שתף קטע נבחר

הנשיא קצב הגיש בקשה להארכת הנבצרות

קצב ביקש מוועדת הכנסת להאריך את נבצרותו עד להודעה אחרת בהתאם ל'חוק יסוד: נשיא המדינה'. יו"ר הוועדה, רוחמה אברהם, אמרה ל-ynet שההחלטה האם לאשר את הבקשה תתקבל ביום ראשון

בקשתו של נשיא המדינה, משה קצב, להארכת תקופת נבצרותו ממילוי תפקידו עד להודעה אחרת, הונחה בצהריים (יום ד') בפני ועדת הכנסת. קצב הודיע על נבצרות לפני שלושה חודשים בעקבות הכוונה להגיש נגדו כתב אישום והכנסת אישרה את הבקשה. 

 

בקשת הנבצרות של הנשיא קצב

 

במכתבו כתב קצב: "בהמשך להודעתי מיום 24 בינואר 2007, בהתאם לחוק יסוד נשיא המדינה, הריני להודיעכם על הארכת נבצורתי ממילוי תפקידי, עד להודעה אחרת". לדברי אחיו של הנשיא, ליאור קצב, הוא יבקש נבצרות עד להחלטתו של היועץ המשפטי לממשלה, מני מזוז, בנוגע להגשת כתב האישום, לאחר השימוע שיערוך לו ב-2 במאי.

 

יו"ר ועדת הכנסת, ח"כ רוחמה אברהם (קדימה), אמרה ל-ynet כי היא תכנס את הוועדה כבר ביום ראשון על מנת לדון בבקשה ולהביאה לאישור, "כדי שקצב לא ישמש כנשיא בפועל כאשר עננה כזו של חשדות רובצת מעליו", כהגדרתה. ההערכה היא כי בסופו של דבר יאשרו חברי הכנסת את המשך נבצרותו של הנשיא.

 

ההחלטה על הגשת הבקשה התקבלה אתמול אחר הצהריים בתום התייעצות פנימית של הנשיא ומקורביו, בהם גם פרקליטיו. עו"ד אברהם לביא, אחד מפרקליטיו של הנשיא, אמר לynet: "הנשיא החליט - בהתאם להתחייבותו לבית המשפט העליון - להמשיך את תקופת הנבצרות.

 

"ואולם במבט לאחור, לאחר שעיינו בכל חומר החקירה, פרקליטי הנשיא - יחד איתי - תמימי דעים כי הנשיא היה צריך להמשיך לכהן בתפקידו ולא לבקש נבצרות. אנחנו סבורים שהיינו יכולים להגן על תפקידו בוועדת הכנסת ובבג"ץ, וזאת לאור העובדה כי חומר החקירה מחורר ככברה".

 

הדיון הקודם שבו אישרה ועדת הכנסת את הנבצרות היה סוער ביותר. אחדים מבין חברי הוועדה סברו כי יש להדיח את הנשיא ולא לאשר את נבצרותו, ואחרים – שדעתם התקבלה בסופו של דבר – סברו כי יש לאשר את בקשתו של הנשיא לנבצרות. תהליך ההדחה שהתנהל בד בבד הסתיים בלא כלום.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הנשיא קצב. מאריך את הנבצרות
צילום: חגי אהרון
צילום: גיל יוחנן
ח"כ אברהם. החלטה ביום א'
צילום: גיל יוחנן
מומלצים