שתף קטע נבחר

קרטושקע. הדור השלישי

ל"ג בעומר מגיע, אבל השנה לא צריך להסתפק בתפוח אדמה שרוף. תמי סירקיס-אקרמן מציעה לכם לגוון עם תפוחי אדמה ממולאים בהפתעת גבינות וסלמון מעושן

 

תפוחי אדמה ממולאים בגבינה ובסלמון מעושן

מתכון של תמי סירקיס-אקרמן

 

המרכיבים:

8 תפוחי אדמה גדולים, נקיים אבל לא קלופים

1/2 חבילה (סה"כ 250 גרם) גבינה לאפייה ("כנען")

1 חבילה (200 גרם) פתיתי גבינה צהובה ("עמק")

100 גרם פתיתי גבינת פרמזן

150 גרם סלמון מעושן, פרוס דק

1/2 כוס פירורי לחם או פירורי גריסיני

מלח, פלפל שחור

מעט תימין, אורגנו

50 גרם חמאה

 

אופן ההכנה:

  1. אופים מראש תפוחי אדמה בכלי חרס עם כוס מים למשך כשעה בתנור.
  2. מערבבים בקערה את הגבינות ומוסיפים את פרורי הלחם. מתבלים במעט תימין, אורגנו,מלח ופלפל (אפשר להוסיף גם פפריקה).
  3. חוצים את תפוחי האדמה ומוציאים בכף חלק מהתוך, כך שתיווצר גומה בקוטר של 3 ס"מ.
  4. מרפדים את תחתית הגומות בפרוסות סלמון מעושן וממלאים את תפוחי האדמה בתערובת הגבינות.
  5. מניחים חצי תפו"א ממולא על נייר אפייה ומעליו את חציו השני, מפזרים מסביב מתערובת הגבינות ומניחים מעל מעט חמאה. עוטפים את הכל בנייר האפייה, עוטפים שנית ברדיד אלומיניום ומהדקים היטב (אותה פעולה לכל תפו"א בנפרד).
  6. אופים את תפוחי האדמה במדורה או בתנור, שחומם מראש לחום בינוני-גבוה, למשך כשעה. בודקים אחד, כדי לוודא שתפוח האדמה רך. אוכלים חם.

 

בחסות "השף הלבן ". יש שאלות? זקוקים להבהרה? לחצו כאן .

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
להכין בבית, לזרוק למדורה
צילום: אבי כהן
מומלצים