אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

הקטל בכביש

אתה לא רוצה להיות הבא בתור באדיבות: הצלה יו"ש- סניף הר חברון
אתה לא רוצה להיות הבא בתור באדיבות: הצלה יו"ש- סניף הר חברון
 
 


אפליקציית השוואת מחירים בתיירות
 

1,000 צעירים מתים מדי יום בדרכים

קראו שוב את הכותרת. אלף צעירים בין גיל 10 ל-25 נהרגים מדי יום בכבישי העולם. לפחות בארגון האומות המאוחדות החליטו לעשות משהו

ynet
פורסם: 23.04.07, 10:36

1.2 מיליון בני אדם מתים מדי שנה בתאונות דרכים. לפיח נתוני ארגון הבריאות העולמי, עד שנת 2015, תאונות יהיו הסיבה העיקרית למוות ולנכות בילדים בגילאי 5-14 - לפני איידס, מאלריה ושחפת. ובכל זאת, מעט מדי תשומת לב עולמית מוקדשת לתאונות דרכים, ומעט מדי מאמצים נעשים כדי לצמצם את היקף ההרוגים והפצועים. עד עכשיו.

 

היום (ב') מתחיל "שבוע הבטיחות בדרכים" הראשון של ארגון האומות המאוחדות. תחת הסיסמה "בטיחות בדרכים אינה תאונה" (באנגלית זה נשמע יותר טוב

- Road Safety is No Accident), ייערכו ארועים שונים במדינות רבות ברחבי העולם, בהשתתפות פוליטיקאים, ספורטאים ומובילי דעה.

 

הדגש של שבוע הבטיחות יושם על "משתמשים צעירים" - נהגים, הולכי רגל ונוסעים בגילאי 10-25. על פי נתונים של ארגון הבריאות העולמי (WHO), תאונות דרכים הן הגורם הראשון במעלה למוות בקבוצת גיל זו - מדי יום, תאונות דרכים גובות את חייהם של יותר מ-1,000 צעירים.

 

ההחלטה לקיים שבוע עולמי לקידום נושא הבטיחות בדרכים התקבלה ב-2005, על ידי האסיפה הכללית האו"ם. בהודעה מוקלטת שתלווה את השקתו של קמפיין הסברה עולמי של האו"ם, מצהיר ראש ממשלת בריטניה טוני בלייר: "בכל דקה של כל יום, ילד נהרג או נפצע קשה בתאונת דרכים. זה נהיה ברור יותר ויותר שתאונות דרכים פוגעות במאמצי הפיתוח שכולנו מנסים להשיג".

 

למאמצי ההסברה מצטרף גם מיכאל שומאכר, שבע פעמים אלוף העולם בפורמולה 1: "תאונות דרכים הורגות בקנה מידה של מאלריה או שחפת, אבל הקהילה הבינלאומית טרם התעוררה והכירה בבזבוז הנוראי הזה של חיי אדם". גם בלייר וגם שומאכר מביעים את תמיכתם באחת ההצעות האופרטיביות של האו"ם, בדבר כינונה של מועצה בינלאומית שתנסה להתמודד עם הקטל בדרכים.

 

ומה קורה בישראל? נדמה ששבוע הבטיחות בדרכים של האו"ם לא נקלט על מסכי המכ"ם של שר התחבורה שאול מופז או אנשי משרדו. עובדה מפתיעה, לנוכח המאמצים של השר לעורר הד תקשורתי לנושא הבטיחות בדרכים. אולי עד שבוע הבטיחות של 2008, מישהו שם יתעורר ויזכור "לשים אותנו על המפה".

 


תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה    שמירהשמרו כתבה  

 
 


 
חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
רכילות
וידאו
הוט
רשת
כלכליסט
משחקים
מקומי
קהילות
אינדקס
לאישה
לימודים
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
לאתר הסלולרי
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
קטלוג אופנה
יחסים
קהילות
אנציקלופדיה
Israel News
ירוק
לאשה
דילים
כולסטרול
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
משחקים
mynet
זולי הקיפוד
מוסכים
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
מחירון דירות
רכב חדש
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
מפות
עברית.evrit
מחירון שיפוצים
דירות חדשות

בית המערכות מקבוצת ידיעות אחרונותRealCommerce - ניהול תוכןTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"ם
as15-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©