אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

בלעדי

האלוף שטרן. בהסדר זועמים צילום: אביהו שפירא
האלוף שטרן. בהסדר זועמים צילום: אביהו שפירא
 
אילוסטרציה צילום: ישראל ברדוגו
אילוסטרציה צילום: ישראל ברדוגו
 
 


התמונות שעשו לנו את השנה
 

מאוגוסט: בני"שים לא יגוייסו לגולני וצנחנים

עליית מדרגה בעימות בין איגוד ישיבות ההסדר לאלוף אלעזר שטרן. ל-ynet נודע כי החל מהגיוס הקרוב הבני"שים לא יוכלו להתגייס לחטיבות גולני והצנחנים במחלקות נפרדות. בישיבות זועמים, מאות תלמידים כבר שלחו עצומה לרמטכ"ל "כדי שיבטל את הגזירה"

חנן גרינברג
פורסם: 03.05.07, 13:42

זעם באיגוד ישיבות ההסדר על צה"ל, בעקבות הכוונה לשנות נהלים הקשורים בגיוס הבני"שים לצה"ל. ל-ynet נודע כי, במסגרת ההיערכות לגיוס ליחידות החי"ר באוגוסט 2007, הוחלט שבני ישיבות ההסדר לא יוכלו להתגייס לחטיבות צנחנים וגולני, הנחשבות לפופולריות יותר מבין חטיבות החי"ר. כמו כן יחול שינוי בגיוס ליחידות המובחרות. לטענת גורמים בישיבות ההסדר, ראש אגף משאבי אנוש בצה"ל, האלוף אלעזר שטרן, פועל כבר תקופה ארוכה נגדם ומנסה לפגוע במסלול.

 

 

בצה"ל דוחים את הטענות ומציינים כי "מסלול ישיבות ההסדר קיבל לאורך כל השנים העדפה, ולעיתים ישנם שינויים הנובעים מצרכים שונים של צה"ל".


סיפא וספרא - הולך ביחד? (ארכיון: אי.פי)

 

באחרונה נחשף ב-ynet כי רק ברגע האחרון נפתחה מחלקה הומוגנית של בני ישיבות ההסדר בגיוס מרץ האחרון בחטיבת הצנחנים, זאת לאחר דין ודברים בין איגוד ישיבות ההסדר לבין אגף משאבי אנוש המצדד במחלקות משולבות, ומנסה להוריד את מספר המחלקות ההומוגניות. נראה שכעת המשבר בין איגוד ישיבות ההסדר לצבא חוזר - והפעם בצורה נרחבת יותר.

 

הרקע: הקרב על המחלקות המעורבות 

קצין בכיר באגף משאבי אנוש אומר כי הסיכום עם ישיבות ההסדר היה שבגיוס הקרוב ייפתחו ארבע מחלקות משולבות בחטיבות החי"ר. האיגוד השיב כי יוכל לפתוח שתי מחלקות משולבות בלבד, ויתר החיילים מבקשים להשתלב במחלקות הומוגניות. נוכח זאת נפלה החלטה בצה"ל כי המחלקות ההומוגניות לא ייפתחו בחטיבות הצנחנים וגולני "מאחר שבין כה וכה מדובר בחטיבות שבהן אין בעיית מוטיבציה, וישנם חיילים רבים שמבקשים לשרת בהן".

 

"אנו מוקירים ומעריכים מאוד את בני ישיבות ההסדר ויודעים כי תרומתם לצה"ל גדולה. אם יהיו מוכנים להיות במחלקות משולבות, נפתח להם את האפשרות הזאת גם בגולני וגם בצנחנים", הסביר הקצין הבכיר. "ישנה חשיבות רבה בשילוב דתיים וחילוניים וצריך לזכור שזהו למעשה צבא העם וכור ההיתוך של החברה הישראלית - כולם צריכים להיות יחד עם כולם ואין סיבה למחלקות הומוגניות".

 

צה"ל: זה לא ניסיון לפגוע

החלטה נוספת מתייחסת לגיוס בני ישיבות ליחידות מובחרות. עד כה איפשר צה"ל לבני ישיבות ההסדר להתחיל את שירותם ביחידות אלה ואם במהלך שמונת החודשים הראשונים הם יצאו, הם היו יכולים לחזור לשירות במסלול ישיבות ההסדר. כעת מבטל צה"ל מבטל את הנוהל הזה, וחייל שלא יתמיד ביחידה המובחרת בשמונת החודשים הראשונים ייאלץ לבצע שירות מלא שלא במסגרת ישיבות ההסדר.

 

בצה"ל מסבירים כי גם פה ישנו תיקון של החלטה קודמת, ולא מדובר בניסיון לפגוע בבני ישיבות ההסדר. הקצין הבכיר ציין כי ממילא המתגייסים לסיירות המובחרות הם חיילים עם מוטיבציה גבוהה, ומספרם של אלה שנושרים בשלב הראשון הוא נמוך מאוד.

 

גורמים בישיבות ההסדר רואים את המהלכים הללו של צה"ל בחומרה. מאות תלמידים כבר חתמו על עצומה בנושא שנשלחה לרמטכ"ל. גם ח"כ אורי אריאל שלח מכתב לרמטכ"ל, בבקשה שלא יפגע בסטטוס קוו שהיה קיים עד כה.

 


תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה    שמירהשמרו כתבה  

 
 


 
חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
רכילות
וידאו
הוט
רשת
כלכליסט
משחקים
מקומי
קהילות
אינדקס
לאישה
לימודים
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
לאתר הסלולרי
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
קטלוג אופנה
יחסים
קהילות
אנציקלופדיה
Israel News
ירוק
לאשה
דילים
כולסטרול
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
משחקים
mynet
זולי הקיפוד
מוסכים
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
מחירון דירות
רכב חדש
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
מפות
עברית.evrit
מחירון שיפוצים
דירות חדשות

בית המערכות מקבוצת ידיעות אחרונותRealCommerce - ניהול תוכןTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"ם
as24-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©