולוגיות שלה".

 

"תמיד צעד אחד קדימה"

הבעיה המסורתית של AMD בישראל הייתה הזמינות הלא-עקבית של מוצריה. בעבר זה היה בגלל כושר הייצור המוגבל בהשוואה לאינטל, ובשנים האחרונות בעיקר כתוצאה מתופעות נקודתיות של ביקושים גבוהים. על כך אמר לנו היום דניאל דניאל כי הוא "מבטיח שיהיה מלאי זמין של כל המוצרים".

 

הביקורת העיקרית על המהלך של AMD היא שהוא הגיע מאוחר מדי. לפני שנה או שנתיים, היו לחברה גם יותר משאבים כספיים למהלך כזה וגם עדיפות טכנולוגית על אינטל. על כך השיב דניאל דניאל: "השילוב שאנו מציעים, בין מעבד מרכזי ומעבד גרפי ששניהם מפיתוח שלנו, הוא שילוב מנצח. הטכנולוגיה של AMD תמיד הייתה צעד אחד קדימה וכך זה יישאר גם בעתיד".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים