שתף קטע נבחר

סקירה: צמד כרטיסי לכידת וידאו

עד היום, נשלט שוק כרטיסי לכידת הוידאו וטלוויזיה עבור מחשבי מדיה בישראל על ידי חברת Hauppauge. האם שני דגמי כרטיסים חדשים מתוצרת החברות LifeView ו- AverMedia ישברו את ההגמוניה הקיימת? בדקנו

תשאלו כל משתמש HTPC (מחשב קולנוע ביתי) מה התוכנה הטובה ביותר ותקבלו אוסף של תשובות כמספר הנשאלים. אבל דבר אחד משותף ומאחד את כל המשתמשים - כרטיס הלכידה PVR150 של חב' Hauppauge. עד היום שולטים, הוא ואביו ה-PVR250 כמעט בכל מערכת HTPC ביד רמה. ולא בחסד כי אם בזכות האיכות המצויינת, התמיכה הכמעט

מוחלטת בכל התוכנות ב"שוק" והקידוד האיכותי של אות הוידאו, בחומרה, לקבצי MPEG2.

 

אומנם, כרטיסי PVR אחרים קיימים והיו קיימים זמן רב אך חלקם לא יובאו בצורה מסודרת - כמו ה-ATI Theater 550 - חלקם פשוט פחות איכותיים - כמו ה-Leadtek WinFast PVR2000 - ורובם אינם תומכים קידוד MPEG בחומרה, ולכן אינם נתמכים בתוכנות ה-PVR העיקריות.

 

עם פריחתו של שוק ה-HTPC בחודשים האחרונים לאחר השקת ה-media center של מיקרוסופט, נראה כי ניתן לרכוש את ה-PVR150 אפילו אצל הירקן שלא נדבר על מחירים נמוכים בעשרות אחוזים מהמחירים שננקבו בחנויות אך לפני מספר חודשים.

 

קיבלנו לבדיקה שני כרטיסי PVR חדשים, שמאחוריהם עומדות חברות ותיקות ומוכרות: 

 

  1. FlyDVB-T Hybrid MCE של LifeView
  2. M785 של חב' AverMedia

 

FlyDVB-T Hybrid MCE של LifeView - הערכה

לשם LifeView פינה חמה אצל חובבי מחשבים רבים, אשר בשנות התשעים של המאה הקודמת נהנו מחויית צפייה - מפוקפקת לעיתים - בשידורי טלויזיה על גבי מסך המחשב כולל אפשרות להקלטה.

 

המותג LifeView שייך לחברת Animation Technologies Inc., שמושבה בטאיוואן. החברה נוסדה בשנת 1990 והיתה מחלוצות לכידת הוידאו. היא עוסקת בפיתוח וייצור פתרונות וידאו ומולטימדיה לחברות, לקוחות פרטיים ולשוק ה-OEM - כרטיסי לכידה אנלוגיים, דיגיטליים ומשולבים בתצורות PCI ו-USB ומוצרים משלימים נוספים.

 

מה בערכה?

הכרטיס עצמו דגם LR323 בתצורת Low Profile, כולל טיונר טלויזיה אנלוגי ודיגיטלי

ורדיו של חברת Philips ומקודד MPEG-2 הכולל 32 מ"ב זכרון דגם XCodeII של חברת Vixs. הכרטיס כולל חיבורי אנטנה דיגיטלית/אנלוגית וחיבור אנטנה לרדיו. בנוסף חיבורי וידאו/אודיו ללכידה אנלוגית בתצורת מחבר עם שבעה פינים.

 

יחד עם כרטיס הלכידה הגיע כבל וידאו-אודיו הכולל כניסות S-Video ו-Composite וכן כניסות אודיו סטריאופוניות - ימין ושמאל. כל הכניסות מתכנסות לכדי מחבר שבעה-פינים (MiniDin-7pin) המתחבר לכרטיס הלכידה עצמו.

 

בנוסף קבלנו אטם-מתכת (Bracket) אחד למארזי Low Profile ו-אחד למארזים "רגילים" בגובה מלא, דיסק התקנה, אנטנה עבור קליטת שידורי DVB-T (שידורים דיגיטאליים דרך אנטנה), אנטנה לקליטת שידורי רדיו וכן מתאם בין חיבור אנטנה עם הברגה לחיבור ללא הברגה.

