שתף קטע נבחר

היועץ המבצעי של חיזבאללה

נרדף או בוגד? החומרים שהציגו שירות הביטחון הכללי והמשטרה מבססים תמונה קשה נגד חבר הכנסת לשעבר עזמי בשארה. הוא ידע שהוא מסייע לאויב, הוא קיבל משימות מאנשי החיזבאללה, בג"ץ אישר לצותת לו - והוא נמלט כי ידע שייכשל בהוכחת חפותו. ועכשיו המבחן הוא של הנהגת ערביי ישראל

הסרת צו איסור הפרסום עדיין איננה מאפשר לנו לקבל מידע מלא על החשדות המיוחסים לחבר הכנסת לשעבר עזמי בשארה. השב"כ והמשטרה טוענים שיריעת המעשים והחשדות רחבה וחמורה הרבה יותר ממה שחשפו. אולם הם מעדיפים, כנראה ,שלא לפרט מעבר למה שבשארה יודע - כדי לא לחשוף את מקורותיהם וכדי שיוכלו להמשיך את החקירה אם וכאשר בשארה יחליט לחזור.

  

אי לכך, לתקשורת ולציבור בישראל אין דרך לבחון את הראיות שעליהן מבססים שלטונות אכיפת החוק בישראל את חשדותיהם נגד בשארה. אבל ישנן כמה עובדות נסיבתיות המעניקות אמינות, לכאורה, לחשדות.

 

ראשית, העובדה שבג"ץ אישר את האזנות הסתר לח"כ בשארה וחזר ואישר אותן כמה פעמים. כל שלושה חדשים חידש בג"ץ את האישור, כנראה

על סמך הממצאים שעלו מההאזנות. שנית – החקירה התבצעה בפיקוח צמוד של היועץ המשפטי לממשלה ושל פרקליט המדינה. יתרה מזאת. צוות של פרקליטות המדינה ליווה את החקירה באופן שוטף וצמוד.

 

שלישית – אי אפשר שלא להתרשם מהציטוטים הישירים מתוך שיחות שבשארה ניהל עם גורמים זרים תוך כדי הלחימה, שפרטים מתוכו נמסרו בצמצום לפרסום. מתוכן השיחות שלהן צותתו, ברור שהוא ידע היטב שהוא עובר על חוקי מדינת ישראל, באופן שמעמיד בסכנה מיידית את הביטחון הפיזי של לפחות חלק מאזרחיה. על סמך היכרותו את הציבור הישראלי ורגישויותיו, הוא יעץ לחיזבאללה היכן למקד את הפגזותיו ברקטות באופן שישיגו את האפקט הפסיכולוגי והפיזי הגדול ביותר.

 

יתרה מזו: הוא העריך מה יהיה האפקט של הפגזות בטווחים ועל מטרות שונות ויעץ לאנשי הקשר שלו כיצד להעצים אותו. הוא גם יעץ היכן לא להפגיז ואיזה מסרי תעמולה לשגר לכיוונם של ציבורים שונים בישראל. כך אפשר לחיזבאללה לייעל את האש שהמטירו על העורף הישראלי. הציטוטים מהאזנות הסתר מעידים גם שבשארה ידע שהוא מסייע לחיזבאללה לשפר את תמונת המודיעין והערכת המצב האסטרטגית שגיבש הארגון על כוונות ישראל והשפעת ההפגזות על העורף תוך כדי מלחמת לבנון השנייה. הוא, אגב, לא הכחיש את הציטוטים מפיו שהוצגו לו בחקירות.

 

רביעית - עובדה היא שבשארה עצמו, אחרי שהבין (בחקירה השנייה) את מהות החשדות נגדו בחר להישאר בחו"ל ולא להתמודד, כפי שעשה בעבר, בכנסת ובבית המשפט עם מה שיוחס לו. הוא אף נמנע מלפרט בפומבי את מהות החשדות שהיו ידועים לו היטב ובחר להתגונן בחו"ל, בתקשורת הערבית, בטענה שהוא נרדף פוליטית. כך לא מתנהג אדם חף מפשע, ובעיקר מנהיג פוליטי החייב דין וחשבון לבוחריו.

