שתף קטע נבחר

אמנסטי אינטרנשיונל: סין עדיין מפרה זכויות אדם

דו"ח שפרסם היום ארגון זכויות האדם אמנסטי אינטרנשיונל טוען כי סין לא עמדה בהתחייבויות שנטלה על עצמה כאשר קיבלה את הזכות לארח את המשחקים האולימפיים בבייג'ינג ב-2008. הארגון טוען כי במקביל לרפורמות הקלות שערכה בהוצאות להורג ובמגבלות על התקשורת הזרה, הורחב השימוש במעצר מנהלי והוחמר הפיקוח על התקשורת המקומית ועל האינטרנט

סין לא עמדה בהתחייבויותיה לשפר את מצבן של זכויות האדם במדינה לקראת אולימפיאדת בייג'ינג 2008 - למרות הרפורמה שביצעה בעונש המוות ועל אף החירות הגדולה יותר שממנה נהנים עיתונאים זרים. כך נכתב בדו"ח שפרסם היום (ב') ארגון זכויות האדם אמנסטי אינטרנשיונל.

 

בדו"ח ציין הארגון שורה ארוכה של הפרות זכויות אדם - בהם השימוש הנרחב שעושה המשטרה במעצר מנהלי כלפי פעילי זכויות אדם, והאמצעים החדשים שבהם משתמשות הרשויות במדינה כדי להגביל את התקשורת המקומית ולצנזר את האינטרנט.

 

לטענת הארגון, שמושבו בלונדון, השינוי שעשתה בייג'ינג בתחום עונש המוות - העברת הנושא לתחום סמכותו של בית המשפט העליון במדינה - וההקלה במגבלות שהוטלו על עיתונאים זרים הם שינויים מבורכים. "למרבה הצער, במקביל לשינויים אלה, הורחב השימוש במעצר מנהלי והוחמר הפיקוח על התקשורת במדינה ועל האינטרנט", נכתב בהודעה שפרסמה קתרין בייבר, סגנית מנהל סניף אסיה של הארגון.

 

השלטונות הסינים לא הגיבו על הדו"ח החדש. בעבר, גינתה סין דו"חות קודמים שפרסם הארגון על אודותיה, וטענה כי היא עומדת בדרישות שלהם התחייבה כאשר ביקשה לארח את המשחקים האולימפיים.

 

הדו"ח קרא לוועד האולימפי העולמי לדחוק בבייג'ינג לשפר את מצב זכויות האדם במדינה - בייחוד בתחומים הקשורים לאולימפיאדה. "הוועד האולימפי לא צריך להסכים לאולימפיאדה שמוכתמת בהפרות זכויות אדם - בין אם מדובר במשפחות שמפונות בכוח מבתיהם כדי שניתן יהיה לבנות על אדמתם אצטדיוני ספורט - או מספר הולך וגדל של פעילי שלום שהושמו במעצר בית", כתבה בייבר.

 

מרבית הבעיות שנכללות בדו"ח אינן חדשות, ומדובר בחוליים שקיימים בסין זה שנים. עם זאת, כאשר ניגשה סין למכרז לבחירת העיר המארחת למשחקים האולימפיים של 2008, הבטיחו שליטי המדינה לוועד האולימפי כי האולימפיאדה בבייג'ינג תוביל לשיפור מצבם של זכויות האדם וחופש הביטוי במדינה.

 

מהוועד האולימפי נמסר כי הם עדיין מצפים שבייג'ינג תעמוד בדיבורה. בכירי הארגון סיימו לפני ימים ספורים ביקור בן שבועיים במדינה שם נפגשו עם הממשלה הסינית, והם מסרו כי הם זקוקים לזמן כדי להגיב על הדו"ח של אמנסטי. "ברור שמדובר בדו"ח מקיף - ואנחנו רוצים להעמיק בו לפני שנגיב", אמרה דוברת הוועד האולימפי, ג'יזל דיוויס.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הכנות לקראת האולימפיאדה
צילום: איי פי
מומלצים