 

M785 של חב' AverMedia - הערכה

AverMedia - חברה טאיוואנית ותיקה שנוסדה ב-1990 והתבססה בתחומי תיעוד מסמכים ע"י צילום, ממירים ממחשב לטלויזיה, טיונרים לטלוויזיה ומערכות בטחון המשלבות הקלטה ממצלמות. כרטיסים והתקני לכידה מבית היוצר שלה נפוצים מאד ונמכרים מזה שנים רבות בארצנו. כיום עוסקת החברה בכל הקשור למולטימדיה, מצגות ואבטחה.

 

מה בערכה?

הכרטיס עצמו דגם M785 בתצורת Low Profile, כולל טיונר טלויזיה ורדיו אנלוגיים ומקודד MPEG-2 של

חברת Conexant וזיכרון (אגב, זהו אותו מקודד ותיק הקיים גם בכרטיסי PVR150/250 של Hauppauge).

 

יחד עם כרטיס הלכידה קבלתי כבל וידאו-אודיו הכולל כניסות S-Video ו-Composite וכן כניסות אודיו סטריאו - ימין ושמאל. כל הכניסות מתכנסות לכדי מחבר 7-פינים (MiniDin-7pin) המתחבר לכרטיס הלכידה עצמו. כמו לכרטיס מבית LifeView, ניתן לקבל את הכרטיס עם Bracket למארזי Low Profile או Bracket למארזים "רגילים" בגובה מלא.

 

איך בדקנו?

הכרטיסים נבדקו על גבי מערכת מחשב אחת - כל אחד בתורו. 

 

להלן מפרט מערכת הבדיקה:

 

לוח אם של חברת MSI מבוסס ערכת שבבים NForce 430 של NVIDIA, מעבד AMD 3800X2 תושבת 939, שני ג"ב זכרון, כרטיס מסך מבוסס 7600GS של NVIDIA ומערכת הפעלה Vista Ultimate. המערכת חוברה למסך LCD של חברת Samsung דגם SyncMaster 930B.

 

הכרטיסים נבדקו בתוכנת Vista Media Center ובתוכנת SageTV. הבדיקה כללה הקלטות רבות וארוכות ממקורות שונים - חלקן מממיר של חברת YES דגם 3100 וחלקן דרך מכשיר DVD של חברת LG - חלקן בכניסת ה-S-Video וחלקן בכניסת ה-Composite.

 

FlyDVB-T Hybrid MCE של LifeView - ביצועים

התקנת הכרטיס עברה בצורה חלקה ואף ללא צורך בשימוש בדיסק הדרייברים לצורך ההתקנה. לאחר התקנת הכרטיס פיזית ע"ג לוח האם והפעלת המחשב מחדש, מערכת ההפעלה זיהתה אותו ודאגה, אוטומטית, ל"הוריד" את הדרייברים האחרונים משום שהדרייברים לא כלולים במערכת ההפעלה עצמה.

 

התהליך ערך מספר דקות ובסופו הותקן הכרטיס ללא בעיות מיוחדות. גרסת הדרייברים תאמה את הגירסה

האחרונה שהועברה על ידי היבואן.

 

ההגדרה הראשונית ב- Media Center עברה ללא בעיות מיוחדות - הכרטיס זוהה ככרטיס טלוויזיה חדש, הטיונר זוהה נכון ואפשר בחירת "ישראל" לצורך קביעת שיטת השידור - PAL.

הכרטיס חובר לממיר וכן ל-DVD דרך כניסות ה-SVIDEO וה-COMPOSITE. הטיונר עצמו לא נבדק.

 

לפני שהתחלנו לצפות בשידור חי  בפעם הראשונה, הציפיות שלנו מהכרטיס, בעיקר בגלל ה"היסטוריה המשפחתית" - היו נמוכות מאד. טעינו. התמונה היתה חדה מאד, ללא רעשים ופשוט היממה אותנו. הצבעים היו מצויינים, הבהירות והניגודיות הצטיינו, ללא צורך בכיוונון כלשהו. בסך הכל התרשמנו מאד לטובה מאיכות התמונה.

