פורצי רכב תועדו ונתפסו בכנסיית כפר נחום
תלונות חוזרות ונשנות על פריצות באזור הצפון הובילו את המשטרה להציב מארב בכנסיית כפר נחום בסמוך לכנרת. ארבעה חברי כנופיה שהחלו לפרוץ למכוניות במקום נתפסו בשעת מעשה. בעבר כבר ריצו עונשי מאסר
שוטרי משטרת טבריה הצליחו לשים את ידם על חברי כנופיה שעל פי החשד פרצו לבתי מגורים, כלי רכב ומשקים חקלאיים באזור הצפון. בסרט וידאו שהגיע לידי ynet נראים ארבעת חברי הכנופיה כשהם פורצים למכונית ליד הכנסייה בכפר נחום, סמוך לכנרת. מפקד תחנת המשטרה בטבריה, סגן ניצב אילן סרדל, הביע תקווה שבעקבות המעצר תירשם ירידה ניכרת במספר הפריצות באזור.
משטרת המחוז הצפוני עקבה אחרי חברי החוליה בגילאי 25-32 מהכפר טובא זנגריה מזה זמן. לפני מספר ימים הגיעו תלונות על פריצות לכלי רכב בסמוך לכנסייה בכפר נחום, בשעת המיסה שהתקיימה שם בימי ראשון.
משטרת טבריה הקימה במקום מארב, בפיקודו של קצין המודיעין והבילוש של התחנה, פקד אייל גביש. השוטרים הציבו במקום מכונית שבתוכה תיק כפיתיון, והמתינו במשך כשבוע וחצי עד שחברי הכנופיה הגיעו לשם. באחד מערבי השבוע בו התקיימה בכנסייה תפילה, הבחינו השוטרים בדמויות חשודות. ארבעת חברי הכנופיה צולמו על ידי השוטרים כששניים מהם הוצבו על שפת הכנרת כשומרים, ושניים אחרים התקרבו למכונית, ניפצו את השמשה והוציאו ממנה רדיו דיסק.
לאחר מכן עברו הפורצים לכלי רכב אחר, הניחו תחתיו את המכשיר שנגנב וחזרו למכונית שאליה פרצו, בניסיון להניע אותה. בשלב זה נשמע גביש כשהוא נותן הנחיה ברשת הקשר, לבצע את המעצר. חברי הכנופיה שהבינים כי נלכדו, ניסו להימלט וזינקו מעל חומה בגובה שני מטר, אך לבסוף נתפסו.
בחקירתם הודו שני החשודים שהופקדו על השמירה בחשדות המיוחסים להם. שני חשודים נוספים, מנהיגי הכנופיה, טענו בכל תוקף כי לא מדובר בהם. "למרות שהראנו להם את הסרט חזר אחד מהם וכי מדובר באחיו התאום", מסר גביש.
בית משפט השלום בטבריה האריך את מעצרם של ארבעת חברי הכנופיה, שריצו בעבר תקופות מאסר ממושכות בעוון ביצוע עבירות שונות.
במשטרה דורשים כעת מראשי הכנסיה להציב מצלמות אבטחה שיפעלו במעגל סגור 24 שעות כדי למנוע פגיעה נוספת במתפללים ובמבקרים במקום.