 

בשארה קיבל "משימות" מחיזבאללה

אפשר לטעון, וכנראה זה גם מה שבשארה טען בחקירתו, שכחבר כנסת ערבי לא הייה בידו מידע – ולא הייתה לו נגישות למידע - שהיה מסוגל לסייע משמעותית לחיזבאללה שעם אנשיה עמד בקשר. טענה זו מופרכת על פניה, מפני שהכנסת שבשארה היה חבר בה היא צומת מידע עיקרית במדינת ישראל, שדי להימצא בה דרך קבע כדי להיחשף למידע מסווג. כל עיתונאי מתחיל יודע שמספיק להתהלך במסדרונותיה ולשבת במזנון כדי לפגוש באקראי שרים, פקידים וקצינים בכירים ולשמוע אותם משוחחים עם חברי כנסת על נושאים רגישים. די בהתחככות ובשיחות תמימות עם חברי כנסת אחרים כדי לעמוד ממקור ראשון על הלכי רוח וכוונות.

 

יתרה מזאת. השב"כ גם טוען כי בשארה "קיבל משימות (ממפעיליו בחיזבאללה) וביצע אותן". אם נכונה טענה חמורה זו, הרי שבשארה, נוסף על שרותי היעוץ האסטרטגי והמבצעי שהעניק לחיזבאללה תוך כדי המלחמה ולפניה, עסק גם בריגול עבור הארגון. ראוי למהר ולסייג שחשד לכאורה הזה טעון עדיין הוכחה.

 

הרושם המתקבל הוא שלשב"כ ולמשטרה יש ראיות חותכות – וגם עדים - לכך שבשארה קיבל בחשאי סכומי כסף ניכרים מגורמים זרים. לא רק מחיזבאללה. המידע הקיים מספיק לכאורה כדי לחבר נגדו כתב אישום בגין עבירה על החוק

 האוסר הלבנת הון. השאלה היא לכיסו של מי זרמו הכספים בסופו של דבר. האם הם היו תשלומים שקיבל בשארה תמורת שרותיו ושילשל לכיסו או שהעביר חלק מהם לגורמים אחרים? אם כן לאילו גורמים ולאיזו מטרה? כרגע לפחות קיים חשד כבד שבשארה היה הנהנה היחיד או העיקרי מהכספים.

 

מכל אלה עולה לכאורה תמונה מטרידה של אדם שהאגו, האידאולוגיה ותאוות הבצע גרמו לו לבצע פשעים חמורים. מי שצריך להיות מעוניין יותר מכל בחשיפת האמת לאשורה הם ערביי ישראל, שבשארה הוא אחד ממנהיגיהם הבולטים. במגזר הערבי חייבים כמו בכל חברה דמוקרטית לברר אם באמת מדובר ברדיפה פוליטית - או במנהיג שסרח.

 

הגנה גורפת על בשארה, ללא בחינת העובדות עלולה להכתים את המגזר הערבי כולו. שלא לדבר על כך שמעשיו של בשארה, אם יוכחו, עלולים לאשש את הסטיגמה של גיס חמישי שמייחסים גורמים פוליטיים אחדים בישראל - שלא בצדק - למגזר הערבי כולו. מסיבות אלה מוטלת על בשארה עצמו חובה ציבורית ומוסרית להפריך את ההאשמות נגדו או להודות ולהבהיר שפעל כאיש פרטי ולא בשמו של הציבור שבחר בו.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בשארה. בג"ץ התיר לצותת
צילום: איי אף פי
עצרת למען בשארה בנצרת. להתנתק ממנו
צילום: איי אף פי
נסראללה. נתן משימות?
צילום: איי פי
מומלצים