 

ההפתעה ב-Sage 

לאחר ההתרשמות הראשונית, החלטנו לבדוק האם הכרטיס נתמך ב-SageTV גירסה 6 תחת מערכת ההפעלה Vista. להפתעתי הוא נתמך בצורה מלאה -החיבור האנלוגי וגם הדיגיטלי (שאינו רלוונטי לישראל בתקופה הנוכחית). גם ב-SageTV הקונפיגורציה היתה פשוטה ואיכות התמונה המשיכה להרשים לטובה.

 

זמן התגובה, הכולל קידוד הווידאו ופריסתו בשנית לצפייה, היה קצר יחסית: כשנייה אחת בלבד. מה שמאפשר "זפזופ" מעט מהיר יותר מה-PVRx50 (בכשניה לערך). כמובן שצריך להוסיף לזמן העברת הערוץ בממיר, את הזמן שלוקח למשדר האינפרה אדום (בלסטר) לשדר את קוד הערוץ המבוקש ולממיר להעביר ערוץ (עוד כשתיים עד שלוש שניות).

 

הגודל קובע 

לכרטיסי ה-PVR של Hauppauge יש נטיה מרגיזה להתחממות. ישנם מקרים, כאשר המארז אינו מאוורר היטב, שהתקנת שניים או יותר כרטיסי PVRx50 בחריצי הרחבה צמודים גורמת להם להתחממם יתר על המידה ולהפסיק לתפקד. לכן, לאחר כ-שעה וחצי של הקלטה רצופה בדקנו את כרטיס ה-PVR של LifeView. הוא היה חם אך רחוק מההתחממות האופיינית ל-PVRx50. לטובתו משחק הגודל הקטן יחסית והעדר הטיונר הגדול האופייני לכרטיסי PVR אשר חוסם את סילוק החום מהכרטיס.

 

ברם, הכרטיס של LifeView עוד טרם משווק בישראל - לפחות לא בחצי השנה הקרובה. הגירסה שתגיע לישראל, תהיה מעט שונה, ללא המודול הדיגיטלי של תקן DVB-T.

 

M785 של חב' AverMedia - ביצועים

התקנת הכרטיס תחת מערכת ההפעלה Vista צריכה היתה להיות פשוטה אף יותר מהכרטיס של LifeView היות והדרייברים לכרטיס קיימים במערכת ההפעלה והוא מזוהה מייד על ידה. ואכן, ההתקנה היתה קלה ומהירה מאד.

 

אבל - בזמן ההתקנה וההגדרה הראשונית, שמנו לב כי פס הקול אינו נשמע. ניסיתי להתקין את הדרייברים מחדש - דרך קובץ חיצוני. התוצאה היתה שכרטיס הקול של לוח האם  "נעלם" מהמערכת, בנוסף מערכת ההפעלה לא זיהתה את כרטיס הקול על הלוח כלל, ולא יכולנו להתקינו מחדש. לאחר נטרול הדרייברים של כרטיס ה-M785, מיד זוהה מחדש כרטיס הקול והותקן מחדש.

 

לאחר שהפעלנו מחדש את הדרייבר של כרטיס ה-M785 הכל חזר למקומו בשלום - כרטיס הקול היה מותקן וכן כרטיס ה-PVR. לדעתנו מדובר בהתנגשות מסוימת בין הדרייברים של כרטיס הקול לכרטיס ה-PVR.

 

לאחר העיכוב הראשוני בהתקנה, הכרטיס זוהה בצורה תקינה מול Vista וגם מול SageTV ותוך זמן קצר התחלנו לצפות בשידור חי. האיכות - מצויינת ומקבילה לכרטיס של LifeView.

 

כרטיס ה-M785 של AverMedia משתמש באותו מקודד MPEG הנמצא בשימוש בכרטיסי ה-PVRx50 של Hauppage. למרות זאת, זמן התגובה מהיר יותר ומקביל לזה של כרטיס ה-LifeView והוא פחות מתחמם - לדעתי בזכות המבנה הקטן יותר וללא טיונר החוסם את זרימת האויר.

