שתף קטע נבחר

15 חודשי מאסר לנהג משאית שהרג גבר ואשה

ביוני 2006 פגע נהג המשאית, משה דהרי, בהדר כץ ואייל חזרי שסייעו לרוכב אופנוע שנתקע ליד יבנה. השניים נהרגו במקום. השופטת כתבה בגזר הדין: יש צורך בענישה הרתעתית

15 חודשי מאסר בפועל נגזרו היום (א') בבית המשפט לתעבורה ברמלה על נהג המשאית משה דהרי (38), שגרם למותם של גבר ואשה בתאונת דרכים שאירעה בכביש אשדוד-תל אביב ליד מחלף יבנה ביוני 2006.

 

מבדיקת המשטרה התברר שרוכב האופנוע עצר בצד הדרך בעקבות תקלה מכנית באופנוע. חברתו של האופנוען הדר כץ (24) מקריית מוצקין הגיעה למקום כדי לסייע לו, ובמקביל הוזמן למקום גרר בו נהג אייל חרזי (25) מפתח תקווה. זמן קצר לאחר מכן נהג משאית שנסע בכביש התנגש בהם בעוצמה. בעקבות ההתנגשות פרצה דליקה במכונית הפרטית, והנהגת נשרפה למוות. חרזי נדרס למוות על ידי המשאית.

 

בתחילת המשפט כפר דהרי בכתב האישום שהוגש נגדו. אך לאחר שנשמעו שלושה עדי תביעה, בחר הנאשם לחזור בו מכפירתו ולהודות באשמה. במהלך המשפט סקר התובע את עברו התעבורתי של הנאשם, הנוהג משנת 1986 וצבר לחובתו 13 הרשעות קודמות. התובע, עו"ד ניר שניידרמן, חידד עובדת היות הנאשם נהג מקצועי, הנוהג על רכב מסוג משאית, ולטעמו חלה על הנאשם חובת זהירות מוגברת, שכן כל הרשעה, ולו הרשעה מסוג ברירת משפט, כאשר הינה מבוצעת על משאית שהינה כלי משחית הינה פוטנציאל לתוצאות הרות אסון.

 

מנגד טען עורך דינו של נהג המשאית, כי עברו התעבורתי של הנאשם אינו עבר מכביד ויש בו כדי להעיד על נהיגתו הזהירה של הנאשם. עוד טען הסנגור, כי במקרה הזה "היו גורמים שהיה בהם להחיש את האירוע, שכן רוכב האופנוע בחר להעמיד האופנוע במקום מסוכן , תוך תחושה 'שיהיה בסדר'. הרי שבמקרה דנן, יש לייחס לנאשם 'תגובה מאוחרת', זאת מבלי לשלול רשלנותו של הנאשם". הסנגור ביקש להטיל על דהרי תקופת מאסר קצרה ואף על דרך עבודות שירות.

 

בגזר הדין כתבה שופטת בית משפט לתעבורה ברמלה, שלהבת קמיר-וייס: "לאחר שבחנתי היטב טיעוני בא כוח הצדדים המלומדים, ושקלתי מחד - נסיבותיו האישיות של הנאשם, הודייתו של הנאשם, עברו התעבורתי הקל יחסית ועובדת העדר עבר פלילי, ומאידך – תוצאותיה הקשות של התאונה – שני הרוגים ופצוע קשה - השבר הנוראי שאין לו מרפא, אשר פקד את משפחות הקורבנות והצורך בהיות הענישה ענישה הרתעתית, אשר מעבר להרתעתו של הנאשם אמורה להרתיע את כלל הנהגים ולהגביר את זהירותם במהלך נהיגתם, מצאתי לנכון, לאחר לבטים לא קלים, לגזור על הנאשם 15 חודשי מאסר בפועל". בנוסף פסלה השופטת את רשיון הנהיגה של דהרי למשך 12 שנה והטילה עליו קנס בסך 10 אלף שקלים.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נהג המשאית, משה דהרי. ארכיון
נהג המשאית, משה דהרי. ארכיון
צילום: ניב קלדרון
הדר כץ ז"ל
הדר כץ ז"ל
אייל חרזי ז"ל
אייל חרזי ז"ל
צילום רפרודוקציה: רענן בן צור
מומלצים