שתף קטע נבחר

תמיר: השביתה לא תפגע בבגרויות ובגיוס לצה"ל

שרת החינוך אמרה כי היא מודעת לנזק שנגרם לתלמידים כתוצאה מהשביתה המתמשכת בבתי-הספר, אך מזכירה כי בית-המשפט קבע שאין לדחות מבחנים

למרות שביתת המורים בחטיבות הביניים ובבתי הספר התיכוניים, הנמשכת לסירוגין בכל רחבי הארץ מזה כמה חודשים, אומרת היום (ה') שרת החינוך יולי תמיר כי מועדי א' של בחינות הבגרות, כמו גם גיוסם לצה"ל של בוגרי כיתות י"ב בחודשים יולי אוגוסט, יתקיימו כסדרם.

 

השרה תמיר אומרת כי למרות שהאווירה הלימודית נפגמה בבתי הספר ויש לא מעט בני נוער שנפגעו והפסידו חומר כתוצאה מההשבתה, קבע בית המשפט כי יש לקיים את הבגרויות במועדן ולא לדחות את הגיוס. "עושים עוול לתלמידים. איני יכולה להכריח את המורים ללמד באותו אופן בו הם מלמדים כשאין בהם שביתה, אך בחינות הבגרות יתקיימו כרגיל".

 

תמיר, שמשתתפת בכנס "אלימות בראי האקטואליה" באילת, הציגה מודל חדש למלחמה באלימות שנבנה בשנה האחרונה וייכנס לתוקפו החל משנת הלימודים הבאה (תשס"ח) ב-50 בתי ספר ברחבי הארץ. במסגרת התוכנית יינתנו לכל מנהל הכלים למדוד את רמת האלימות בבית ספרו בין התלמידים לבין עצמם, מצד התלמידים כלפי המורים ולהיפך. המדד ייבנה בין היתר על פי האווירה בבית הספר, האמון בין התלמידים למורים ומידת החרדה של התלמידים. בית ספר בו מדד האלימות יתגלה כגבוה יסומן כ"אדום" בעוד אלו שיזכו למדד שיעיד על אווירה טובה במיוחד יסומנו כ"ירוקים"

 

כיום, לפני יישום התוכנית, קיים מדד אווירה בבתי הספר היסודיים כחלק משאלוני בחינות המיצ"ב (מדדי יעילות וצמיחה בית ספריים), בהם מתקבלת חוות הדעת של המורים והתלמידים. למרות זאת, לדברי תמיר, מנהלי בתי ספר רבים נוהגים שלא לדווח למשרד החינוך על מקרי אלימות.

 

"פגשנו את כל מנהלי בתי הספר בארץ בשנה האחרונה וביקשנו מהם לדווח על אלימות למשרד", אמרה תמיר. "אנחנו נותנים להם את הכלים ולא רודים בהם אם אינם מצליחים לאכוף את נושא האלימות. אלימות היא תולדה של הזנחה, בית הספר אינו מבודד ומושפע מסביבה אלימה. אלימות שנכנסת לבתי הספר מיובאת כתוצאה ממצוקות שונות, משפחות הרוסות וכל מיני חסכים מצטברים". עוד אמרה תמיר כי האלימות היא תופעה כלל ארצית: "לא משנה אם מדובר בתלמידים יהודים או ערבים, בצפון או בדרום. נגע האלימות נמצא אצל כולם".

 

הנסיעה לאילת לא הצליחה להרחיק את תמיר לחלוטין ממאבק הסטודנטים. בתחילת הכנס הפגינה קבוצה קטנה של סטודנטים המוחה נגד הכוונה להעלות את שכר הלימוד ותמיר הזמינה אותם לשיחה. היא הסבירה כי בכוונתה להתחיל במסע הסברה מקמפוס אחד לשני ולשוחח באופן אישי עם כמה שיותר סטודנטים.

 

"בתוך חודש אני רוצה לעבור בכמה שיותר קמפוסים ברחבי הארץ", אמרה השרה. "אני רוצה להכיר להם את העובדות שהם אינם יודעים. אסביר להם שאנחנו לא מפריטים את ההשכלה הגבוהה והמהלך שוועדת שוחט עושה הוא מהלך חברתי.

 

"46 אלף סטודנטים משתייכים כיום לשלושת העשירונים הכי גבוהים, לעומתם רק 8700 סטודנטים משתייכים לשלושת העשירונים הנמוכים. אנחנו רוצים צדק חברתי על מנת שגם העשירונים הנמוכים יוכלו ללמוד ולהשתלב במערכת ההשכלה הגבוהה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
יולי תמיר. מבינה ללב התלמידים
צילום: גיל יוחנן
מומלצים