 

השוואת קטעי וידאו ותמונות

בהשוואה בין כרטיסי ה-PVR השונים בסקירה זו השתמשנו ב-"קאזינו רויאל" של ג'יימס בונד ו-XXX 2. כל הקטעים המוקלטים נצפו במקביל בנגן VLC. ההקלטות נעשו באיכות גבוהה של 3 גיגה בייט לשעה.

 

קשה מאד היה להבדיל בין הקטעים המוקלטים בכרטיסים השונים אולם ההרגשה הראשונית היתה של
באדיבות hometheater
חדות ופירוט טוב יותר בכרטיס ה-LifeView לעומת ה-AverMedia. בדיקה של מספר פריימים זהים מתוך הקטעים המוקלטים מראה כי אכן יש הבדל, אך הוא קטן מאד.

 

לסיכום, אהבנו מאד את התמונה שהפיקו שני הכרטיסים וההבדלים ביניהם היו קטנים עד בלתי מורגשים, אולם למרות זאת, בצפייה, התמונה של ה-LifeView נראתה חדה יותר, מלאה יותר בפרטים ומאוזנת יותר מבחינת התאורה.

 

שאלת השאלות היא איך יתמודדו הכרטיסים החדשים הללו מול "מלך" עולם ה-HTPC בשנים האחרונות - ה-PVRx50. בדקנו מספר תמונות מול ה-PVR250 של Hauppauge הנחשב ע"י רבים לאיכותי כמו ה-PVR150 ויש הטוענים שאף מעט יותר.

 

תמונה זהה זו שבצד, מראה את ההבדל בין ה-LiveView לבין ה-PVR250 ניתן מייד להבחין ברמת פירוט גבוהה יותר ב-LifeView, בחדות גבוהה יותר ובתחושה תלת-ממדית חזקה יותר מה-PVR250. 

 

סיכום ומסקנות

בישראל, בה לא ניתן כיום לקלוט ערוצי טלויזיה בצורה ובאיכות דיגיטלית ישירות מהלויין (למעט ערוץ 2, 10, וערוץ הכנסת) שימוש בכרטיסי PVR תוך הקלטה אנלוגית מהווה את הבסיס של כל HTPC מקליט. ולכן, איכות כרטיס הלכידה ואיכות התמונה המתקבלת בהקלטה דרך חיבור S-VIDEO ו/או COMPOSITE מהווה בסיס חשוב ביותר.

 

לפני שנגזור את דינם של הכרטיסים שנסקרו, חייבים לזכור מספר גורמים נוספים שלא נבדקו, אך עדיין חשוב לקחת אותם בחשבון: יש עדיין בעיות של התנגשות דרייברים (כפי שקרה אצלנו) ומקרים נוספים של תקלות הקשורות לדרייברים אולם יש לצפות לדרייברים טובים יותר עם הזמן ואולי גם לאיכות תמונה טובה יותר.

 

למי שמתכנן להרכיב מערכת HTPC, צריך לבדוק ספציפית לכל תוכנת HTPC האם הכרטיסים נתמכים בה? מהי רמת האמינות לאורך זמן של הכרטיסים החדשים הללו? - כרטיסי ה-PVRx50 אמינים מאד ועובדים שנים ללא תקלות וכן בעלי תאימות גבוהה למערכות הפעלה אחרות, כמו Windows XP ולינוקס.

 

לדעתנו, ניתן כבר עכשיו להמליץ על שני הכרטיסים החדשים שנסקרו לכל חובב HTPC. היות והכרטיס היחיד שניתן לרכוש כיום בארץ, מבין השניים שנסקרו, הוא ה-AverMedia M785, בתמחור נכון, הוא בהחלט יהווה ל-PVR150 של Hauppauge תחרות ראויה.

 

מחירים:

 

M785 של חב' AverMedia : כ-500 ש"ח. להשוואת מחירים בערוץ הקניות לחצו כאן

 

FlyDVB-T Hybrid MCE של חב' LifeView: המחיר לצרכן טרם פורסם בעת כתיבת הכתבה.

 

עוד ב-hometheater: חברת Nvidia יוצאת עם פיתרון הולם לניגון Blu Ray / HD DVD במחשב

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
תמונה חיה יותר מהכרטיס המוכר. ההשוואה
באדיבות hometheater
hometheater.co.il
מומלצים