שתף קטע נבחר

ישי לא יאריך את החוזים של זכייני תוכנית ויסקונסין

לאחר שהכריז על כוונתו לבטל את התוכנית, מתכנן ישי לגבש תוכנית חדשה למלחמה באבטלה שתתמקד במובטלים עד גיל 45. האוצר: "זו טעות; תוכנית ויסקונסין השיגה תוצאות מצויינות"

שר התמ"ת אלי ישי לא יאריך את החוזים של זכייני תוכנית ויסקונסין במתכונת הקיימת. תוקפם יפוג ב-31 ביולי. הודעה על כך מסר היום לוועדת הכספים יועץ השר, יוסי פרחי. "עמדתו הבסיסית של השר היא שהתכנית נכשלה כישלון חרוץ. צריך לסגור את התכנית הקיימת ולפתוח חדשה", אמר פרחי.

 

הוועדה נתנה גיבוי לשר במהלך דיון סוער שבו נמתחה ביקורת חריפה על הותכנית, ובסיומו קרא היו"ר ח"כ סטס מיסז'ניקוב (ישראל ביתנו) לשר להציע בתוך 14 יום תוכנית אופרטיבית חדשה במקום הקיימת, ועד אז שלא לחתום על חוזי הפעלה חדשים. "הוועדה לא תיתן יד לתוכנית שלא יהיו בה שינויים מהותיים אשר יובאו קודם לפניה", נאמר בהחלטת הסיכום.

 

לוועדה נמסר כי ברקע מתגבשת תוכנית חדשה שמובילה ועדה בראשות מנכ"ל משרד ראש הממשלה, רענן דינור, ובהשתתפות משרדי התמ"ת והאוצר. יפרח מסר כי מדובר הפעם בפיילוט למשך שנה שיתמקד בהשבתם למעגל העבודה של מובטלים ומקבלי הבטחת הכנסה עד גיל 45. "אם במהלך השנה יתגלו סימני הצלחה ויוחזר אמון הציבור בתוכנית, ייבנו כלים להרחבת הטיפול במבוגרים יותר", אמר.

 

פרחי הדגיש כי לשר ישי אין מחויבות משפטית להאריך את חוזי המפעילים הנוכחיים מעבר ל-31.7, והוא לא יחתום על שום הארכה. אם תתגבש תוכנית חדשה יפתח המשרד בהליכים להפעלתה, בתנאי שתהיה מקובלת על כל חברי ועדת דינור. 

 

האוצר: "טעות לסגור את התוכנית"

לעומתו, אמר נציג אגף התקציבים, יובל יעקובי, כי עמדת האוצר היא ש"טעות לסגור את התוכנית שמתבצעת כפיילוט למשך שנתיים, בשעה שכל הכשלים שהתגלו בה נמצאים בתהליך של תיקון, ומחקרים שפורסמו השבוע מצביעים על תוצאות מצוינות". גם ליועץ המשפטי של משרד התמ"ת, עו"ד מיכאל אטלן, היתה הסתייגות מסוימת מהודעת יועץ השר. הוא טען שבחוזים הקיימים יש מידה של גמישות להארכת תוקפם, אם תמצא הדרך לעגן בהם תכנית חדשה.

 

יוזם הדיון ח"כ חיים אורון (מרצ) רגז על כך שנציגי הממשלה לא מדברים בקול אחד, מה עוד שהמבקרים החריפים ביותר של התוכנית הם נציגי הקואליציה בוועדה. הוא שכנע את הוועדה שלא לתת יד למצב שבו ברגע האחרון יגיעו השרים לפשרות ויובילו את הכנסת לאישור המשך המצב הקיים "על כל עוולותיו אחרי שנעשו מספיק עוולות וטעויות אשר די בהן כדי לסיים את ההתנהלות העקומה שלה".

 

התוכנית תוארה בדיון כ"בית כלא" שהפך אנשים לעבדים מושפלים. נציגי המפעילים הגיבו שסגירת התוכנית תגרום לאובדן הידע והניסיון שהצטברו. הם לא התכחשו לבעיות ולכשלים שהתגלו אבל טענו כי כולם נמצאים בטיפול וצריך לראות גם את חלק הכוס המלאה של אלפי האנשים שסודרו בעבודה. "יכולתי למלא את האולם במקרים חיוביים", טענה תרצה בר-חיים, מפעילת התכנית בנצרת.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים