שתף קטע נבחר

לפחדנים: פאי קר של גבינה ותותים

לתמי סירקיס-אקרמן יש פתרון עבור אלו הפוחדים מעוגות גבינה מסובכות ומורכבות: פאי גבינה קל במיוחד להכנה עם בסיס של בצק פריך, מלית גבינה קרה וקישוט תותים

 

פאי קר של גבינה ותותים

מתכון של תמי סירקיס-אקרמן

  

המרכיבים (תבנית פאי 26-24 ס"מ):

לבצק:

1/2 1 כוסות קמח

4 כפות אבקת סוכר

1 חבילה (100 גרם) חמאה, קרה מאוד

4-3 כפות מים קרים

למלית:

1 גביע (300 גרם) תערובת מוכנה של גבינה לבנה למילוי בלינצ'סים (ראו הערה בסוף המתכון)

1 שקית פודינג אינסטנט בטעם וניל

1 מיכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 32%

1 כפית תמצית וניל

קליפת לימון מגוררת מלימון שלם

להגשה:

תותים טריים (או כל פרי טרי או משומר אחר)

 

עזרי אפייה:

נייר אפייה ושתי כוסות גריסים או שעועית יבשה

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים מראש את התנור לחום בינוני-נמוך של 175-170 מעלות.
  2. הבצק: שמים את הקמח והסוכר במעבד המזון עם להב מתכת. חותכים את החמאה לקוביות קטנות ומוסיפים. מעבדים יחד בפולסים לקבלת תערובת פירורית עדינה. מוסיפים את המים בהדרגה, עד לקבלת כדור בצק. אם הבצק מתקבל דביק ורך, כדאי לקרר את הבצק לפני הרידוד.
  3. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי אחיד. מניחים את הבצק באמצעות מערוך על התבנית וחותכים מסביב לקבלת גימור אחיד ויפה. אם רוצים, שומרים את שאריות הבצק לקישוט.
  4. לקבלת קלתית שטוחה: מניחים על הבצק נייר אפייה ומפזרים מעל גריסים או שעועית יבשה. אופים למשך כ-30 דקות, רק עד שהבצק זהוב. מסירים את הנייר עם הגריסים ואופים עוד 10-5 דקות לקבלת גוון זהוב יפה (אפשר לשמור את הגריסים או השעועית בכלי סגור לשימוש נוסף).
  5. מוציאים את הקלתית האפויה מהתנור ומצננים לטמפרטורת החדר.
  6. המלית: מקציפים בקערה גדולה את הגבינה עם השמנת, אבקת הפודינג, תמצית הווניל וקליפת הלימון המגוררת. טועמים ומתקנים את המתיקות לפי הטעם.
  7. יוצקים את המלית על הקלתית המוכנה ומחליקים למראה אחיד. שומרים בקירור עד להגשה, לפחות שעה.
  8. לפני ההגשה מעבירים את הפאי בזהירות לצלחת הגשה שטוחה ומקשטים את חלקה העליון בתותים בצורה סימטרית ויפה (אפשר גם להשתמש בפירות טריים או משומרים אחרים לפי הטעם). מגישים מייד.

 

  • הערה: לא חובה להשתמש במלית גבינה מוכנה - אפשר להכין את המלית גם עם גבינה לבנה לאפייה 5% שהוסף לה מעט סוכר לפי הטעם.

 

בחסות "השף הלבן ". יש שאלות? זקוקים להבהרה? לחצו כאן .

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
יוצקים את המלית לקלתית
צילום: לירון אלמוג
מומלצים